December 26, 2008

ANAKKU DEMAM




hey u oll's... bad news.. rabu lepas mama baru balik dari keja, babysister tue ckp badan umairah panas.. so mama double check is really panas pun then baba ajak terus direct pegi jumpa doktor umairah kat kelana jaya.. doktor nie mmg pakar untuk budak2 dan ibu mengandung.. xkiraler berapa kos yerk janji umairah getting better... nie 1st time umairah demam teruk yelah suhu die spai 40...doctor takut sawan so die pesan kasi umairah kepala sejuk ngan badan die pun sejuk.. mama ngan babysister nie apa lagi... mama letak air asam jawa pekat atas kepala umairah... babysister lark letak daun ngan lendir bunga raya atas kepala umairah.. tujuan kitaorg sama nak die sembuh ngan sihat seperti biasa... klu ari nie still xde improvement kena datang balik jumpa doc... so bloggers and readers please pray for umairah to be fine as usual ok.. so that she can play and enjoy the life... Thank's

December 16, 2008

REZKI..REZKI...ALHAMDULILLAH







semalam 15/12/2008, baba umairah dah dapat gaji ngan bonus..alhamdulilah rezki akhir tahun 2008... mama jerk lagi lom dapat gaji ngan B hopefully adeler... amin.. then balik keja baba ajak gie jaya jusco bukit raja, malas mama nak pegi jj bukit tinggi besar sgt malas nak berjalan ngan umairah yg active nie, walaupun jj bukit tinggi tue dekat ngan umah mama lagi rela pegi jerk jj bukit raja nie xramai org satu hal then umairah akan mama bebaskan die utk die menikmati waktu itu sepenuh yerk hehheheh, tapikan yg xbest yerk pulark mama cam xcaye jerk semlm xde beli ape pun kat jj bagi mama semua xcantik si baba umairah ape lagi senyum memanjang jerk ler coz xde ape yg nak di invest kan kat jj semlm, then balik jj just mkn kat seafood jerk.. anyway thanks yerk baba coz bawa mama ngan umairah keluar... mama cuma invest belanja baba ais krim ngan renewal my JCARD MEMBER JERK... hahhahahha...

MARI BERTUDUNG





model nie gah pakai tudung buat yg 1st time yg mama rase lamer gakler berbanding yg sebelom nie.. klu x umairah nie akan cabut balik tudung yang mama pakaikan kat die... so ape lagi tgk ler aksi yerk....

MYLOVE BABYSITTER



hey all! nie gbr umairah ngan babysitter kesayangan yerk.. mane x yerk mama jelous giler biler anak mama nie lebih rapat ngan babysitter berbanding mama.. komer semua bayangkan ler, setiap kali balik keja nak amik die, die akan peluk babysitter die kuat2 xnak mama amik bawa balik.. mane mama x jelous... hehehe... anyway alhamdulillah sesangat kat babysitter umairah nie coz die jaga umairah nie cam anak die sendiri.. susah nak dapat babysitter yg betul2 take care sal anak kiter nie.. ade setengah tue nak duit jerk tapi dari segi jagaan die xberapa bagus... mama terigt lagi mase lepas bersalin dulu dok cari babysitter yg nak jaga umairah nie, semua yerk mama xberkenan, nasib baik mama contact balik ngan member mama mase dok kat asrama dulu, mak die nak jaga umairah spai sekarang anakku kelihatan ceria jerk kecuali klu die xsedap badan... kekadang biler mama atau baba yg demam, die yg take care umairah... bermakna umairah bermalam dirumah die.. mama sangat menghargai jasa baik babysitter nie dan sayangkan die... THANK YOU BABYSITTER...

December 11, 2008

COMOT... AIR LIUR




nie pic umairah.. mama saja jerk nak snap pic memain.. tgk2 die comot ler pulark.. so nie ler rupe umairah comot ngan buat mata die tue.. hehehe.. umairah..umairah anak mama nie... i love you sayang....

CENDOL BANTING...





hey u all.. mama malas nak tulis xde mood.. so enjoy ler tgk pic2 nie masa balik umah nenek umairah kat banting.. then nenek ajak pergi pekan banting mamam cendol... enjoy yaa...

November 24, 2008

YEHAAA...GOAL (FUTSAL)









last saturday on 22/11/2008 awal pagi mama ngan baba dah bangun coz ade futsal kat ampang sport planet.. selalu yerk si kecil nie klu ujung mggu selalu bgn awl siap kejutkan mama ngan baba lagi.. tp on that day die nie tido xbangun yg best tue siap balut badan die ngan selimut tue.. xtahan rase hati mama tgk gelagat umairah nie sejak umur dah meningkat ke setahun 2 mggu nie.. spai kat ampang baba ajak breakfast dulo kat mamak, sekali ade officemate baba jugak dok lepak minum teh tarik ngan roti canai.. ape lagi baba join ler dorang sekali... futsal start dlm kul 9 lebih.. so ape lagi baba dok lepak ngan member2 die.. mama niekena ler jaga umairah nie.. penot den di buat yerk.. yerkler umairah nie gah active so kena ler sentiasa tgk ngan jaga die.. futsal dah start ... umairah ape lagi die pun ade xtvt die tersendiri.. yg xbest yerk pulark mama ngan baba nie luper nak bawa bola umairah.. so umairah nie dok berebut bola ngan office mate baba yerk anak.. budak tue pun xkasi umairah nie main.. lastly baba pinjam bola dr member die yg ade bawa spare....tapikan mama ade citer seidh ler coz xde camera.. pak su umairah pinjam ko die ade ape mende ntah... jadi mama amik pakai handphone jerk... dah ler hand phone mama nie xcanggih, tapi ape2 pun alhamdulillah sekurang kurang yerk mama ade jugak handphone kan....... hmmm okler, so u all mari ler kiter tgk umairah kat sport planet..goal..goal..goal..

October 30, 2008

UMAIRAH MENANGIS...


hey all.. nie pic umairah nangis.. die nie nangis sebab mama marah die coz die nak main camera mama.. tgkler muke die yerk... cian anak mama...

OPEN HOUSE 26 OCT 2008











last sunday , mama & baba ade buat open house kat umah kitaorg kat klang.. sajerk jerk buat sambutan for hari raya untuk kekawan baba ngan mama.. yang best yerk kitaorg buat sekali 1st birthday utk umairah.. mama memcuba decoration of cupcakes.. tgk ler cupcakes ku ini.... mama rase berbaloi giler tido pukul 5.30 pg semata2 nak deco bende alah ini... menarik x ?...klu menarik nani boleh ler mama buat bisness cupcakes naaa.... menu kitaorg aritue ialah nasi beriyani, ayam masak merah,jelatah,jelly ist buat jugak and adeler mak mertua ku kasi kek ngan auntie ku kasi agar2...umairah pulark seronok ler dapat lepas dari pagar umah yerk... so mari ler kiter enjoy tgk pic2 yerkk...

October 24, 2008

SYAWAL & RAYA
























wah.. dahsyatlerkan dah lame xupdate blog ne......mama xde mase nak update.. biasalerkan raya-raya nie busy dok bertandang dari umah ke umah, anak mama nie pulark dah 1 tahun pun pada raya ke lima.. so nie adalah entry for bulan syawal ler kirenyerk.. please enjoy yaa.. tgk pic2 ku ini.. tapi satu jerk yg sedih coz.. tahun nie xded snap pic for mama,baba ngan umairah.. xpe2 nanti open house ahad nie... kiter snap yerk... okler so u all enjoy ler yerk...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...