August 08, 2011

BERPUASA SAMBIL MENJAYAKAN PENYUSUAN

Pejam celik pejam celik , dah masuk hari ke-3 kita menjalani ibadat puasa di bulan yang penuh barakah.. bulan ramadhan. Ramai ibu2 yang menghantar email dan mesej bertanya apakah supplement yang membantu penyusuan? Sebenarnya antara supplement yang banyak membantu sepanjang penyusuan ayu ialah Alfalfa, ESP dan Performance. Ada yang bertanya bagaimana dengan supplement lain seperti Vitalea, B-Complex dan Vitamin C?

Vitamin ini membantu badan kita sentiasa bertenaga dan tidak kehausan sepanjang berpuasa. Terdapat pendapat yang mencadangkan pengambilan 100plus sepanjang berbuka namun minuman ini berkabornat dan boleh menggangu sistem perut di mana boleh menyebabkan si ibu dan anak menyusu mengalami keragaman perut jika diambil dalam kuantiti yang banyak. Bila badan bertenaga dan kita tak stress, mood kita lebih happy... bila kita happy susu yang bakal dihasilkan juga adalah susu yang happy... Always cakap susu badan banyak, susu saya cukup untuk anak saya!! InsyaAllah susu lebih banyak jika kita lebih positif. Semuanya mainan mindset.

Buat customer ayu yang belum dapatkan jadual ekslusif bulan ramadhan, sila email alin yer. Maaf jika ada yang tertinggal... Jadual paling mudah untuk diamalkan. Hanya bancuhkan 1 sudu besar ESP dan 1 sudu besar Performance ke dalam 250 ml air. Boleh buat lebih pekat mengikut citarasa.

Other option ialah pengambilan Tripple Gem... Anda boleh mencuba pelbagai resepi lazat Tripple Gem.

 Anda pasti sukakannya sebab mereka yang telah mencuba suka kannya... Jom baca apa kata mereka...
credit

BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com or sms ke 019-3789778
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...