August 31, 2011

KEJAYAAN PENYUSUAN: HASIL DARI USAHA


" Hidup adalah gabungan antara bahagia dan derita. Ia adalah menguiji keteguhan iman seseorang. Malangnya bagi mereka yang hanya mengikut kehendak hati TIDAK sangup menerima penderitaa " ~ Harieta Wahab
Siapa kata hidup ini hanya penuh kedukaan? dan siapa kata hidup ini hanya penuh dengan kegembiraan?? Allah s.w.t menjadikan kehidupan satu kursus yang baik untuk manusia membina kemanisan iman & juga kehebatan akhlak... Oleh kerana itulah kehiduoan tidak semestinya diberikan kesenangan semata-mata.. Pasti ada ujian demi ujian untuk melihat sejauh mana komitmen kita memegang jawatan hamba Allah ini...

Ujian ibarat peperiksaan di dunia. Jika lulus maka gred manusia akan meningkat dan diangkat darjatnya oleh Allah s.w.t. Tetapi jika gagal bukan bererti anda bodoh atau tidak berguna. Sebaliknya anda masih boleh ulang peperiksaan tersebut pada waktu yang lain...
Sama juga dengan perjalanan penyusuan ibu-ibu... Walaupun anak pertama sudah diberikan formula, tiada sebab mengapa anak kedua or yang lain tidak boleh diberikan susu ibu...  Walaupun anda ibu yang bekerjaya malahan yang sambung study, penyusuan susu ibu tetap masih boleh diteruskan!! pokok pangkalnya ANDA!

Memang ianya tidak mudah. Tapi percayalah..
"Kejayaan itu dikaitkan dengan perbuatan. Mereka yang berjaya akan terus BERUSAHA. Mereka akan melakukan kesilapan, tetapi mereka TIDAK AKAN MENGALAH" ~ Conrad Hilton
Kata kunci paling berharga ialah berusaha untuk berjaya. Jangan menunggu untuk kejayaan tiba. Menunggu kejayaan adlh sesuatu yang tidak mungkin tanpa usaha... Kesilapan dlm berusaha adlh cabaran paling manis sebelum anda mengecapi kejayaan yg diinginkan...

Usaha adalah process membentuk istiqamah dlm diri. Jadi tidak hairan org yg telah berjaya sebenarnya mereka telah berjaya membina istiqamah dlm diri sekalipun hasil usahanya mungkin tidak sehebat yang diharapkan... So buang sikap "M"... Malas adalah penyakit yang perlu dijauhkan jika kita ingin berjaya bukan shj dalam penyusuan susu ibu malah dalam perjalanan hidup kita...
renungan..
"Manusia mengatakan bahawa motivasi tidak akan berakhir dan juga tidak akan hilang. Kerana itulah kita perlu mencari motivasi setiap hari " ~ Zig Ziglar
credit to : http://www.motivasi-kerja.com  dan mommamia




August 30, 2011

TESTIMONI ESP SHAKLEE

Alhamdulillah kita masih diberikan keizinan olehNya untuk berpuasa lagi hari ini. Semoga hari ini lebih baik dari semalam... Bagaiamana puasa anda & penyusuan? Penat dan letih tu bisa terjadi tapi bagaimana kita nak atasi agar letih & penat tidak terlalu menggangu mindset kita, anda yang Pilih!! Susu drop?? Maintain??? Walau apa juga yang berlaku, apa tindakan anda?? biarkan sahaja??? atau lakukan sesuatu??? Anda yang pilih!!

 
Ikuti perkongsian mereka...


Ikuti email dari ibu-ibu yang mengaku kebaikan ESP...walaupun baru mengambilnya dalam beberapa hari... tapi mereka sangat-sangat berpuashati dan teruja dengan hasilnya. Thanks sis for your testemoni...

