August 06, 2011

TERDEDAH KEPADA ASAP ROKOK DAN EKZOS KENDERAAN JOM LINDUNGI TUBUH KAMU


Apakah anti-nutrien?
Anti-nutrien adalah bahan yang bertindak menjadikan tubuh kita kurang keupayaan untuk menyerap dan menggunakan nutrien perlu, ataupun menjadikan tubuh kita kehilangan nutrien.

Apakah jenis dan punca anti-nutrien?
Adakah anda sendiri pernah mengalami perkara di atas? Saya pasti dari sumber-sumber yang disenaraikan, kita mengalami hampir kesemuanya.

Jadi, apakah langkah-langkah untuk melindungi tubuh kita dengan anti-nutrien ini?
1. Pengambilan vitamin C yang berterusan, bantu melindungi tubuh dari tindakan plumbum dan kadmium. Tahukah anda??!! Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.
2. Pengambilan vitamin E dengan Selenium, bagi melindungi tubuh dari tindakan merkuri.
3. Pengambilan magnesium, juga untuk melindungi tubuh dari tindakan merkuri.
4. Pengambilan zinc, untuk melindungi tubuh dari kuprum, tatrazin, aluminium, plumbum dan kadmium.
Jom lindungi tubuh anda dengan sumber nutrisi dari bahan semulajadi, dan berhenti menjadikan tubuh badan kita dirosakkan oleh bahan-bahan pencemaran alam sekitar dan bahan tambahan makanan.

*Credit To Vitamin Semulajadi., mommamia
Jika anda ingin mengetahui promo bulan ini, jangan segan untuk hantarkan email kepada nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com agar anda tidak melepas peluang keemasan dan lebih penjimatan yang saya tawarkan. SMS pun boleh 019-3789778Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...