August 05, 2012

ALHAMDULILLAH MEMANG SANGAT MEMBANTU


Rasa yerk belum terlambat ayu nak ucapkan selamat minggu penyusuan susu ibu sedunia. Memang hebat ibu yang menyusukan bayi mereka sendiri. Walaubagaimana pun xkurang hebat jugak kepada ibu-ibu yg tidak daat menyusu kan bayi mereka.. Mereka jugak insan biasa yang mempunyai alasan yg tersendiri.. Tai yang paling penting mereka adalah seoang ibu yang hebat menjaga anak mereka sian dan malam walaupun ada setengah mereka yg berjawatan besar.. Jadi jom kiter berikan tepukan untuk para ibu-ibu diluar sana...

credit by : google
Walaupun kini ramai ibu yang menyusukan anak namun masih segelintir yang belum memahami konsep penyusuan sebenar.

Bilamana kita mahu menyusu, supplement bukanlah satu kewajipan namun ia hanya keperluan bagi ibu2 yang tidak mampu mengamalkan pemakanan yang seimbang, sering keletihan, banyak tekanan dari tempat kerja dan hormon yang sering tidak stabil.

Paling utama ibu itu perlu tahu bahawa SUSUIBU akan banyak dihasilkan apabila si ibu kerap menyusu atau mengepam bilamana bayi tidak ada di sisi.

Maka jika ibu itu memahami konsep ini, insyaALLAH perjalanan penyusuan itu mudah difahami.

Terutama apabila susu merundum. Ingat balik konsep ini....lagi banyak menyusu lagi banyak susu dihasilkan. Lakukan power pumping pada malam hari.

Apa pula power pumping?
Power pumping adalah di mana si ibu memperuntukan masanya selama sejam untuk membuat sesi perahan secara intensif. Sekiranya menggunakan single pumping , si ibu boleh mengepam sebelah kanan selama 10 minit dan ditukar kepada sebelah kiri selama 10 minit dan ulangi dalam masa satu jam.
Sekiranya si ibu menggunakan double pumping maka si ibu boleh mengepam kedua2 belah payudara selama 10 minit dan rehat 10 minit dan ini diulangi dalam masa satu jam.

Jika sering keletihan dan risau susu menjadi kurang terutama waktu berpuasa, disarankan ibu memastikan pengambilan air secukupnya bermula dari waktu berbuka sehinggalah waktu bersahur. Kekurangan air yang ketara boleh menyebabkan badan ibu menjadi kekeringan serta keletihan yang melampau.

Jom Baca Ini: Testimoni Puan Amalina

click for large imageSupplement dikala berpuasa.

Multivitamin lengkap dengan zat formula : ia membantu pembinaan darah, pembesaran bayi serta memastikan si ibu tidak mudah pengsan selepas menyusu/ pam kerana tekanan darah rendah.
B complex : ia sangat penting kerana ia membantu ibu itu bertenaga dan tenang serta mampu mengawal tekanan.
Vitamin C : ia membantu meningkatkan imun sistem ibu secara langsung membekalkan susuibu yang kaya dengan antibodi.
Kalsium : Perlu untuk saraf supaya si ibu tak mudah sakit belakang, tidur berkualiti, perlu untuk pembesaran anak dari segi tulang, sel darah serta pertumbuhan gigi.Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berba
 nding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
OptiCarb pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar

Siapa yang digalakkan untuk mengambil Performance Drink?
Anda yang berkerja di bawah matahari terik
Anda yang sentiasa lesu dan lemah badan
Ibu mengandung atau menyusu
Anda yang demam dan selesema
Anda yang selalu bersenam dan bersukan termasuk ahli sukanDISCLAIMER
*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/SMS/Whatsapps: 019-3789778

No comments:

Post a Comment

SILA LER COMMENT YERK DEAR BLOGGER'S... I LOVE YOU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...