Alin... just want to share with you... minum ESP tu, mmg Leo leh bertahan puasa tanpa rasa lapar/ letih yg melampau... :) and pump time pun Leo tukar ke malam... siang hari pump sekali je.. and dah dua hari Leo pump siang hari dpt 10oz! alhamdulillah.... :) mlm pump 2 kali.. paling sikit pun 8oz utk 2 session tuh... so total daily takde la merundum sgt... suka lah... :) ~ Leonora


assalamualaikum..thnks for the tips ye akak  alhmdllah lps amk set b+esp susu pekat,bb pn kenyang.sblum ni sy bg bb mnum susu sy+nestum pagi&ptg sbb bb xknyng.lps mnum esp sy xyah wt cmtu lg huhu.thnks shaklee, thnks kak alin ~ Harida

Benarkah ESP memperbanyakkan susu? 

ESP hanya membantu mempercepatkan penghasilan susuibu DENGAN SYARAT si ibu kerap kosongkan payudara melalui sesi perahan atau penyusuan langsung ( direct feeding). Selain itu, antara yang membantu dalam meningkatkan penghasilan susuibu ialah dengan menjaga pemakanan agar seimbang, kurang makan junk food, pengambilan air yang selari dengan keperluan badan , emosi yang stabil dan fikiran yang tenang.

Selain memperbanyakkan susu, ESP adalah breakfast yang bagus dan energy booster di sepanjang hari jadi sangat baik dibuat breakfast. 

Ini testimonial & credit to Ann yang menjadikan ESP sebagai sarapan untuk anak-anaknya.
Selama 11 tahun saya mengambil ESP , saya sangat berpuashati. Malah saya akan pastikan ia antara supplement yang sentiasa ada kerana ia menjadi minuman kegemaran anak2 saya terutama apabila dicampurkan bersama oren sunquick atau Performance Drink ( minuman isotonik tanpa karbonat bagi mencegah hidrasi) ...alhamdulillah sangat berpuashati. Addin ke sekolah dengan hanya bersarapkan air ESP dibancuh bersama Performance Drink (PD) dan ini juga minuman anak saya sebelum tidur.

Protien sangat penting untuk perkembangan tubuh badan kita. Protien diperlukan oleh sel untuk membentuk sel baru. Sel yang sihat membantu menjana organ yang sihat seterusnya membantu kelancaran sistem tubuh badan.

Kita boleh amalkan makan ikan, telur dan daging untuk dapatkan protien namun kita tak dapat lari dari kolestrol terutama masakan yang melibatkan minyak masak biasa. Kecuali kita memasak menggunakan minyak zaitun atau biji bunga matahari dan kos minyak ini setanding dengan khasiatnya. 

Ramai juga yang mengambil inisiatif dengan memasak kacang soya untuk dibuat air....namun protien tidak boleh pada suhu melebihi suhu badan manusia maka jika suhu yang tinggi boleh merosakkan banyak amino asid yang ada dalam kacang soya itu sendiri. Shaklee menggunakan standard piawai yang tinggi dalam pemprosesan kacang soya untuk menjadi ESP demi menjaga kepentingan semua zat dan asid amino yang terkandung dalam kacang soya tadi.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses. Ini antara sebab mengapa SHAKLEE ESP unik.

ESP one of the best Shaklee milk Booster!! Berminat mencuba? Hubungi Alin untuk mendapatkan konsultasi lanjut serta harga ekslusif, terutama mengenai cara pemakanan sebelum anda mula mengambil set ini. Boleh email di nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com atau sms di 0019-3789778. 

credit

August 29, 2011

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA 2011


KHAS BUAT TATAPAN ANDA SEMUA YANG SETIA MEMBACA BLOG EFB YG XSEBERAPA INI..
 
SEMPENA KEDATANGAN HARI RAYA YANG MULIA INI, KAMI SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA 2011.. KAMI DARI EFB INGIN MEMOHON BERIBU-RIBU AMPUN SEKIRA YERK KAMI ADA MELAKUKKAN SEBARANG KESALAHAN ATAU ADA TERLEPAS PADAING PERBUATAN KAMI TERHADAP ANDA SEMUA..
DAN BERIBU-RIBU TERIMA KASIH JUGAK KEPADA  YANG SUDI MEMBACA BLOG EFB INI, DAN TERIMA KASIH JUGAK YANG PERCAYA AKAN KEBERKESANAN SHAKLEE DALAM PENYUSUAN SUSU IBU..SEKURANG-KURANG KITER TIDAK AKAN KECEWE SEBAB KITER DAH BERUSAHA..
 
