August 16, 2012

SELAMAT HARI RAYA DARI EIJAM'S FAMILY




Mohon maaf bila ada perkataan saya yang menyakitkan, bila ada tulisan-tulisan saya yang tidak sedap dibaca, bila ada kelakukan saya seperti lupa usia. Semoga kita diijinkan untuk menikmati indahnya Iedul Fitri. 

Mohon Maaf Lahir & Bathin.



August 10, 2012

BREASTFEED: EBMKU (*_*)

Terharunya... salah seorang ibu  menyusu yang sudi cerita pasal kebaikkan shaklee di blog beliau...

jom tengok gambar nie, beliau consume set 3M jugak..syukur alhamdulillah


Jom terjah blog beliau disini :


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


OH YA!!!

Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!





Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/Whatsapp : 019-3789778




SUSU DROP DAN BULAN PUASA STILL DAPAT 4 KE 5 BOTOL SEHARI

Kali nie ayu nak share satu testimoni.. beliau ayu kenal hanya melalui facebook sahaja. Unik dan nikmat tak terkata biler kiter sharing sesuatue dan pada masa yang sama dapat bantu ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan..


Jom baca testimoni beliau, happy dan bahagia bila mereka dapat hasil daripada usaha beliau.


re click for large view

Buat mereka yang tidak tahu apakah set yang beliau consume ayu sharekan disinie yerk:-

Apa rahsianya?
Tentulah Shaklee Tripple M selain Tips ISTIMEWA yang HANGAT diperkatakan tu.

Set 3M - Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
* Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan
* Si ibu yang nak mula menyimpan stok
* Si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam
* Si ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

* Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.. maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.



Secara ringkasnya :
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Kalsium@ Ostematrix :
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

ESP @ Energizing Soy Protein :
Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


OH YA!!!

Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!





Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/Whatsapp : 019-3789778






SHAKLEE COLLAGEN BEST

Collagen ? memang ramai sedia maklum yg collagen mmg best kan.. terdapat banyak collagen sekarang dipasaran.. Tapi kali ini ayu nak citer pasal collagen shaklee..

Jom Baca



Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan



Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.


DISCLAIMER
*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/SMS/Whatsapps: 019-3789778




August 05, 2012

DARI MAMA TURUN KE ANAK

Just nak share tudung nie dulu mama die punya.... now dah jadi milik umairah hehehheheh



posing pertama



posing kedua... huhuhu baba cakap muke umairah cam muke die perasan kan heeheheh

jom baca comment di facebook yg xde pun cakap muke cam mama



walau apa2 pun mama die xde majuk pun hehehehhe

CLOGGED DUCT ATAU SALURAN SUSU TERSUMBAT

Syukur alhamdulillah, walaupun 5 Setember ini iman sudah 2 tahun, saya masih rasa lagi seperti mula2 berpantang dulu... saya sebulan dua ini kerap mengalami clogged duct atau erti kata lain saluran susu tersumbat.. Dulu saya ada pumping exclusive mom, tp kini tidak lagi hanya direct breastfeed iman sahaja anytime.. 

Nie gambar terbaru sesi mengepam saya ketika 05/08/2012 jam 2pagi... berjaya kurangkan clogged duct dengan mengepam dan gunakan teknik kosongkan cik b..

re click for large view
 
re click for large view


Jadi disinie ayu nak share cam ner ayu cuba kurangkan clogged duct atau saluran susu ibu tersumbat nie:-


  • (1) Baring/ Lay down on flat surface.
  • (2) Urut breast dari pangkal breast ke arah nipple. Jika susah buat sendiri, minta bantuan hubby. Urut sampai ada susu terpancut keluar. Sometimes susu tak keluar sebab ada lubang susu tertutup. So, cuba bersihkan lubang nipple dahulu. Bila letak ice pack, kawasan yg sakit/ keras tue akan kurang rasa sakit bila di urut.
  • (3) Bila dah rasa kurang bengkak breast, try to pump sekosong-kosongnya. Maybe try utk dpt 2x let-down.
  • (4) Kalau boleh, sentiasa letak ice pack for the whole day kat breast tue. Even waktu tidur malam pun.
  • (1) Pastikan breast dikosongkan sepenuhnya setiap kali sesi perahan.
  • (2) Jika terasa sakit/ keras di sesuatu area breast yang disebabkan oleh clogged duct, cepat2 kosongkan breast, buat urutan samaada tuam dengan tuala panas ataupun guna "cold method" di atas.
  • (3) Jika cara no. 2 masih belum membantu, segera dapatkan rawatan doktor. Jangan lupa inform doktor bahawa anda ibu menyusu.
  • (4) Supplement yang membantu untuk clogged duct/ mastitis:
  • B-Complex, Vita-C & Lecithin (from kellymom.com)



