October 29, 2009

SEDIH..SEDIH..SEDIH...

Seperti sedia maklumkan, mama sekarang tengah menghitung hari ajerk.. tinggal hari nie dan esok saja mama berkerja kat PICORP nie.. cepat betul masa berlalu.... sedih nak tinggalkan kekawan kat sinie.. ukan sedih sebab tinggalkan keja kan sinie.. yerkler biler kiter dah serasi dan mempunyai hubungan yang baik antara sesama manusia kiter mula ade rase timbul perasaan sayang tue.. hanya tuhan jerk yang tau cam ner perasaan mama sekarang nie.. sebab tue mama luahkan kat blog jerk.. huhuh


gbr credit by : GOOGLE...

harap-harap isnin mggu depan mama akan menghadapi hari2 yang ceria die tempat baru.. betullah setiap pertemuan tue mesti ade perpisahan kan.. itulah lumrah dunia.. huhuhuh mama gah menangis nie sambil tulis entry nie.. korang terharu x?.. antara pesan2 office mate sekarang nie kat mama adalah nak tau ape??? boleh buat gelak terguling2 tau.. huhuh...

  • klu TUPPERWARE ade offer please send cataloq kat dorang.. dorang mmg pelanggan tetap mama tau..
  • klu buat makan2 open house ke ape ke jgn luper jemput diorang.. coz dorang xpernah misss mama yerk open house..coz makan free sape xnak
  • klu ade keja kosong kat tempat baru mama keja.. contact2 dorang..supaya dorang pun boleh apply sama..
  • sekali sekala dtg PICORP boleh keluar sama2 huhuh..
seronokkan biler kiter dgr semua tue dari kekawan kiter coz dorang sgt ler baik hati.. mama rasa bertuah dapat office mate cam nie.. sure mama akan rindu kan PICORP nie.. huhuh.. tapi mama redha coz dah ditakdirkan rezki mama ngan PICORP sampai sinie jerk, mama percaya mesti ade hikmah dgn ape yg berlaku keatas kiter.. mmg seronok dapat keja baru coz semua yerk naik dari segi benefit.. tp tueler biler kiter nak mulakan sesuatue perkara ditempat baru kan susah.. yang penting kiter kena jalankan tanggujawab kiter dengan sempurna.. okiesler dah banyak mama melalut nie.. mesti korang bosan kan.. huh

pssst: sayang nie rezki kiter sekeluarga Allah gandakan.. alhamdulillah bersyukur sangat, semoga mama boleh melakukan tugas dgn baik..dan tidak lupa menunaikan tugas mama sebagai hamba-NYA..amin

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

mama xboleh tido mlm nie.. so mama nak merajinkan diri cam komer2 semua yg dah berpusung2 masukkan anak masing join contest sana dan constest sinie.. huhuh so nie mama nak join contest 

Hadiah 2 yerk adalah::
A.Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik

B.Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50






 NAMA ANAK: SAIDATULNISSA AINA UMAIRAH SYAIRULIZAM
UMUR : 2 TAHUN



Online contest bermula dari :
15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.
Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

CARA-CARA NAK JOIN CONTEST NIE... SILER PATUTHI
@Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
@Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini 
@Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
@Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
@Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
@Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ . 
@AMARAN: no link back will be disqualified 
@Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
@Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:


SYARAT-SYARAT
@Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun. 
@Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
@Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
@Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
@Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
@Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
@Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm. 
@SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
@SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
@Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira

sebarang pertanyaan, boleh emailkan ke smileykidz.photo@gmail.com


psstt:.. huhuh banyak giler mama letak gbr mesti jenug juri nak nengok buat pilihan huhuh...

October 28, 2009

SAYANG UMAIRAH...



entry khas utk anak kesayangan mama sape lagi klu bukan si umairah.. yerkler skrg nie anak sorang lagi so citer pasal umairah jerk ler yerk.. huhuh.. okies2 mama just nak update new thing pasal umairah nie.. dr umur 1 tahun 5 bulan hingga 2 tahun sekarang nie.. rasa begitu pantas sekali masa berlalu, mama rindu time die baby2 dulu.. huhuh.. nie ukan entry nak puji anak sendiri.. nie entry nak citer pasal perkembangan saidatulnissa aina umairah jerk.. okies jom nengok umairah skrg dah pandai ape?????