KHAS BUAT CUSTOMER AYU YANG SENTIASA SUPPORT AYU DALAM SHAKLEE, AYU DOAKAN ANDA SEMUA BERJAYA DALAM PENYUSUAN SUSU IBU...KITER SAMA BERKONGSI ILMU PENYUSUAN KERANA SUSU IBU YANG TERBAIK...
SEKALI LAGI SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN..
JOM KITER ENJOY BERAYA YERK...
SALAM SAYANG




BAGAIMANA MENGATASI JERAWAT


Apa itu jerawat? Jerawat adalah masalah kulit yang disebabkan oleh lebihan produksi kelenjar minyak (sebaceous gland) yang menyebabkan saluran folikel rambut dan pori-pori tersumbat.  Selalunya jerawat mudah tumbuh di bahagian muka, dada, belakang dan bahu (http://id.wikipedia.org/)

Jerawat sering muncul  antara umur 14 – 19 tahun yang dipengaruhi oleh perubahan hormon pada remaja lelaki dan juga perempuan.


Dari hasil penelitian menunjukkan sebanyak 85% populasi mengalami jerawat pada usia 12-25 tahun, 15% populasi mengalaminya hingga usia 25 tahun. Jika tidak diatasi dengan baik, gangguan jerawat adalah hingga usia 40 tahun.


Penyebab jerawat sering disalahtafsir. Ramai yang menganggap jerawat disebabkan oleh faktor kebersihan dan pemakanan. Misalnya makan kacang, coklat… boleh menyebabkan jerawat. Sebenarnya faktor2 di atas boleh memburukkan lagi keadaan, tetapi bukan punca jerawat.


Beberapa faktor penyebab munculnya jerawat antara lain:

  • ----> Stres
  • ---->Faktor keturunan dari orangtua
  • ---->Hormon : Salah satu faktor penting yang menyebabkan timbulnya jerawat adalah meningkatnya produksi hormon testosteron, yang dimiliki oleh tubuh lelaki maupun wanita. Hormon testosteron yang terdapat dalam tubuh lelaki maupun wanita menyebabkan timbulnya jerawat dengan merangsang kelenjar minyak (sebaceous gland) untuk memproduksi minyak kulit (sebum) secara berlebihan.
  • ---->Kelenjar minyak yang hiperaktif
  • ---->Bakteri di pori-pori kulit
  • ---->Iritasi kulit
  • ---->Anabolic steroid
(*credit to ghs)

Cara mencegah jerawat:

--->Cuci muka dengan pencuci yang halal dan kurang bahan kimia
--->Kurangkan penggunaan syampu atau minyak rambut yang berminyak.
--->Makan banyak buah-buah, sayur dan air secukupnya.
--->Dapatkan rehat secukupnya.
--->Supplement yang membantu untuk mencegah jerawat:
  • B Complex – membantu menstabilkan hormon dan emosi
  • Vitamin C – menjaga kesihatan kulit  
  • Vita Lea – vitamin dan mineral lengkap, antaranya membantu dalam metabolisma gula. Jika anda ada masalah dengan metabolisma ini, anda terdedah kepada jerawat.
--->Supplement untuk merawat Jerawat:
  • Vitamin E – membantu mengurangkan parut
  • Zinc Complex – melegakan ketidakselesaan akibat jerawat dan menyembuhkan kulit yang rosak
  • GLA Complex – menyembuhkan kulit yang rosak
credit

Jika anda ingin mengetahui promo bulan ini, jangan segan untuk hantarkan email kepada nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com agar anda tidak melepas peluang keemasan dan lebih penjimatan yang saya tawarkan. SMS pun boleh 019-3789778




August 28, 2011

3 TERAS RAHSIA BUAT STOK SUSU EBM

 600 oz dalam masa sebulan...

