October 24, 2010

CERITA SUSU IBU & BREASTPUMP


Oklah, kali nie mama nak cerita pasal breastpump... dulu mase umairah, mama memang xtau langsung atau fikiran nie masih belum terbuka dengan meluas tentang penyussuan ibu...mama langsung tak amik berat tentang kebaikan susu ibu.. bagi mama susukan baby dengan formula milk lagi senang..xde nak asyik melekat kat baby ajerk..alasan yang paling utama nak keja so xboleh susukan anak dengan susu badan.. so mase memula bersalin tue mama beli breastpump pureen ajerk..tue pun sebab bengkak susu sangat sakit tau time bengkak tue.... so umairah hanya sempat susu badan dalam 3 minggu ajerk.. rugi besar mama time tue sebab xdapat susukan umairah lagi pun mama makan jamu ketika berpantang umairah cirit birit so mama stop kasi umairah susu badan sekejap,then xlama lepas tue susu mama dah pun kering.. jadi bermula lah pergunaan formula milk...tapi sejak mama dapat tau yang mama bakal menimang cahaya mata yang kedua mama mula belajar dan kumpul info-info sebanyak mungkin tentang penyusuan ibu nie.. jadi daripada info-info yang di perolehi mama telah jatuh hati dengan Medela Freestyle nie.. memang ler mase 1st time survey harga breastpump cam nak pengsan dan xpercaya jugak.. tapi bila buat discussion dengan suami tercinta.. die xkisah mama nak beli bende nie.. die cakap investment nie, tapi dengan syarat mama kena jadi Exclusive Breastfeed Mother..so nie ler hasil rembatan mama

 
so jom kiter review pasal breastpump nie... bagi mama memang best ler klu nak dibandingkan dengan pureen yang mama beli memula dulu.. tapi kiter klu nak beli sesuatu barang tue kena ikut kemampuan masing2.. so far oklah lah..cuma satu ajerk yang mama xberkenan dengan breastpump nie.. beg die xberapa best coz die beg sandang tepi..alah-alah macam handbag... so mama rasa xsesuai untuk ibu yang berkeja.. jadi dengan bangga yerk mama telah bodek dan kasi ayat manis kat baba sekali lagi untuk beli bagpack stylo mama nie kat sara kids last week..
supaya nanti senang  mama nak bawa breastpump ulang alik pegi keja..so dengan bangga yerk bag medela nie mama buat tempat simpan cloth diaper dan segala bagai barang2 keperluan iman dan umairah ketika berjalan-jalan..


so nie ler rupa bagpack tue.. memang geram klu tengok barang-barang pasal penyususan ibu nie.. tapi mama beli hanya yang perlu ajerk..ada orang x payah nak beli breastpump pun..tapi still boleh kumpul stock EBM berdozen-dozen.. mereka guna tangan ajerk tau.. mama nie jerk yang terover bagai hahaha..xpelah bukan pakai duit orang pakai duit suami sendiri ajerk.. oklah nie ajerk cerita pasal breastpump yerk.. kemudian akan ada lagi entry pasal stock EBM yang berjaya mama kumpulkan sebelum kembali berkeja.. semoga mama berjaya jadi Exclusive Breastfeed Mother..doakan mama yerk bloggers..........amin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...