1.   dah pandai hafal dan igt semua petrol station kat malaysia nie mase umur 1.5 tahun
2.   dah pandai nak main masak2..
3.   dah pandai buka pakaian coz nak main air..
4.   dah pandai buat ayat contoh yerk" mama! nak mamam, lapor" sweet sgt
5.   dah pandai nak berkawan pegi mane2 mesti dapat kawan..
6.   dah pandai minta adik " mama! nak baby"
7.   dah pandai kemas barang sendiri..
8.   dah pandai nak hafal bank2 kat malaysia pulark..
9.   dah pandai cakap jawa coz selalu dengar atuk ngan nenek ckp jawa..
10. dah pandai buat perangai jugak..
11. dah pandai baca doa makan..
12. dah pandai dok nyayi ABC,ALIF BA TA..
13. dah pandai main segala toys2 contoh yerk BARNEY,POOH nak tido mesti die kasi neneng dulu.. time   nie kelakar sgt..
14.  sgt sayang ngan kucing2...
15. dah pandai mogok jugak kekadang huhuhu...
16. dah pandai dan hafal jalan nak gie umah babysitter,balik kampung dan umah2 yg die selalu pegiler..
17. dah tau klu lampu isyarat tue warna merah berhenti, hijau jalan..
18. dah pandai ckp kat telefon..


okiesler..penat nak menaip..sebagai mama ngan baba umairah kami rase seronok sgt..coz setiap kali balik keja jerk dan bila nak amik umairah kat umah babysitter tue mesti cakap cam nie:

BABYSITTER: ayu! anak ko ari dah pandai buat nie dan buat tue..
MAMA: yerk ke cik alhamdulillah..
BABYSITER: anak ko nie cepat belajar ler ayu..
MAMA:mudah-mudahan kekal sampai biler2 yerk umairah..


mama ngan baba xde pun kasi umairah makan ape2 yang special cuma setiap hari umairah akan makan scott emulsion yg warna putih tue,dan krimis tok guru tue jerk..yang paling penting doa kiter sebagai ibu dan bapa.. mama dan baba doakan umairah jadi anak yg solehah,taat kedua ibu bapa dan pandai serta cemerlang dalam pendidikan yerk sayang.. love u..

pssst: gbr xde kena mengena dgn entry nie yerk.. gbr ade lah sekadar hiasan...
   
 

October 27, 2009

CEMBURU OH CEMBURU


huhuh cam ner yerk nak mula entry nie.. okiesler begini, perkara ni berlaku semlm(ahad malam isnin).. dalam kul 1.30 pagi.. sedang mama asyik dok melayan facebook , blogwalking ngan gosok baju keja.. tertiba mama dgr ade call from baba phone, mama baru jerk nak jawap bunyi die pun senyap..so mama nie tanpa ragu2 mama tgkler sapekah si pemanggil tue...?????
mama tgk no xkenal call baba, so mama pun return call secepat mungkin mane ler tau ade ape2 ke mlm 2 buta tuekan.. then lamer jerk side sebelah sana tue matikan call mama... so mama pun call lagi, kali nie baru lah die angkat tapikan yg mama terkezut tuekan suara PEREMPUAN.. then lepas die ckp hello jerk mama lark yg main tarik tali..letak terus fon tue..
mama pun ape lagi asap sms die cam nie...

MAMA: SAPE NIE,BOLEH SAYA TAU????
PEREMPUAN ITU:  SAYA YG PATUT TANYA AWK SAPE????
MAMA: PELIK:  AWK GANGGU SUAMI SAYA MLM 2 NIE KNP????
PEREMPUAN ITU: HAH! BIAR BETUL...
MAMA: YERKLAH XKAN HAKU NAK TIPU KO PULARKKAN... (mase nie mama dah hangin giler dah.., rasa cam nak kejut jerk baba suruh terangkan perkara yg sebenar yerk)
PEREMPUAN ITU:  MAAFKAN SAYA KAK, SAYA TERSALAH TEKAN NO BOYFRENZ SAYA.. SAYA PUN TERKEJUT IGTKAN BOYFRENZ SAYA ADE PEREMPUAN LAIN..
MAMA: MALAS NAK LAYAN, TERUS MATIKAN PHONE BABA...

PENGAJARAN YERK.. JGN TERBURU@ DAN CEMBURU XBERTEMPAT BETUL X? BAIK DIRI MAMA SENDIRI DAN PEREMPUAN ITU...
huhuhuhu....