Walaupun baby lahir pra-matang, tetapi Nur sangat tabah mengharunginya... Apakah rahsia Adik Nur? Nur telah mula mengambil Shaklee seawal dari pregnant lagi... seorang yang sangat konsisten dalam mengikuti jadual pemakanan yang diberikan… TIPS EXCLUSIVE di print dan ditampal... Mari kita lihat apa lagi usaha Nur, yang belum anda lakukan untuk dapatkan hasil 600 Oz dalam sebulan:

 




Thanks Nur Suzana atas perkongsian yang sangat inpirasi... Semoga semua ibu-ibu yang sedang berjuang dalam perjalanan penyusuan juga mampu mengikut jejak langkah beliau...
 

3 TERAS UTAMA..


  • Kekerapan melakukan pengosongan susu, lebih banyak signal demand di hasilkan..lebih banyak susu akan diproduce. INI WAJIB DIPATUHI.
  • Pemakanan Seimbang ambil mengikut piramid makanan dan memenuhi keperluan seorang ibu yang breastfeed. AIR – Perlu minum banyak, tiada alasan dalam pantang tidak boleh minum banyak air! Pengambilan Suplemen SHAKLEE, membantu memperbaiki kesihatan ibu dari dalam. Tubuh yang sihat, pasti membantu melancarkan penghasilan susu.
  • Doa, Doa dan Doa… Pintu Rezeki dipegang Allah SWT.. dan jangan lupa ISTIQAMAH..
Anda ibu menyusu? Sedang bersedih kerana hasil perahan susu anda KURANG? Telah cuba telan segala jenis MILK BOOSTER? Anda ingin mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari AYU? Boleh email di nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com atau sms di 019-3789778. Konsultasi percuma.





August 27, 2011

SUSTAINED RELEASE? APA MAKSUD VITAMIN C INI BERTINDAK MENGIKUT PELEPASAN MASA?

Perasan tak kat botol Vitamin C 500mg Shaklee tertulis perkataan Sustained Released pelepasan masa)?.. Apa maksud vitamin C ni bertindak mengikut pelepasan masa?

Sebiji Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg vitamin C dan ianya dirembeskan secara perlahan-lahan dalam badan mengikut keperluan badan kita tadi. Ini sangat bagus kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi.  

 
Namun apabila kita demam dan selsema, dinasihatkan anda mengambil dua biji vitamin C iaitu sebiji waktu pagi dan sebiji lagi waktu malam. Selain itu vitamin C itu digalakkan agar dipatah dua sebelum ditelan. Untuk apa ya? Ianya untuk memastikan vitamin C itu merembeskan kesemuanya vitamin C 500mg. Ini kerana semasa kita sakit badan kita memerlukan vitamin C pada kadar yang lebih tinggi dari biasa.

sekilas fakta, 
  • Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg was the first sustained-release vitamin C supplement to use all-natural plant gums and waxes to release pure, protection vitamin C gently and continuously.  It's made from all natural vitamin C sources (citrus fruits).
Vitamin C membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan,kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan,membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi, membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka,membina kalogen untuk kulit yang sihat,bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan, meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging....
credit


August 26, 2011

BERHARI RAYA CARA SIHAT!!! JAUHKAN DIRI ANDA DARI KOLESTEROL BERLEBIHAN

Dalam kita seronok menjamah juadah raya, adakah kita prihatin dengan apa yang kita makan? Masih ingat lagi 14 tahun dahulu, arwah abah saya di serang strok pada malam raya yang kedua. Beliau mempunyai masalah darah tinggi secara kebetulan sehari sebelum raya arwah sangat suka makan satay. Rupa-rupanya dalam diam kadar kolestrolnya meningkat dan menyebabkan tekanan darah meningkat seterusnya merosakkan saraf dalam otaknya maka arwah paralyse selama 2 minggu sebelum terus meninggalkan kami 8 beranak buat selama-lamanya.

Kisah ini menjadikan iktibar buat saya dan suami. Bila nak makan rendang, lemang atau pulut, kami tak berani nak makan banyak sebab tahu kesannya ke atas kolestrol dan jantung. Makan berpada-pada. Sejak awal perkahwinan, keluarga mertua akan pastikan vitamin utama untuk mengurangkan kolestrol wajib ada untuk menampung seluruh keluarga.
 
