June 27, 2013

PENGUMUMAN ...

Hand Phone saya rosak, semua data hilang, semua urusan shaklee melalui

FACEBOOK
EMAIL

Buat sementara waktu.


BUAT MEREKA YANG PERNAH BERURUSAN DENGAN AYU. HARAP KALAIN DAPAT PM AYU NO KALIAN SEMULA. TQ



ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??

 
OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 


JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA





 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778


June 26, 2013

CAR SEAT HUNTING FOR DHIA ZULAIKHA

Aduhai, anak dah tiga baru lah nak sibuk2 cari car seat heheheh, ok kali nie memang terpaksa cari car seat untuk Dhia Zulaikha, sebab yerk mama(Ayu) nie lah yang paling busy konon2 gitue heheheh. Takdelah ayu kan WAHM (Work at Home Mom) so memang perlukan car seat ini, memandang kan urusan balik sekolah Umairah mama yang kena handle. Yerklah baba keja luar kawasan Selangor(padahal KL jerk) mana sempat nak balik Klang amik umairah, cuma baba dapat hantar Umairah jerk waktu pagi huhuhu.... Tambahan pula, Ayu ini memang jenis yang suka jugak keluar ke sana ke mari jugak..so harus lah cari car seat yang sesuai sikit.

Budget Ayu dan Suami xde lah besar bawah RM1K jerk untuk mencari car seat yang agak selesa sikit untuk Dhia Zulaikha, dan semesti yerk memang kami selalu beli barang kat Littlewhniz, sebab dari beli Medela Freestyle dan barangan baby yg lain semua kat sinie, maklumlah dapat kumpul point, so setiap kali beli barang dapat point. Kumpul2 point banyak2 then kami tukar barang.

Jom Review Car Seat Pujaan Hati Mama, sebab mama yang over seorang, baba cool :) pewittt

Car Seat Idaman :-

credit by:- http://www.littlewhiz.com/

Tetapi memandangkan display set jerk tinggal so xjadi nak grab :(


credit by:- http://www.littlewhiz.com/
Sale person littlewhinz cakap yang ini ramai orang guna dan feedback bagus,tapi colour die xmenarik..memang tak dinafikan hitam warna kesukaan ayu tapi nak tukar selera,sebab baby yang pakai so biarlah ceria. :)

credit by:- goole
yang terakhir dalam pilihan kami, cuma material die baldu sikit.. tapi memang dalam budget Ayu, so kami decide amik yang ini jerk. Sale person tue pun cakap ramai yang guna dan dah tengok review ramai cakap ok.

Before Less:- RM799.00
After Less :- RM639.20

Pilihan Warna Kami:- Mestilah Merah memang warna Ayu suka.. Baba cakap asyik2 merah jerk :) heheheh, yerklah merah tanda agresif dan berani hehehhe
credit by:- http://www.littlewhiz.com/

Jeng..Jeng..Jeng..

Baby Dhia Zulaikha dah rasmikan hehhehe:-



Kenapa Kami Pilih Car Seat:- HALFORD PREMIER ZEUS PLUS

Product Features:
- ECE 44/04 Certified (European Standard)
- Installed with a 5-point belt harness
- The height of the head rest and harness belts can be adjusted at the same time so that the Halford Premier Zeus Plus grows with your child
- Suitable from newborn to 4 years of age
(memang ini yang nak cari, nak pakai lama)
- Weight limit at 18kg
- Storage compartment behind car seat
- 2 years warranty
- 1 year free personal accident insurance
-  Terdapat 4 pilihan warna; merah, hijau, pink dan biru)









Ok sampai sinie jerk entry kali nie... kiter sambung cerita-ceriti dikemudian hari :)






ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??

 
OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 


JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA





 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778



June 25, 2013

SET BUDGET PENYUSUAN SEMAKIN DIGEMARI

Syukur alhamdulillah, semenjak akhir-akhir ini ramai para ibu yang mmpunyai budget rendah consume set budget penyusuan ini.