October 26, 2009

TESCO BABY TROLLEY



heyloo komer semua.. ape citer weekend korang???? habaq mai ler jugak... mama nak tau.... weekend mama cam biasaler..sementara atuk tgh sakit nie mama ngan baba xde plan lain..skrg yg penting kesihatan atuk dulu... alhamdulillah atuk dah selamat keluar hospital tp skrg nie berubat cara kampung pulark.... harap atuk cepat sembuhlah yerk.. mudah-mudahankan...




nak tau citer x? mama,baba ngan umairah hampir2 nak ikut family gathering sebelah mama, dorang buat gathering kat sungai klah,sungkai..huhuh mama mmg nak pegi tapikan takut baba ckp apelah pularkkan,so mama batalkan jerk niat mama nie....jadi mama kawal lah nafsu coz fikir atuk dok sakit.. nanti klu atuk dah sihat boleh ler.. so xde apeler weekend kiter org bertiga.. cuma baba ajak shopping2 barang dapur kat tesco jerk... biler spai tesco apelagi.. minah nie mmg request lah nak tolak sendiri troli tue.. tp die suruh cari troli baby tau.. yg alah2 sesuai jerk ngan dak tenet mama sorang lagi.. so ape lagi jom layan die ngan troli baby nie okies...


October 22, 2009

SWEET OF FRENZ AKA SISTA MJ



betul kan pepatah berkata " BERKAWAN BIAR SERIBU"... cerite yerk begine, tadi mata mama dah naik juling dok nengok nombor2 so mama pun buat ler dosa sikit utk blogwalking sekejap.. so the 1st blog yg bertuah tue my sista angkat ler.. coz lamer xdgr citer ym pun jarang this week so nengok2 die ade update pasal umairah.. so sweet sgt n3 tue.. mama rasa terharu sgt.. huhuh tue ler mama post n3 nie asap.. huhu so sape yg sudi nak terjah blog die boleh ler ke sini  MJ  yerk...


picca credit from her..
*note to my dear sista:
walaupun kiter baru beberapa tahun jerk berkenalan, harap persahabatn kiter nie berkekalan xkire lah dimana jua anda berapa xkire didalam malaysia atau luar malaysia tau yg penting jgn igtkan umairah jerk mama die pun kena igt sekali tau.. between umairah dah pandai macam2 dah skrg nie.. huhu

psst : sis ! xsabar nak jumpe next week kat ikea, please bawa duit manyak2 tau.. wakaka....wakaka..

October 21, 2009

HANGIN SATU BADAN - TOLONGLAH

pepagi mmg my rutin utk baca segala online newspaper sambil2 breakfast di tpt duduk mama nie.. sgt2 hangin dan rasa sedih giler dgn muke surat dpn harian metro nie.. tolongler mak die  yg dok sedap2 anak yg dapat balasan tue.. (please ler woi tue anak ko ler ko nie xde ati perut ke? )... mmg ler nie hal org lain mama pun xnak masuk campur tapi kesian lah die kecil lagi ... ape lah nak jadi skrg nie ramai sgt org kejam kat dunia nie.. okiesler malas nak type panjang2 cuma nak kongsi dgn blogger's semua jerk kesedihan yg melanda nie.. mama mmg pantang lah tgk budak2 di buat begitu jerk.. apa dosa die..

SEMOGA ROH BUDAK ITU DICUCURI RAHMAT OLEH MU YA ALLAH

psst: mama jadi fobia biler dapat tau bende 2 cam nie.. blogger's semua please alert okies..

October 19, 2009

ATUK OH ATUK

selamat  pagi to blogger's, maaf yerk coz skrg nie mama malas sgt nak update blog nie, coz dilanda penyakit MALAS dan busy.... n3 kali nie cuma nak ckp yg atuk baba aka oyang umairah kena masuk wad kat



SRI KOTA, sian kat atuk sakit tua .. biasa ler org tua macam2 sakit sekarang nie... rutin mama skrg bangun pagi masak kan utk atuk ngan nenek sebelom gie keja singgah dulu hospital bagi makanan nie then baru gie.. coz nenek yg tggu atuk plus nenek nie xsuka makanan yg dibeli... walaupun mama masak xsedap tp mama buat jugak asalkan nenek nanti boleh alas perut sementara nak tggu kitaorg balik keja...minta2 atuk cepat sihat nanti boleh main dgn umairah nie.. umairah pun asyik ckap cian atuk sakit.. huhuhu..

October 08, 2009

BERITA SEDIH..... ANGKARA SIAPA?

