June 11, 2009

I LOVE U SAYANG

I LOVE U SAYANG
I LOVE U SAYANG
I BERUNTUNG KAHWIN DGN U..
WALAUPUN KITER XKAYA, TAPI CUKUP
DENGAN KESEDERHANAAN KITER(betul ke eja?)
WALAUPUN APE2 YANG TERJADI
I LOVE U VERY MUCH..
cerita yerk begini... semlm rabu kan mama ade class mlm, selalu yerk klu balik class baba mesti nak makan nasi kat umah.. die tau mama penat tapi die cuma minta gorengkan ikan bilis,ayam atau ikan jerk..so mama xsampai hati nak gorengkan bende alah tue ajerk..so nak bagi baba selera skit mama buat ler nasi goreng cina ke,nasi goreng ayam ke.. ayam masak kicap ke xpun beli kobis masak lemak putih ngan ikan goreng..kekadang tue terfikir jugak buat penat jerk masak nie,ukan ramai pun yang makan kat umah..tapi ntahlah ler baba mama nie mmg xminat mkn luar.. nak jadikan cerita..bulan lepas spai ke selasa boleh dikatakan mkn kat luar jerk termasuk ler weekend..huhuhu mama mmg ler seronok xyah masak..
tapi yang paling best tue.. semlm mama balik dari class spai umah jerk tgk umah kemas giler,baba filling all the bill2 ngan statement credit card yang dok bersepah atas meja kat bilik tue.. vacum satu umah.. masak nasi so biler mama balik tgk umah kemas tersusun rapi rasa teruja sgt nak masak susah2 skit..tp baba cuma minta buatkan die ayam goreng kunyit jerk.. so mama buat ayam tue ngan sambal ikan bilis goreng.. plus hotlick ais..berselera baba mamam..
sebut pasal buat keja umah nie.. baba mmg akan basuh baju during weekend tue mmg macam keja wajib die.. lepas tue akan buat breakfast utk mama ngan umairah.. selalu yerk baba buatkan sandwich sardin ngan nescafe o jerk khas utk sabtu..ahad biasa yerk kitaorg breakfast kat luar..mama terigt sangat time mengadungkan umairah dulu..semua keja umah baba yang buat,sapu,lap tue lap nie,basuh baju kecuali lipat ngan gosok baju..huhhuh best yerk time tue.. agak yerk biler yerk nak ngadung anak no 2 nie..tgk org ngadung rasa teringin pulark..maybe lepas class dah abis baru lah kot plan tambah lagi satu..amin..
Note: mama bukan nak angkat bakul sendiri yerk.. cuma rasa beruntung dan terharu sangat baba memahami diri mama nie macammana...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...