Kami akan makan vitamin tersebut dan fokus pada kolestrol terutama musim perayaan yang banyak dengan jemputan rumah terbuka.

Tanpa kita sedari ada sesetengah juadah boleh menyebabkan kandungan lemak jahat dalam salur darah makin meningkat.

Apakah vitamin yang sekurang-kurangnya ada demi mengawal kandungan kolestrol dalam darah terutama dalam mengawal kolestrol jahat iaitu LDL.

Atau jika anda berkemampuan lebih 




Secara ringkasnya kepentingan vitamin yang dinyatakan ialah :

  • Vitamin C sangat perlu dan penting untuk pembuluh darah. Salur darah yang kurang vitamin C ibarat getah paip yang reput dijemur matahari dan bila2 masa sahaja boleh pecah.
  • Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
  • GLA ianya mengandungi vitamin E disamping ianya berfungsi untuk menstabilkan keadaan hormone di dalam tubuh badan kita. Ianya juga membantu membakar lemak di dalam salur darah. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung. Mengawal kencing manis dan darah tinggi. Mengawal kolesterol dan bagus untuk fungsi saraf.
  • Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.Menguatkan imuniti tubuh.Memperlahankan proses penuaan.
credit : anakkuwira


Jika anda ingin mengetahui promo bulan ini, jangan segan untuk hantarkan email kepada nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com agar anda tidak melepas peluang keemasan dan lebih penjimatan yang saya tawarkan. SMS pun boleh 019-3789778

PENCUCI CLOTH DIAPERS YANG SESUAI-BASIC H

Tahukah anda, Menurut ClothDiapersMalaysia:


Di mana nak cari pencuci yang TIADA PELUNTUR, TIADA ENZIM, TIADA FOSFAT, TIADA PENGAWET/PELEMBUT/PENGAWET? Ya, semuanya ada dalam Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate!


Bagi pengguna cloth pads, untuk mencuci cloth pads tentunya bukan perkara simple. Namun dengan Basic H, mencuci cloth pads kini lebih mudah! Kita ikuti pengalaman Puan Rafidah, pengguna cloth pads sejak sekian lama.


 credit to : MommyLyna

Anda bagaimana? Cuci lah cloth pad anda dengan pencuci organik Basic H. Satu botol sangat berpatutan dan berbaloi-baloi...Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa! Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com atau sms kan kepada 019-3789778 untuk pesanan! 

Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Basic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna. Rujuk SINI.  You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah. Jom baca testemoni ibu-ibu yang lain.





* Basic-H adalah double concentrated, jadi kena dilute atau larutkan dalam air terlebih dahulu. Satu botol 475ml tapi boleh tahan lama sebab guna sikit2 saja.

credit



KHASIAT SHAKLEE VITAMIN C

Jom kita baca khasiat tentang Vitamin C..

Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?
  • Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.
  • Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amat digalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.
  • Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.
  • Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.
  • Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C. Jelas sekali vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit adalah disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan.
  • Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji Oren. Jika kita mampu, tidak perlulah menelan pil tetapi jika sebaliknya adalah dinasihatkan agar mendapatkannya dalam bentuk tablet.

Dan ini dia Vitamin C kegemaran dan pilihan saya.. 
 Shaklee Sustained Release Vita- C 500mg

 

Apa yang membezakan Vitamin C jenama Shaklee dgn yang lain2?.....
Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:
  • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah *

sumber: Shaklee Malaysia, Mommamia

psssttt... Bulan ni Vitamin C ada best harga runtuh great offer. Email / Sms /WhatsApp saya utk info lanjut yer.



August 25, 2011

PENGALAMAN BERPANTANG SELEPAS MELAHIRKAN BABY SECARA CAESAR 4.9KG....

Testimoni tentang pengalaman ibu yang melahirkan secara caesar... jom baca.. dipetik di sini..Thanks ya sis arnie..
 
Sis Rosnani nie saya kenali sejak beliau sedang mengandungkan baby nya. Jom baca pengalaman Shaklee Sis Rosnani ini, terutama selepas beliau melahirkan baby seberat 4.9kg!!!


