June 26, 2013

CAR SEAT HUNTING FOR DHIA ZULAIKHA

Aduhai, anak dah tiga baru lah nak sibuk2 cari car seat heheheh, ok kali nie memang terpaksa cari car seat untuk Dhia Zulaikha, sebab yerk mama(Ayu) nie lah yang paling busy konon2 gitue heheheh. Takdelah ayu kan WAHM (Work at Home Mom) so memang perlukan car seat ini, memandang kan urusan balik sekolah Umairah mama yang kena handle. Yerklah baba keja luar kawasan Selangor(padahal KL jerk) mana sempat nak balik Klang amik umairah, cuma baba dapat hantar Umairah jerk waktu pagi huhuhu.... Tambahan pula, Ayu ini memang jenis yang suka jugak keluar ke sana ke mari jugak..so harus lah cari car seat yang sesuai sikit.

Budget Ayu dan Suami xde lah besar bawah RM1K jerk untuk mencari car seat yang agak selesa sikit untuk Dhia Zulaikha, dan semesti yerk memang kami selalu beli barang kat Littlewhniz, sebab dari beli Medela Freestyle dan barangan baby yg lain semua kat sinie, maklumlah dapat kumpul point, so setiap kali beli barang dapat point. Kumpul2 point banyak2 then kami tukar barang.

Jom Review Car Seat Pujaan Hati Mama, sebab mama yang over seorang, baba cool :) pewittt

Car Seat Idaman :-

credit by:- http://www.littlewhiz.com/

Tetapi memandangkan display set jerk tinggal so xjadi nak grab :(


credit by:- http://www.littlewhiz.com/
Sale person littlewhinz cakap yang ini ramai orang guna dan feedback bagus,tapi colour die xmenarik..memang tak dinafikan hitam warna kesukaan ayu tapi nak tukar selera,sebab baby yang pakai so biarlah ceria. :)

credit by:- goole
yang terakhir dalam pilihan kami, cuma material die baldu sikit.. tapi memang dalam budget Ayu, so kami decide amik yang ini jerk. Sale person tue pun cakap ramai yang guna dan dah tengok review ramai cakap ok.

Before Less:- RM799.00
After Less :- RM639.20

Pilihan Warna Kami:- Mestilah Merah memang warna Ayu suka.. Baba cakap asyik2 merah jerk :) heheheh, yerklah merah tanda agresif dan berani hehehhe
credit by:- http://www.littlewhiz.com/

Jeng..Jeng..Jeng..

Baby Dhia Zulaikha dah rasmikan hehhehe:-



Kenapa Kami Pilih Car Seat:- HALFORD PREMIER ZEUS PLUS

Product Features:
- ECE 44/04 Certified (European Standard)
- Installed with a 5-point belt harness
- The height of the head rest and harness belts can be adjusted at the same time so that the Halford Premier Zeus Plus grows with your child
- Suitable from newborn to 4 years of age
(memang ini yang nak cari, nak pakai lama)
- Weight limit at 18kg
- Storage compartment behind car seat
- 2 years warranty
- 1 year free personal accident insurance
-  Terdapat 4 pilihan warna; merah, hijau, pink dan biru)









Ok sampai sinie jerk entry kali nie... kiter sambung cerita-ceriti dikemudian hari :)






ANDA HENDAK CUBA KEHEBATAN SHAKLEE??

 
OH YA ANDA NAK TAHU TAWARAN YANG MENARIK , 


JOM PM DAN DAPATKAN SPECIAL PRICE DARI SAYA






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA





 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...