GBR CREDIT BY - GOOGLE



huhhu mama dah puas menangis dah.. tak tau lah sape yerk angkara dan mungkin jugak atas kecuaian mama sendiri.. bende tue xdeler besar sgt nilai yerk klu dari segi wang ringgit tp dari segi kenangan manis tue xde ape yg dapat dilupakan.. kejadian yerk begini,.. semlm mama mc so mama kemas ler umah dan sambil tue dok belek2 barang kat dalam bilik tido mama.. tertiba tue mama nie dok ler cari barang kemas mama nak pakai cincin saja2 jerk.. tgk 2 satu pun xde.. jgn kata barang kemas dengan kotak2 sekali hilang.. puas dah mama cari merata2 tempat tp xjumpe.. hangin jerk di buat yerk.. barang kemas mama xde ler banyak cuma ade cincin merisik,tunang, subang ngan gelang tangan masa batal air sembahyang dan gelang umairah yg dapat hadiah dari kawan2 office baba dan nenek kasi yg heran tue semua sekali hilang, duit xhilang dan tabung yg berlambat duit syiling tue pun hilang.. mama pun terus ler mengadu ngan baba tapi cam biasa ler baba still cool jerk die cuma ckp ( xpeler dah xde rezki, nanti kiter beli ler lain).. mama yg sedih sgt tue segala tanda2 kenangan manis mama bersama baba tue hilang.. meraung dibuat yerk.. anggaran kehilangan 5k kot coz barang tue xde ler besar sgt.. so ape nak buat bende dah nak jadi.. nasib baik barang kemas mama nie boleh claim insurance, so boleh ler merasa yg baru tp kenangan tue jerk yg hilang... so kena cepat2 buat report polis nanti boleh baba urusan kan segala2 pasal insurance tue.. sekarang barang kemas yg ade cuma gelang kaki dan gelang tangan jerk yg si umairah dok pakai tue, tue baru jerk beli mase nak raya ari tue.. sedih sesangat nie.. xpeler mama redha dan yakin maybe ade hikmah dengan ape yg berlaku nie..

psst : mama rasa barang nie hilang mase open house tue.. kan dok2 sibuk2 so xfikir bende2 cam nie nak berlaku... wuahh..wuahhh..wuahhh

AQEEL & UMAIRAH


sape antara komer masih igt entry mama pasal open house tue kat entry nie ???? igt ke x igt mama nak kasi tau mama dah dapat dah gbr dari suziey cum mamaaqeel tue.. time kasih yerk cik suzie atas belas kesian dan kesusahan awk menghantar gbr nie kepada mama yerk.. huhu nampak begitu semangat sekali mama kat gbr tue.. adois tembam giler kan.. so ape lagi jom layan pic2 nie yerk...

yg best tue kan, cik suziey kiter nie baik org yerk dan kulit die cantik sgt.. malu lak mama nak beramah mesra ngan de sebab tgk cantik sgt anak die si aqeel nie pulark sgt2 ler hensem.. biasa tgk gbr jerk kan biler dah jumpe depan mata mmg betul cantik si suziey ngan aqeel nie.. suziey awak pakai ape yerk kat muke awak tue... mengandung ler lagi mama teringin nak tgk anak suzie yg perempuan pulark mesti cute miut gitue.. ukan nak memuji lebih2 tp dah mmg kebenaran yerk yg dorang nie sangat baik dan cantik.. suke sgt jumpe dorang...

aqeel malu2 ngan umairah huhuhuh, mase snap pic nie umairah xderupa umairah dah coz berpeluh giler si sayang mama nie.. nasib baik camera si suziey nie sgt cantik hasiltangkapan die so xde ler nampak sgt..huhuh

mama pun same selekeh..make up pun dah hilang lantak lah....

uish adois malu haku nengok si umairah nie dok2 belek tgn si aqeel nie


October 06, 2009

SYUKUR KEPADA-MU YA ALLAH

mama baru jerk terima call.. dan nie mmg hadiah paling bermakna buat mama sempena birthday umairah yg ke 2 tahun nie.. bende nie berlaku sebelum raya hari tue.. tp keputusan yerk sepatut yerk tahu dua minggu dari tarikh test tersebut tapi dah lambat sebulan,so hari nie jawapan itu terjawap jugak akhir yerk.. bayangkan ler dari seratus lebih yg terpilih hanya 5 org jerk shorlisted, ukan sebab resultku gempak tp maybe dah rezki kot.... tp on the 1st time tue mama tolak offer utk test tue tapi kan 2nd time die org keep on calling me so mama pun bersetuju lah nak amik test tue.. dan hari nie mama lah yang berjaya utk kekosongan tue.. alhamdulillah sesangat rezki keluarga kami makin bertambah, nie semua berkat doa dan kerajinan mama dan doa suami ku yg tercinta.. mama menangis biler diberitahu mama berjaya.. umairah nie semua adelah rezki mu sayang...