Set Budget Penyusuan ada dua jenis:-
1. ESP & Alfafa 700biji
2. ESP & Alfafa 300biji

Jom Baca Testimoni Ibu Happy Baby Kenyang:-


ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??
OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 



JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA





 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778


 

June 20, 2013

SUSU BADAN BANYAK, CEPAT KENYANG, KULIT GEBU, TIADA SEMBELIT

Testimoni ESP & MEALSHAKE:-

RECLICK FOR LARGE REVIEW




ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??
 
OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 



JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA



 
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778

June 19, 2013

SET BUDGET MENYUSU & MAINTAIN BERAT BADAN


Sekarang ini, ramai para ibu dah sedar akan kebaikkan menyusu kan anak dengan susu ibu jika si ibu mampu, bagi para ibu yang ada masalah penyusuan yang tidak boleh menyusu kan anak atas faktor kesihatan, anda jangan bersedih, ayu doakan kalian dari golongan ini tabah dan kuat dalam hadapi dugaan kehidupan ini. Kita sebagai manusia pasti mempunyai permasalahan tersendiri, hanya diri kiter yang tahu apa yang kiter alami..

Ok kali ini, ayu nak sharekan satu testimoni dari group tertutup kami, dimana beliau consume SET MENYUSU BUDGET + MAINTAN BERAT BADAN..

JOM BACA TESTIMONI INI:-

RECLICK FOR LARGE REVIEW



ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??
 
OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 



JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA



 
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778

June 18, 2013

SUAMI SAYA SUPPORT BREASTFEEDING :)

Heeee, saja kali ini, share yg suami ayu beli storage nie banyak2, suruh ayu buat stock EBM macam dulu2 waktu iman, Walaupun die tahu isteri die ini dah tak berkeja..



Tapi memandangkan die dah beli ayu nak buat lah stock ini baru nak mula, memula malas nak buat sebab deep freezer dah let go.. tapi die cakap nanti beli baru apa lagi semangat nie..


Teringat zaman EBM dulu kat link sinie:-

https://www.facebook.com/nurhidayu.matishak/media_set?set=a.1658633909742.2089147.1353961662&type=3




ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??
OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 



JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA



 
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778


ANAK KURANG SELERA MAKAN LEPAS CONSUME MEALSHAKE BERSELERA


Bulan June 2013, lagi berapa hari hendak berakhir, bagi mereka yang masih belum cuba mealshake ini, jom dapatkan segera.. Sebelum itu jom baca testimoni ini:-

reclick for large review


Mealshake bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak, malah seisi keluarga. Macam-macam kebaikan Mealshake ini. Ia sesuai juga untuk ibu yang menyusu, mengandung, mereka yang berdiet,atlit dan macam-macam lagi.

Antara kebaikan Mealshake ini ialah :
  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti                                                                                               


ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??
OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 



JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA



 
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778

June 15, 2013

SHAKLEE MAKIN DIMINATI !!!


Sejak akhir2 ini, SHAKLEE semakin diminati, jom tengok keluaran artikel hebat tentang shaklee di majalah i-Sihat.













ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??

OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 



JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA



 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778

SELAMAT HARI BABA

Pertama sekali, Al-Fatihah untuk arwah abah MAT ISHAK HUSSIN dah 20 tahun arwah meninggalkan ayu, semenjak ayu dari darjah satu lagi akibat sakit buah pinggang, ayu adalah orang yg sangat rapat dengan arwah abah. Sempena Hari Bapa nie, hanya kalimah surah Al-Fatihah, Yasin dan sedekah jariah niat untuk abah sahaja .. Kepada sesiapa yang masih punyai ayah tersayang hargai lah mereka sebaik mungkin..

Sempena hari baba ini, ayu ingin ucapkan SELAMAT HARI BAPA untuk semua yang bergelar baba, termasuk Suami Ayu jugak..



so apa hadiah sempena hari baba nie.. jom tengok jeng..jeng..jeng..



PELUKAN DHIA ZULAIKHA UNTUK BABA



OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 

JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA



 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...