October 28, 2009

SAYANG UMAIRAH...



entry khas utk anak kesayangan mama sape lagi klu bukan si umairah.. yerkler skrg nie anak sorang lagi so citer pasal umairah jerk ler yerk.. huhuh.. okies2 mama just nak update new thing pasal umairah nie.. dr umur 1 tahun 5 bulan hingga 2 tahun sekarang nie.. rasa begitu pantas sekali masa berlalu, mama rindu time die baby2 dulu.. huhuh.. nie ukan entry nak puji anak sendiri.. nie entry nak citer pasal perkembangan saidatulnissa aina umairah jerk.. okies jom nengok umairah skrg dah pandai ape?????


1.   dah pandai hafal dan igt semua petrol station kat malaysia nie mase umur 1.5 tahun
2.   dah pandai nak main masak2..
3.   dah pandai buka pakaian coz nak main air..
4.   dah pandai buat ayat contoh yerk" mama! nak mamam, lapor" sweet sgt
5.   dah pandai nak berkawan pegi mane2 mesti dapat kawan..
6.   dah pandai minta adik " mama! nak baby"
7.   dah pandai kemas barang sendiri..
8.   dah pandai nak hafal bank2 kat malaysia pulark..
9.   dah pandai cakap jawa coz selalu dengar atuk ngan nenek ckp jawa..
10. dah pandai buat perangai jugak..
11. dah pandai baca doa makan..
12. dah pandai dok nyayi ABC,ALIF BA TA..
13. dah pandai main segala toys2 contoh yerk BARNEY,POOH nak tido mesti die kasi neneng dulu.. time   nie kelakar sgt..
14.  sgt sayang ngan kucing2...
15. dah pandai mogok jugak kekadang huhuhu...
16. dah pandai dan hafal jalan nak gie umah babysitter,balik kampung dan umah2 yg die selalu pegiler..
17. dah tau klu lampu isyarat tue warna merah berhenti, hijau jalan..
18. dah pandai ckp kat telefon..


okiesler..penat nak menaip..sebagai mama ngan baba umairah kami rase seronok sgt..coz setiap kali balik keja jerk dan bila nak amik umairah kat umah babysitter tue mesti cakap cam nie:

BABYSITTER: ayu! anak ko ari dah pandai buat nie dan buat tue..
MAMA: yerk ke cik alhamdulillah..
BABYSITER: anak ko nie cepat belajar ler ayu..
MAMA:mudah-mudahan kekal sampai biler2 yerk umairah..


mama ngan baba xde pun kasi umairah makan ape2 yang special cuma setiap hari umairah akan makan scott emulsion yg warna putih tue,dan krimis tok guru tue jerk..yang paling penting doa kiter sebagai ibu dan bapa.. mama dan baba doakan umairah jadi anak yg solehah,taat kedua ibu bapa dan pandai serta cemerlang dalam pendidikan yerk sayang.. love u..

pssst: gbr xde kena mengena dgn entry nie yerk.. gbr ade lah sekadar hiasan...
   
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...