August 24, 2011

FEEDBACK AFTER SEBULAN CONSUME SET B (breasfeeding) + ESP + PD + Calcium (bukan sekadar tambah susu)

Perkongsian real life testimoni seorng ibu dari perak, lyn... tentang perjalanan penyusuan beliau... jom baca!!

suke sgt2 bace blog akak...teruskan menulis tau....ni nak bg testimoni ttg shaklee... dah sebulan lebih saya mkn supplement shaklee...alhamdulillah mmg sesuai sgt dgn saya & anak...byak perbezaan yg sya rase sejak mkn shaklee....
SET B (breasfeeding) + ESP + PD + Calcium (bukan sekadar tambah susu)

1)  mase mule2 makan tu mmg rase segar, x letih, x mengantuk walaupun mase tu x nmpak  lg peningkatan oz susu....mengaji pun tak rase ngantuk...alhamdulillah...

2)
 susu mkin pekat, kuning cam colostrum...suke tgk..hihi...mgkin sbab protein & B-complex....

3)
 anak cepat kenyang...kalau dulu tgk anak mcam tak puas je menyusu...lepas mkn supplement ni, alhamdulillah...sekejap je nyusu then tidur...hehe..kenyang sgt le tu...:) bole le wat stock...hihi...

4)
 susu mkin meningkat selepas 4,5 hari mkan shaklee...kalau dulu perah just dpt dlm 2-3 oz je...sekarang alhamdulillah sekali perah bole dapat dlkm 5-6oz...B selalu rse full je..hihi...ade gak pernah dpt dalam 8oz sekali perah...alhamdulillh, syukur sgt2....

5)
 ESP paling sedap n marvelous...sya suke sgt...kalau minum esp tu rase kenyang je...rase esp tak mengecewakan...mmg sedap sgt2...selalu campur ngan milo, susu @ air jus buah2....rasenye mmg ermmmm sedap...terbaikkk punye....hehehe..

6)
 performance drink mmg memberi kesegaran kpda saya...klau sye rase letih, sy minum performance...alhamdulillah, mmg menyegarkan....

7)
 kalsium/ostematrix saye ambik cm yg akak suggest...mmg rase perubahan..kalau dulu time period, susu mmd drop sgt2....kalau perah pun just dapt 1-2oz je...tp lepas mkan kalsium/magnesium ni, alhamdulillah susu tak drop sgt, cm biase...bole dapat dlam 4-5oz...sye mmg syukur sgt2...takde la stress sgt tak leh nk wat stock..hihi...

8) saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni,
 keputihan saye dah kurang
 & makin takde....gembira sgt2....selain dapat up kan susu, ade gak dpt effect lain..hehe....muke pun tak lesu sgt sekarg ni...klau dulu selalu cam tak bermaya je muka ni...selalu ken tegur,huhu...skrg tak lgi, heheh...makin bersinar..:)
 
akak, terima kasih byk2 segala pe yg akak kongsikan bersma...anak lynn dah nk setahun 2 bulan.. ade lg 10bulan perjalanan untuk sampai 2tahun....sy harap sy dapat bekalkan susu ibu sepenuhnye untuk anak sy disamping mengamalkan vitamin shaklee ni....sedikit sebanyak vit shaklee byk membantu sye....terima kasih ye kak !!!

Terima kasih yer lyn... teruskan usaha murni lyn utk bfeed your little naufal tu.. sentiasalah bersyukur pada Allah dan berdoa padaNya....yang pasti testimoni2 mereka ni sume buat saya tumpang hepi... Alhamdulillah... ape2 pun... saya tak pernah memaksa anda untuk makan supplemen.... bagi saya  IF U WANT HAPINESS FOR A LIFETIME -HELP SOMEONE ELSE...MAKE OTHERS HAPPY! saya hanya memberi peluang dan berkongsi apa yang baik di blog ni... the choice is in your hand... feel free to email or contact me





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...