January 15, 2013

JOM HADIAHKAN VIVIX UNTUK IBU BAPA TERSAYANG

Perbualan telefon (15/1/2013) antara ayu dan mak cik nie sangat menyentuh hati.. baik yerk mak cik nie menceritakan masalah beliau, dan ingin membeli sebotol vivix utk ibu yang terlnatar sakit akibat jatuh bilik air.

Perbualan:-
Mak Cik:- Assalammualaikum, maaf ayu acik kacau awak waktu2 begini..
Ayu:- Takpe acik saya memang free pun sekarang nie, Knp mak cik boleh saya bantu?
Mak Cik: Mak acik terjatuh bilik air, sekarang nie pihak hospital suruh bawa balik rumah, sebab mak acik boleh terlantang dan mengiring jerk, tapi xoleh duduk, sebab tulang die patah.
Ayu:- Saya cadangkan sahaja mak cik, tapi tak salah kiter memcuba berusaha untuk sesuatu yang lebih baik.. ada saya cadangan vivix mak cik, tapi harga die agak sedap didengar..
Mak Cik:- Takpe ayu, xkira lah harga die berapa acik sanggup beli, janji mak acik ada nampak perubahan. 
Ayu:- Ok acik terima kasih nanti kiter jumpe ayu kasi vivix tue kat acik.
Mak Cik:- Ok terima kasih banyak2 ayu.. kiter jumpe nanti..

Berakhir perbualan dengan beliau, mak cik sanggup berhabis demi ibu tercinta.. betul ayat ini ayu setuju sangat.. " SEORANG IBU MAMPU JAGA SEPULUH ANAK, TAKKAN SEORANG ANAK TAK MAMPU JAGA SEORANG IBU" terus ayu doakan semoga urusan mak cik ini di permudahkan.. Berkat doa beliau, minta2 mak kepada mak cik dapat perubhan selepas consume Vivix.. 


Ok disinie ayu sharekan sebar sedikit tentang vivix..

Vivix ni juga dikenali sebagai magic potion.

Apa kandungan Vivix ni?
1- Anggur Muskat
Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.
2- Elderberi
Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.



3- Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

4- Lobak Ungu
Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.
Amaran!
Produk ini tidak boleh diambil oleh ibu mengandung dan ibu menyusu.








1.Testimoni perkongsian dari ummu ainan tentang ibu beliau yg kena strok
Assalamualaikum selamat petang..

 Hari ni sangat happy sebab dapat tahu promo bulan September jatuh kepada VIVIX.. OOoooo Yeeeaaah.. Suka sebab dah start bagi kat mak.. Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

 Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

 Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

 Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

 Ubat yang mak makan sekarang
 1) Nootropil
 2) Amiodarone
 3) Simvastatin
 4) Warfarin

 Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

 Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan..







2. Testimoni Penlihatan semakin kabur akibat kencing manis

credit: norita idris
Kak Norita Idris ini mempunyai pengalaman tentang Vivix, dimana ibunya mempunyai Penglihatan semakin kabur akibat kencing manis dan kini boleh melihat semula.
 
Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak kata, apa yang beliau rasa adalah…matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak bisa melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat mengemudi.

Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit tbermasalah akibat kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix saja. Pada mulanya mak makan setengah sendok teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sendok besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume. Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah, mak saya bisa melihat semula ….tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.

Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari…selagi ada daya usaha.
Mudah-mudahan mak dapat menunaikan umrah dengan lebih baik, insyaALLAH.

Diceritakan Kembali Oleh Kak. Norita Idris-Serawak

JOM DAPAT SPECIAL PRICE DARI SAYA 





JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...