October 11, 2010

PANDAI ALONG JAGA ADIK







biler dah ada anak dua nie.. rasa penat tue mmg aargh tak tau nak ckp macam mana.. mana nak buat keja, nak masak, nak jaga anak dan nak layan si suami.. nie nasib baik tgh pantang..klu dah keja sure penat giler.. kuar umah pukul 6.30 pagi balik umah kul 9.00.. apa nak buat... baba ngan mama dua2 keja di KL...balik lark nak masak dan bla..bla..bla... " Ayu oi! xbaik merungut" tp apa nak buat dah tanggujawabkan yang penting kena ikhlas....
 

so berbalik pada tajuk entry... nie ada berarapa gbr2 umairah jaga adik die iman... mmg kami dah ajar dari awal mama preggy yang umairah bakal ada adik... supaya nanti tiada timbul rasa cemburu.. so tetiap malam sebelum tido umairah akan sapu losyen kat perut mama sambil berbual2 dengan baby dalam perut... bila iman lahir alhamdulillah umairah xde langsung sifat cemburu...


 setiap kali klu iman nangis..umairah lah org pertama yang akan berlari tgk adik die dulu nie... siap pujuk si iman macam nie lagi.." Iman,! xnak nangis alongkan ade" huhuh cute sangat pandai anak mama nie..


kat mana ada iman kat situe ada umairah..die siapkan tanya mama lagi.."bila iman nie nak besar mama, nanti boleh along main ngan iman... " sweet sgt bila die tanya cam tue kat mama..


so komer semua tgklah aksi2 umairah jaga si iman nie yerk..


gambar iman kena dera.... hahahhahaha..iman rimas pakai bende alah tue.... sorrry lah gbr xberapa jelas sebab guna handphone yang xcanggih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...