December 11, 2012

TESTIMONI SET PREGGY :)

Ayu berkongsi pengalaman sendiri.sekarang nie ayu sudah 4 bulan ngandungkan anak ketiga, syukur alhamdulillah, setiap kali mengandung xde lah teruk sangat rasa morning sickness tue...

Anak Pertama Umairah : tidak ada langsung morning sickness dan tidak ada macam-macam masalah. dilayan bagaikan tuan puteri, al maklum baru di alam perkahwinan kan.

Anak Kedua Iman: Kali nie morning sickness ada sampai kawan kat office bising ler hehehhe, tp still boleh buat keja dan masak bagai.  Dan mengalami HB rendah nasib baik vitalea sebagai penyelamat...

Anak Ketia ???? : Syukur alhamdulillah jugak xde masalah, boleh masak, kemas rumah dan macam2 lagi boleh buat..plus jadi WAHM 100% kan

Oooppss dah tercerita pasal anak lark hehhehe, Ok kali nie ayu nak sharekan , Jika ibu-ibu semua anda berkemampuan ambillah suplemen ketika hamil dan teruskan sampai berpantang. Ini kerana dapat membantu dalam proses kehamilan dan secara tidak langsung dapat membantu , bila ibu sihat dan bertenaga, ibu akan ceria dan InsyaAllah penghasilan susu akan lancar, bukan itu sahaja, bayi juga mendapat manfaat kerana ibu salurkan yg terbaik untuk anak bahkan ibu dapat layan suami dengan baik dan mampu beribadat dengan sempurna.ibu kekal bertenaga

Namun harus di ingatkan jugak bahawa, memang betul konsep perbanyakkan susu ialah Demand And Supply,kekerapan mengosongkan payudara tapi tahukah ibu-ibu kesihatan diri kita selalu terabai. Jangan fikir ambil suplemen susu banyak tetapi apabila kita ambil suplemen kita sebenarnya memberi penghargaan kepada badan kita agar kekal sihat dan bertenaga.


Jadi tak perlu nak cerita panjang jom kiter tengok testimoni ini:


reclick for clear review
DISCLAIMER
*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.




Khas untuk ibu-ibu yg mengandung di luar sana. Ni ada checklist vitamin-vitamin yang sesuai untuk kesihatan ibu dan tumbesaran bayi dalam kandungan.


1. Multivitamin ( Vita-Lea)
Berfungi meningkatkan mental alertness dan ketahanan terhadap jangkitan. Membantu fungsi pemakanan dan pencernaan. Penting untuk pertumbuhan dan kemampuan reproduksi. Ia juga mempunyai sistem penyerapan bioaktif untuk memastikan penigkatan penyerapan asid folik kritikal.


2. Kalsium ( Ostematrix)
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Menolong mengurangkan perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.


3. Omega 3 ( Omega Guard)
Mengandungi rangkaian 7 jenis asid lemak omega-3 semula jadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA penting untuk perkembangan fungsi -fungsi otak bayi dan anda.


4. B-Complex (dengan Asid Folik )
Mengandungi 8 jenis vitamin B yang lebih berkesan apabila bertindak bersama dalam meggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular. Diformulakan bersama asid folik yang mencukupi untuk merendahkan risiko mengandung bayi dengan kecacatan otak atau korda spina.


5. Vitamin C
Melindungi sel , penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel2 tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat besi di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.


6.Protien (Energizing Soy Protien)
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protien yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.




JOM DAPAT SPECIAL PRICE DARI SAYA 





JEMPUT LIKE FANPAGE SAYA:
 
DISCLAIMER
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/Whatsapp : 019-3789778  
    





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...