"apa sj ttg shakleee saya teruja nak tau n cuba... apalagi baru baru ni saya terpaksa bersalin secara pmbedahan memandangkan baby melintang n besar 4.9 kg itu pun mujur awal dari tarikh jangkaan bersalin klu tak mgkan cecah 5kg atau lebih......keesokan selps bersalin saya tak mampu untuk makan ..tiba teringat pasal shakleee.. terus saya menelan vit zinc... b complex dan alfalfa dulu...... setelah itu barulah perut saya boleh menerima makanan... sblm menelan vit tersebut tuhan je tahu sakitnya stlh makann masuk walau hanya sesudu bubur. namun dgn vit shakleee alhamdullilah saya dipermudahan semuanya... bertenaga...perut tak lagi sakit.... ia turut mengatasi masalah rambut gugur.. biasanya lepas bersalin rambut saya byk gugur.. tp kini alhamdullilah.. tidak lg... saya cm guna alfalfa, vit lea, vit e, vit c, b cmplox,osto,esp,zinc..."

Alhamdulillah... saya tumpang gembira. Anda bagaimana? Sedang mencari set berpantang/bersalin? atau ada kakak /adik/saudara/kwn yang mencari2 set seperti ini.. ... apa kata cuba seperti yang Puan Rosnani ni makan... 
Basically set bersalin/berpantang datang dlm 2 pilihan 
  • Euphoria Trial Pack (40hari) atau pun 
  • Full Pack (utk 4 bulan)
SET BERSALIN EUPHORIA

(1) 40 days Euphoria Trial Pack Set C (40 tabs each for Vita-Lea, Vita-C, B-Complex & Zinc Complex). RM100 + Free delivery thru Pos Laju + Free Vitamin brochure + Free consultation + Free gifts.

(2) Full Package set di atas (No. 1) beserta kos penghantaran untuk kegunaan 4 bulan = RM225.

* boleh add on Rm10 utk 90bj alfalfa (helps as milk booster) dan juga 1 canister of ESP (double milk booster)...





SUSU KURANG! KENAPA?

Pernah dapat 2.5oz utk kedua2 breast...
bila dapat sikit, tingkatkan sesi perahan... insyaAllah bila campur2 jadi byk laa
Ramai yang mengadu berkenaan masalah susu badan yang semakin kurang, terutama apabila ibu dah kembali bekerja. Dari pengamatan saya, masalah yang dihadapi oleh ibu-ibu berkenaan berpunca dari:
  • Tidak disiplin mengepam. Maklum saja bila dah kerja bukan boleh suka-suka hati nak tinggal kerja, terutama yang sentiasa kena ‘on-call’ atau ‘stand-by’. Ibu yang bekerja di kaunter, kerja di production line, dsb biasanya menghadapi masalah untuk mengepam secara konsisten.
  • Bayi keliru puting. Ada bayi yang apabila diberi puting botol, maka dia lebih menggemari puting botol berbanding ibunya sendiri. Ini menyebabkan ibu kurang mendapat rangsangan penyusuan kerana bayi kurang menyusu di payudara.
  • Kurang minum air. Maklumlah bila dah sibuk tu, nasiblah bernafas ni tak payah nak diperingat. Kalau tak bernafas pun lupa.
  • Stress. Tak ramai yang sedari bahawa dia sebenarnya dalam keadaan stress. Stress ni tak semestinya datang dalam keadaan kita tertekan, rasa nak bunuh diri, etc.. stress juga terjadi bila terlalu banyak benda nak difikir/dibuat dalam satu masa, walaupun kita rasa “Eh, aku OK je” tapi kimia-kimia dalam tubuh kita kadang tak dapat nak cope.
Saya pernah berkongsi susu perahan saya bertambah dari 24 oz ke 40 oz dan juga bagaimana susu badan saya semakin banyak, namun saya juga ada mengalami susu merudum. Ia berlaku pada hari saya sangat sibuk atau sangat penat. 2 hari lepas saya cuma dapat pam 18 oz sahaja (biasa average 24 oz). Pada hari itu saya meeting tak berhenti (tipu, mana ada meeting tak berhenti) dan badan sangat penat lagi mengantuk, sampai saya tertidur semasa mengepam.
 