Harap dapat membantu kalian


DISCLAIMER
*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/SMS/Whatsapps: 019-3789778








ALHAMDULILLAH MEMANG SANGAT MEMBANTU


Rasa yerk belum terlambat ayu nak ucapkan selamat minggu penyusuan susu ibu sedunia. Memang hebat ibu yang menyusukan bayi mereka sendiri. Walaubagaimana pun xkurang hebat jugak kepada ibu-ibu yg tidak daat menyusu kan bayi mereka.. Mereka jugak insan biasa yang mempunyai alasan yg tersendiri.. Tai yang paling penting mereka adalah seoang ibu yang hebat menjaga anak mereka sian dan malam walaupun ada setengah mereka yg berjawatan besar.. Jadi jom kiter berikan tepukan untuk para ibu-ibu diluar sana...

credit by : google
Walaupun kini ramai ibu yang menyusukan anak namun masih segelintir yang belum memahami konsep penyusuan sebenar.

Bilamana kita mahu menyusu, supplement bukanlah satu kewajipan namun ia hanya keperluan bagi ibu2 yang tidak mampu mengamalkan pemakanan yang seimbang, sering keletihan, banyak tekanan dari tempat kerja dan hormon yang sering tidak stabil.

Paling utama ibu itu perlu tahu bahawa SUSUIBU akan banyak dihasilkan apabila si ibu kerap menyusu atau mengepam bilamana bayi tidak ada di sisi.

Maka jika ibu itu memahami konsep ini, insyaALLAH perjalanan penyusuan itu mudah difahami.

Terutama apabila susu merundum. Ingat balik konsep ini....lagi banyak menyusu lagi banyak susu dihasilkan. Lakukan power pumping pada malam hari.

Apa pula power pumping?
Power pumping adalah di mana si ibu memperuntukan masanya selama sejam untuk membuat sesi perahan secara intensif. Sekiranya menggunakan single pumping , si ibu boleh mengepam sebelah kanan selama 10 minit dan ditukar kepada sebelah kiri selama 10 minit dan ulangi dalam masa satu jam.
Sekiranya si ibu menggunakan double pumping maka si ibu boleh mengepam kedua2 belah payudara selama 10 minit dan rehat 10 minit dan ini diulangi dalam masa satu jam.

Jika sering keletihan dan risau susu menjadi kurang terutama waktu berpuasa, disarankan ibu memastikan pengambilan air secukupnya bermula dari waktu berbuka sehinggalah waktu bersahur. Kekurangan air yang ketara boleh menyebabkan badan ibu menjadi kekeringan serta keletihan yang melampau.

Jom Baca Ini: Testimoni Puan Amalina

click for large image



Supplement dikala berpuasa.

Multivitamin lengkap dengan zat formula : ia membantu pembinaan darah, pembesaran bayi serta memastikan si ibu tidak mudah pengsan selepas menyusu/ pam kerana tekanan darah rendah.
B complex : ia sangat penting kerana ia membantu ibu itu bertenaga dan tenang serta mampu mengawal tekanan.
Vitamin C : ia membantu meningkatkan imun sistem ibu secara langsung membekalkan susuibu yang kaya dengan antibodi.
Kalsium : Perlu untuk saraf supaya si ibu tak mudah sakit belakang, tidur berkualiti, perlu untuk pembesaran anak dari segi tulang, sel darah serta pertumbuhan gigi.



Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berba
 nding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
OptiCarb pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar

Siapa yang digalakkan untuk mengambil Performance Drink?
Anda yang berkerja di bawah matahari terik
Anda yang sentiasa lesu dan lemah badan
Ibu mengandung atau menyusu
Anda yang demam dan selesema
Anda yang selalu bersenam dan bersukan termasuk ahli sukan







DISCLAIMER
*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/SMS/Whatsapps: 019-3789778
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...