October 21, 2009

HANGIN SATU BADAN - TOLONGLAH

pepagi mmg my rutin utk baca segala online newspaper sambil2 breakfast di tpt duduk mama nie.. sgt2 hangin dan rasa sedih giler dgn muke surat dpn harian metro nie.. tolongler mak die  yg dok sedap2 anak yg dapat balasan tue.. (please ler woi tue anak ko ler ko nie xde ati perut ke? )... mmg ler nie hal org lain mama pun xnak masuk campur tapi kesian lah die kecil lagi ... ape lah nak jadi skrg nie ramai sgt org kejam kat dunia nie.. okiesler malas nak type panjang2 cuma nak kongsi dgn blogger's semua jerk kesedihan yg melanda nie.. mama mmg pantang lah tgk budak2 di buat begitu jerk.. apa dosa die..

SEMOGA ROH BUDAK ITU DICUCURI RAHMAT OLEH MU YA ALLAH

psst: mama jadi fobia biler dapat tau bende 2 cam nie.. blogger's semua please alert okies..

11 comments:

  1. kite pun mmg sedih sgt malam tadi tgk kt Buletin Utama..kejam+zalim giler..terbayangkan keadaan budak tu..sgt pilu..isk2..mlm td dia tunjukkan lelaki durjana tu..geramm sgt!! Kesian budak kecik yg tak berdosa tu..isk3x..

    ReplyDelete
  2. masa terbaca tadi pun rasa geram jugak..pelik tul la mak dia tu..dah kemaruk bercinta sampai anak jadi macam tu pun..moga ibu budak tu,insaf dan bertaubat..

    ReplyDelete
  3. a'ah uQ pun tgk berita ni mlm td ingatkan didera je rupe2nye di rogol dgn di liwat skali...astaghfirllahalazimm..kejam btul manusia nie..kte ank jatuh sket pun da x snang duduk.

    ReplyDelete
  4. mamalieyana..
    yerkke.. mlm td kat hospital so xsempat nak tgk berita.. sgt kurang ajarkan .. mak die pun satu.. boleh tgglkan anak kat org luar mentang ler kekasih hati..

    ReplyDelete
  5. dlm buletin ada rupernya ... mlm tadi berebut ngan anak nak tgk channel lain ...

    akak punn sedey sgt2 pagi nieh baca metro .. memang hati binatang .. binatang punn x sekejam ini ... masih ada perasaan sayang kat anak dia .. huhuhu

    minta dijauhkan keadaan ini dari kita .. insyaallah ..

    ReplyDelete
  6. mama..pagi tadi pun kiter trbaca metro tentang budak yg bru 3thun ni..terbayangkan ank sedara yang belum 2tahun..macam mana la keadaan waktu dia menghadapi nye ye??sakit!!perit!!Kejam!!kejam sgt!!Seeloknye 2-2 kene hukuman gantung sampai mati..kadang2 tengok bayi kene buang pun rase kesian sgt2..ini kn pulk budak kene dera..bukn setakat dera je,kene liwat & rogol..xsanggup nk tngok gambr nye..mane pergi la akal fikiran dia org nih??

    ReplyDelete
  7. itu namanya tak hargai anak...sedangkan anak2 yg kurus kering + hitam legam kat afrika tu pun kita kesian tgk kalau tak cukup makan..ni kan pulak anak sendiri yg kita kandung dan lahirkan diperlakukan begitu oleh seorg jantan keparat..hangin betul....


    ya allah..minta2 lah anak2 kita semua dijauhhhhhhhkan drp bala macam ni.....peliharalah anak2 kita semoga sentiasa dilindunginya....


    p/s: anak demam pun dah sedih + tak senang duduk, ni kan pula kes macam ni....huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. iena x paham la apa mak dia rasa bila anak dia dibuat sebegitu rupa..mmg pelik sgt2...!!x de ke rasa kasih dan syg kat anak tuh..kita klu anak tercuit skit pun dah bising ini kan plak dgr bdk tuh diperlaku mcm tuh..yg allah minta dijauhkan la benda2 yg x baik kat anak2 kitakan...

    ReplyDelete
  9. Mrs. Adz...
    tueler moga die dapat hidayah.. hangin kan..

    Ummu Qaisara...
    betul anak jatuh punya ler kiter risaukan nak2 klu jatuh katil mesti cepat amik terus bawa gie klinik..

    ieda...
    tueler kak kejam kan.. yerk sama2 kiter berdoa minta2 jauhkan bende2 xelok nie dari kiter semua..

    Naurah Napiha...
    fikiran dorang niecetek sebab tue ler cam tue.. a'ah baby kena buang tue pun akak mmg benggang lah.. srkg nie makin menjadi2kan..

    ibu damia...
    ituler dorang yg kat afrika sana tue kiter tengok sedih xdapat makanan yg cukup nie yg buat cam nie lagi ler.. kesian sgt kat budak tue.. doa2 sama jugak semoga keluarga kiter semua diredhai dan lindungi dari segala malapetaka nie..

    mama uzma ...
    mak die xde rasa ape2 lah kot sebab tue die xkesian kat anak die.. geram kan

    ReplyDelete
  10. hmm mmg kesian sgt bdk kecik tu..mak jenis ape la org tu..binatang pn tau sygkan anak..agknya Tuhan dh tarik naluri ibu dia kot..mgkin sbb dia xlayak bergelar ibu..semoga bdk kecik tu tenang bersama epnciptaNya..

    ReplyDelete
  11. memang sakit hati betul... dah bkn manusia tu 2 ekor tu. Tolonglah... sakit hati betul kalau nak bincang bab ni kan.. mmg takdak otak. Apapun, roh anak kecik yg tak berdosa tu dah selamat ke syurga tanpa kesan dari dunia yg fana ini.. SUBHANALLAH...

    ReplyDelete

SILA LER COMMENT YERK DEAR BLOGGER'S... I LOVE YOU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...