Bila stress, tubuh kita dah sedia ‘bekerja’. Stress dan penghasilan susu ibu mempunyai hubungan yang istimewa. Bila menyusu/mengeluarkan susu, hormon yang  melegakan stress dikeluarkan, dan kita akan berasa tenang. Namun, untuk mengeluarkan susu, kita memerlukan hormon anti-stress itu juga ... Laksana air mutlak, suci lagi menyucikan. Penyusuan ibu juga, tenang lagi menenangkan ... Jadi bila susu semakin kurang, cuba buat spot check sikit:

  • Adakah mengepam di pejabat 2-3 jam sekali?
  • Adakah bayi masih gemar menyusu di payudara seperti semasa bercuti?
  • Adakah cukup minum air (biasa 8 gelas sehari, bagi yagn mengambil supplement 3 litersehari)
  • Adakah menghadapi tekanan walaupun sedikit?
  • Adakah cukup rehat?
Jadi pastikan jawapan2 utk bersoalan di atas:
  • YA
  • YA
  • YA
  • TIDAK
  • YA
Jika tak sama, cube lah sama kan ikut skema soalan bocor di atas.

Pengambilan supplement, itu sepatutnya up-front, bukan last resort. Begitu juga milk booster yang lain. Yang penting, stimulasi. Kalau yang atas tu tak dipenuhi, makan ler milk booster dari planet marikh pun, pasti tak dapat hasil yang memuaskan.
 
credit

http://alinalan.blogspot.com/ 



Jika anda ingin mengetahui promo bulan ini, jangan segan untuk hantarkan email kepada nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com agar anda tidak melepas peluang keemasan dan lebih penjimatan yang saya tawarkan. SMS pun boleh 019-3789778






August 24, 2011

FEEDBACK AFTER SEBULAN CONSUME SET B (breasfeeding) + ESP + PD + Calcium (bukan sekadar tambah susu)

Perkongsian real life testimoni seorng ibu dari perak, lyn... tentang perjalanan penyusuan beliau... jom baca!!

suke sgt2 bace blog akak...teruskan menulis tau....ni nak bg testimoni ttg shaklee... dah sebulan lebih saya mkn supplement shaklee...alhamdulillah mmg sesuai sgt dgn saya & anak...byak perbezaan yg sya rase sejak mkn shaklee....
SET B (breasfeeding) + ESP + PD + Calcium (bukan sekadar tambah susu)

1)  mase mule2 makan tu mmg rase segar, x letih, x mengantuk walaupun mase tu x nmpak  lg peningkatan oz susu....mengaji pun tak rase ngantuk...alhamdulillah...

2)
 susu mkin pekat, kuning cam colostrum...suke tgk..hihi...mgkin sbab protein & B-complex....

3)
 anak cepat kenyang...kalau dulu tgk anak mcam tak puas je menyusu...lepas mkn supplement ni, alhamdulillah...sekejap je nyusu then tidur...hehe..kenyang sgt le tu...:) bole le wat stock...hihi...

4)
 susu mkin meningkat selepas 4,5 hari mkan shaklee...kalau dulu perah just dpt dlm 2-3 oz je...sekarang alhamdulillah sekali perah bole dapat dlkm 5-6oz...B selalu rse full je..hihi...ade gak pernah dpt dalam 8oz sekali perah...alhamdulillh, syukur sgt2....

5)
 ESP paling sedap n marvelous...sya suke sgt...kalau minum esp tu rase kenyang je...rase esp tak mengecewakan...mmg sedap sgt2...selalu campur ngan milo, susu @ air jus buah2....rasenye mmg ermmmm sedap...terbaikkk punye....hehehe..

6)
 performance drink mmg memberi kesegaran kpda saya...klau sye rase letih, sy minum performance...alhamdulillah, mmg menyegarkan....

7)
 kalsium/ostematrix saye ambik cm yg akak suggest...mmg rase perubahan..kalau dulu time period, susu mmd drop sgt2....kalau perah pun just dapt 1-2oz je...tp lepas mkan kalsium/magnesium ni, alhamdulillah susu tak drop sgt, cm biase...bole dapat dlam 4-5oz...sye mmg syukur sgt2...takde la stress sgt tak leh nk wat stock..hihi...

8) saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni,
 keputihan saye dah kurang
 & makin takde....gembira sgt2....selain dapat up kan susu, ade gak dpt effect lain..hehe....muke pun tak lesu sgt sekarg ni...klau dulu selalu cam tak bermaya je muka ni...selalu ken tegur,huhu...skrg tak lgi, heheh...makin bersinar..:)
 
akak, terima kasih byk2 segala pe yg akak kongsikan bersma...anak lynn dah nk setahun 2 bulan.. ade lg 10bulan perjalanan untuk sampai 2tahun....sy harap sy dapat bekalkan susu ibu sepenuhnye untuk anak sy disamping mengamalkan vitamin shaklee ni....sedikit sebanyak vit shaklee byk membantu sye....terima kasih ye kak !!!

Terima kasih yer lyn... teruskan usaha murni lyn utk bfeed your little naufal tu.. sentiasalah bersyukur pada Allah dan berdoa padaNya....yang pasti testimoni2 mereka ni sume buat saya tumpang hepi... Alhamdulillah... ape2 pun... saya tak pernah memaksa anda untuk makan supplemen.... bagi saya  IF U WANT HAPINESS FOR A LIFETIME -HELP SOMEONE ELSE...MAKE OTHERS HAPPY! saya hanya memberi peluang dan berkongsi apa yang baik di blog ni... the choice is in your hand... feel free to email or contact me





MASIH MEMPUNYAI JERAWAT2 DEGIL? PARUT2 HITAM DAN HIMPUNAN JERAWAT YG TIDAK BERKURANGAN???? JOM CUBA INI....

Anda yang dah cuba Euphoria Set D - Skin Care Set kami, namun masih mempunyai jerawat-jerawat degil? Parut-parut hitam dan himpunan jerawat yang tidak berkurangan?

Memang benar, ada yang berjaya dengan Euphoria Skin Care Set yang asas sahaja - B-Complex, Vitamin C & Vitamin E. Ada yang memerlukan tambahan Energizing Soy Protein (ESP) sebagai booster, terutama bagi mereka yang kesan hitam parutnya lambat hilang. Dan, jika telah mengambil air kosong secukupnya pun kesan jerawat masih banyak, inilah masanya untuk anda double-booster dengan Shaklee GLA Complex pula!


1x Euphoria Trial Pack D + 1 botol GLA Complex = RMXXX " HARGA EKSLUSIF"!!!
(Normal Price = RM80 + RM91.25WM/RM95EM)

Ini testimoni dari kawan, merangkap biz partner GenkiMomma. Walaupun dah mengamalkan vitamin-vitamin asas yang diperlukan oleh kulit (B-Comp, Vita-C, Vita-E & ESP), beliau masih diserang oleh jerawat yang besar di sebabkan oleh stress harian yang tak dapat dielakkan.

Jadi, belian telah dicadangkan mengambil tambahan GLA Complex (rujuk tarikh : May 27th, 2001!)

Ini pula feedback beliau selepas seminggu pengambilan GLA Complex (rujuk tarikh: June 8th, 2011):
"Saya baru cuba GLA hampir seminggu..Alhamdulillah..parut dan jerawat semakin kurang di pipi..lebih efficient GLA dari vit E pada saya.. "

Alhamdulillah, akhirnya ada jalan penyelesaian untuk beliau, dan pastinya buat anda yang berada di luar sana juga. Vitamin Shaklee ini berasal dari sumber semulajadi, dan jika diambil dengan jumlah yang berpatutan, cara yang betul, dan makan dengan ILMU, pastinya akan memberi kebaikan kepada semua individu.

So bagi yang ingin kelihatan ayu tanpa serangan jerawat Raya tahun ini, hubungi Alin untuk mendapatkan konsultasi lanjut serta harga ekslusif, terutama mengenai cara pemakanan sebelum anda mula mengambil set ini. Boleh email di nr_yu86@yahoo.com  atau nhmi2011@gmail.com atau sms di 019-3789778.

credit : GenkiMomma




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...