May 05, 2009

CERITA-CERITI SEDIH...

ditarik towing...

nie pun same gak... cuci jugak...

cuci.... cuci dan cuci...

hari khamis lepas, mlm jumaat atau mlm hari pekerja... baba cuci keta RM2 rggt jerk... tue pun cuci yg pakai mesin tue... adalah tangkap skit2 gbr... nak jadikan kan cerita esok tue (jumaat) mama and family plan nak balik kampung umah nenek kat tanjung malim,perak.. jalan punye jalan.. keta mati enjin kat tgh2 jalan klang tue.. dah ler kat situe ade construction area..... dah satu hal ler pulark... keta wira mama dah nak buat hal.. sebelom nie xde pun meragam... hhuhuu... then xtau nak buat ape 2, keta stop tgh2 jalan.. baba keluar tolak keta ke tepi.. nasib baik ade polis trafik tue tolong tolakkan sama... and very bertuah juah coz baba frenz lom balik keja lagi mase tue... die keja kat public bank area klang nie... so die ade ler tolong ape yg patut.. igtkan minyak xcukup coz baba kata minyak dah nak abis dah tp tggu petrol station dekat ngan umah baru nak refill suddenly stop tgh2 jalan.. sian pemandu lain kena tggu keta we all, dorang bertambah sesak kat klang tue... we all tggu kat situe dari jalan sesak spai dah clear dah.. bayangkan ler dari kul 6 hingga kul 9.30... biler dah xsesak baru towing company insurance baba datang tarik keta spai umah.. nasib baik free jerk... huhuu jimat duitku.. tapikan mama,baba ngan umairah terpaksa naik towing tue spai umah.. xku sangka2, akhir yerk aku naik towing nie... xpernah terlintas pun nak naik lori towing nie... then spai umah penat giler terus zzzzzzz spai pagi...

Pagi yerk pulark member baba datang tarik keta ke workshop pak cik die... bayangkan ler keta roasak mase ari pekerja.. baba ngan member baba nak cari spare parts kedai xbuka... huhuh... so apalagi... family we all lepak kat umah ler... coz xde keta.. nasib baik adik iparku ade tolong amikkan motor kitaorg kat umah babysitter umairah.. then petang tue baba ajak gie taman kat istana jerk... nak tau naik ape.. naik motor ler... umairah rileks jerk naik motor... xtakut pun...

esok tue sabtu baba dah keluar umah pagi2 lagi nak cepat2 cari spare parts supaya keta cepat siap... alhamdulillah petang dalam kul 5 keta baru siap.. lepas tue we all balik terus umah mak mertua mama coz dieade buat pulut kuning sempena ari jadi baba umairah yg ke......(rahsia)... next week baru balik tanjung malim... sian nenek kesayangan baba tue... al-maklum ler babakan cucu kesayangan nenek... yerk ler cucu nenek kan... huhhu okiesler... maybe korang dah bosan kan asyik menaip jerk...

video
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...