YA ALLAH, aku bersyukur sangat dengan rezki yang ko berikan kepadaku dan keluargaku ini. Semoga dengan rezki yang ko berikan kepada kami ini berkekalan dan murahkan lagi rezki kami sekeluarga da jugak supaya kami sentiasa ingat kepada-MU dan menunaikan ibadat kami sebagai hamba-MU, .. amin..

OPEN HOUSE 04/10/2009 - EIJAM's FAMILY

huhu mesti korang cakap mama xnak jemput korangkan.. sebenar yerk memang mama ade niat baik sangat nak jemput korang semua tapi due to ketidakpastian baba ngan mama nak adekan open house nie, so terpaksa ler jemputan dibuat last minute.. lagi dua tiga hari nak buat baru dok sibuk2 nak jemput sana sinie.. so sempat jugak lah 2 blogger yg bertuah dijemput ke teratak buruk kitaorg.. so blogger yg sempat mama jemput SUZIEY cum MAMA AQEEL dan MAMALIEYNA cum MAMA HAIDAR.. dan kekawan office, sekolah , tpt keja lama dan kekawan baba... mama masak sendiri dan di bantu oleh mak cik utk open house nie, bayangkan ler xtido satu mlm dok siapkan bahan2 yang nak masak dahulu kul 9pagi baru kitaorg dok sibuk2 memasak itu dan ini, menu -menu yerk adalah...

1. Nasi Ayam plus soup tulang
2. Ayam Goreng Rempah
3. Laksa
4. Ketupat Pulut
5. Daging masak cabai ( perak mari)
6. rendang ayam
7. jelly jepun
8. kuah kacang (sponsor by my MIL)
9. sambal goreng ( jawa mari sponsor by my MIL)
10. kuih muih raya (licin jugak)
11. air orange

... tue pun xcukup sampai ade org dok tggu nak amik makan.. memula tue rasa masakan cam banyak jerk takut membazir tp mlm ade org dtg lagi so kena ler buat additional food.. huhu walauapepun kami sekeluarga sangat gumbira tgk tetamu dtg mkn2 dan happy belaka...

xde gbr nak upload coz terlampau busy spai org datang pun xterlayan tau2 dorang dah nak salam kata nak balik dah.. so disinie mama minta maaf sesangat kepada semua yg dtg coz xsempat nak layan sangat walaupun dah lama xjumpe kekorang, bayangkan lah org dtg xputus2 ke teratak buruk kami.. baba ngan mama xsempat pun nak makan2 dan berposing bagai.. nasib baik umairah nie pandai bawa diri.. die pun sibuk dok melayan tetamu2 kecik.. huuhu.. jadi mama nak ucapkan ribuan terima kasih kepada yg sudi datang open house Eijam's Family nie dan kepada yg x dijemput tue maafkan kami yerk.. insya-Allah klu umur panjang dan dimurahkan rezki lagi tahun depan ade lagi,so nie pengajaran buat mama next time klu nak buat open house tue kena betul2 plan dan confirmkan kedatangan jemputan dulu then barulah nak sewa khemah ke tidak huhu...


psst: to suziey nantie klu upload2 gbr tue kasi kat kiter yerk.. nak buat koleksi kat sinie pulak.. huhuh

October 05, 2009

HAPPY BIRTHDAY UMAIRAH

(image credit by : google)
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAN Y TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO UMAIRAH
HAPPY BIRTHDAY TO U....


HARI NIE MAMA NGAN BABA NAK UCAPKAN SELAMAT HARI LAHIR YG KE -2 THN KEPADA UMAIRAH SAYANG YERK... TAK TERASA PENAT LELAH KAMI SELAMA NIE MEMBESARKAN MU WAHAI ANAK KU.. PERCAYA LAH BABA NGAN MAMA SAYANG AKAN KAMU SAMPAI BILA2.. DENGAN KEHADIRAN KAMU KELUARGA KITER BAHAGIA SELALU...

JADI ANAK YG SOLEHAH DAN BAIK SERTA CEMERLANG YERK SAYANG.. SEKALI LAGI BOTH OF US LOVE YOU SO MUCH....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...