September 04, 2009

ADAKAH AKU YG BERSALAH?


Entry nie xde kena mengena langsung ngan sesape, klu sape makan cili terasa lah pedas yerk… kuang..kuang.. kuang… mama nak sangat post entry nie, nak minta pendapat tau ukan pendapatan blogger yg meletop2 kat dunia berblogging nie.. adakah mama yang bersalah dalam hal ini..
Untuk pengetahuan semua, mama nie hanya lah orang biasa yang xpernah lepas dari melakukan kesalahan dan bukan yerk seorang yang boleh dikatakan 100% perfect lah.. rutin harian mama senang jerk pagi berkerja 8 jam dok kat office petang lah 3 kali seminggu ade additional class, maklum ler budak baru nak berlajar…
Masa mama memula kahwin, mama duduk sekali ngan mak mertua, lepas tue mak mertua nak balik umah die sendiri kat banting.. umah yg mama duduk sekarang nie sebenar baba belikan utk my MIL tp die xnak lah pulark.. so terpaksa ler duduk kat klang nie.. baru kahwin dalam dua bulan mama disahkan mengadung.. hati nie suka xterkata lah.. sepanjang masa proses mengadungkan umairah baba lah org yg banyak sangat membantu mama dari segala segi xkira ler keja ape2 pun semua baba yang buat..
Baba banyak membantu mama dalam urusan kemas mengemas umah sapu,mop,basuh baju ,jemur baju dan lain2 lagi.. klu mama xlarat masak mesti makan kat luar tp kekadang tue baba buatkan mama sandwich, masak nasi goreng, buatkan air dan bla..bla..bla(kang korang termuntah lark biler mama ckp semua kang..huhu)..



Spai ler saat nak melahirkan umairah, baba xde mase mama bersalinkan umairah coz baba gie keja sbb mama kata xsakit tp bersalin gak mama hari tue.. masa dlm pantang mama duduk kat umah nenek baba kat kampong tiap2 mggu baba mesti balik tgk mama ngan anak.. bayangkan lah masa mama xde kat umah pun baba yg dok gosok baju keja makan pun ikut dan jerk.. kawan2 baba jerk yang rajin lepak dating umah tue tgk bolalah, lepak 2 borak2 biasalah org lelaki kan..
Abis pantang jerk.. mama diuji dgn baba demam denggi kena admit kat hospital so mama xboleh keja lagi, huhu boss dah bising kat office tue coz abis maternity leave sambung lagi ngan emergency leave coz baba admit kat hospital so sape nak jaga kan klu ukan mama kan..
Alhamdulillah bab xlama kena tahan, so rutin harian bermula seperti biasa.. pagi antar anak kat umah babysitter.. bayangkan ler mama antar anak jauh dari umah mama coz ade banyak sebab.. pertama babysitter tue kawan mama yerk mak masa dok asrama dulu, kedua kawasan umah mama xde org melayu yg nak jaga baby nie, ketiga babysitter tue sgt lah baik dan berkira.. mama bersyukur sangat dapat dipertemukan dgn die..
Bile mlm kat umah anak tido tgh malam menangis baba yang bangun mama jarang bangun, ntahlah kenapa pun mama xtau.. tp selama umairah still bawah 1 tahun boleh dikira ngan jari jerk berapa kali mama bangun malam buatkan umairah susu… lepas tue keja umah jgn ckp lah..basuh kain,jemur kain,sapu,mop tue memang baba yang buat keja mama senang jerk lipat kain,masak dan kekadang tue jaga umairah.. sebab tue umairah lepas rapat ngan baba die berbanding mama.. Cuma kekadang tue biler gie kenduri atau umah sanak saudara, dorang asyik peril mama cam nie…

Makcik2 : untung ayu dapat suami cam eijam tue!
Mama: Alhamdulillah jodoh saya..
Makcik2 : hmm ayu tue queen control..
Mama: sukati makcik2 lah nak ckp ape yang pasti hanya saya dan suami saya jerk yg tau cam mana nak uruskan umah tangga kami..
Makcik2 : terdiam xterkata..

Okieslah blogger dah panjang lebar mama membebel nie mesti korang dah boring giler.. Cuma timbul persoalan di benak pemikiran mama nie, adakah aku yg bersalah dalam hal nie.? Baba selalu ckp ngan mama kiter kena ikhlas dlm ape jua perkara SALAH KE BILER SUAMI LEBIH CEKAP DARI ISTERI ?

Psst: penat siot menaip panjang lebar nie, cam xcaya jerk..huhuh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...