August 06, 2009

MACAM2 MOOD MELANDA DIRI NIE

uisk lama i x update EFB nie huhu, ukan ape sebenar yerk i too busy rushing for closing moth end plus preparation for next coming exam..yerkler diriku xde ler terer plus genius so kena ler keja lebih skit.. kekadang tue spai i jelous tgk kekawan yerk blog .. cuma kekadang tue i try curi mase i skit sebab nak baca kekawan yerk blog plus comment sekali... perasan i nie sekarang seronok sejak join blogging world nie.. dapat ramai kawan,dapat banyak pandangan kekawan dan bla..bla..bal..
ape ntah yg i merepek nie..tp yg pasti i akan terjah blog u mlm nie atau esok mlm okies... seronokkan berblogging nie..lalalalalal...

lagi satu yg buat i nak sgt post entry nie sebab ape tau.. i nie adalah salah sorang pembaca setia the star atau metro by online.. i just jerk baca pasal beg berdarah tue.. kenapa yerk lately nie banyak sgt kes buang bayi.. i sgt terasa dan kecewa biler baca this topic.. knp? knp? dan knp?... kesian kat bayi yg tidak berdosa tue.. maybe, i boleh faham knp si ibu tue bertindak begitu, dorang kesempitan plus lagi biler si lelaki tue just lepas tangan jerk.. tpkan i sebagai sorang ibu mengalir air mata nie biler baca news2 cam nie.. i bukan nak tuding jari kepada si ibu tue tp i faham dorang dlm keadaan tertekan.

mungkin org akan ckp yang i nie sedap jerk kata macam2 kat si ibu tue.. mmg i tau berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul tapi kiter kan boleh selesaikan masalah nie dgn cara baik tanpa melibatkan nyawa yg melayang.. xpeler nie hari die mane tau esok lusa hari kiter pulark i xnak ckp lebih2 cuma the main reason i post n3 nie coz i sedih sgt kat that baby, malu memang ler malu tp nak buat camner dah bende nak jadi.. insya-Allah jauhkan ler bala petaka nie dari keluargaku.. okiesler spai sinie jerk utk n3 kali nie, klu sape2 yg terasa ngan n3 nie i minta ampun banyak2..

9 comments:

  1. nnt update pasal gegirl u yg comel tu ek ;)

    ReplyDelete
  2. Tak salah kita nk bg pandangan...mmg betul apa yg u ckp tu..wlupun malu..terima jelah, nak wat camner benda dh jadikan..jgn la ditambah lagi dosa dgn buang2 baby cenggitu..
    *mmg la tersentuh naluri keibuanku setiap kali baca kisah2 camni..dlm hati sllu terdetik.."sampainya hati..."

    ReplyDelete
  3. Hmm..donia da akhir zaman kan..hu3.Macam2 benda berlaku..harap anak2 kite terdidik ngan baek ..insyaallah.. hari tuh poie x bb cute contest? Cane? Umairah comei menang x

    ReplyDelete
  4. iedaLUVsham...
    okies cik puan..huhuh

    mamalieyna...
    betul SAMPAI YERK HATI tue selalu terkeluar dr mulut ku... lagi satu yg i benggang tuekan dah ler buang bayi tue lepas tue bayi tue kena mkn ngan binatang..sedih yerk...


    Fara_Adura ...
    a'ah fara dunia akhir zaman.. lom pi lagi ler ahad nie baru nak pegi.. contest tue buka semua kepada public.. so susah skit nak menang huhuh..xpeler kan suka2 try adat ler menang kalah tue..

    ReplyDelete
  5. hye mama..
    eli sokong ape yg mama ckp...mmg kesian kt bby yg kena buang tu..slalu mcm tu la mama..org yg buat dosa ni,senang je dorg bersalin sbb tu dgn senang hati buang baby..dorg xdpt nikmat sakit tu..Allah akan balas jgk nnt..ade je org yg buang anak ni,bila dorg dh kawen, Allah tarik balik nikmat dia utk mengandung..isk emo lak eli ni hehhe

    btw mama,eli xdpt la join fotoshoot tu haini..takut lak nk p tempat org ramai ni..riso ngan H1N1 yg makin mengganas..hari ni ada sorg lg meninggal..kt ukm..so dh jd 19org mangsa H1N1..takut!

    ReplyDelete
  6. eliza..
    a'ah betul biar ler dorang dapat alasan yerk ..
    xpe i pun xpegi kot umairah demam..

    ReplyDelete
  7. apa pun masalah, mmg tak akan i sokong org buang baby nih...ishk...baynyak lagi cara untuk selesaikan masalah...

    a;aah, lame la u tak update blog...windu ar dear..blog i tak jenguk n komen pun ;(

    update la pic2 terbaru ur gurl,suke sgt kat die...tweet mcm mamanyer :p

    ReplyDelete
  8. haizales...
    ya betul.. i busy sgt nanti i terjah u blog dan comment sekali yerk ngan i kan snap2 pic2 banyak2 my gurl yerk..

    ReplyDelete
  9. haizales...
    ya betul.. i busy sgt nanti i terjah u blog dan comment sekali yerk ngan i kan snap2 pic2 banyak2 my gurl yerk..

    ReplyDelete

SILA LER COMMENT YERK DEAR BLOGGER'S... I LOVE YOU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...