November 30, 2012

KENAPA VITAMIN C SHAKLEE???


Ramai yag bertanya ayu apa beza vitamin organik,semulajadi dan lain-lain. sedia maklum Shaklee merupakan pengeluar vitamin semulajadi,selamat dan berkesan. Mungkin ramai yg selalu banding harga vitamin Shaklee ni mahal drpd vitamin di pasaran sekarang. Baru-baru ini, vitamin c Shaklee ini sentiasa abis stock walaupun baru di restock. Saya tiada jawapan untuk itu, tapi bagi customer2 saya yang telah membuat pesanan vitamin c, saya harap kalian dapat bersabar dan InsyaAllah stock akan sampai xlama lagi. Setibanya stock di HQ mereka akan maklumkan kepada pihak kami.


Jom baca kat bawah ni info dan perbezaan vitamin sintetik,organik dan seulajadi yg patut kalian tau ok..



“Alah, vitamin mana2 pun sama aje. Mahal ke, murah ke, yang free lagi baik!”
“Vitamin sintetik ke, semulajadi ke, sama je jenis vitaminnya..”

“Yang vitamin semulajadi tu sama je buatnya dengan vitamin biasa”

“Makan je vitamin apa2..”

“Kalau vitamin sintetik tu tak bagus, mesti lah diorang tak jual”

 

Sebenarnya, tanggapan di atas adalah tidak betul samasekali. Tak bagus maka tak jual? Saya nak tanya, rokok tu bagus ke? Kenapa merata2 kedai jual rokok?

Ramai antara kita tak dapat appreciate kepentingan vitamin semulajadi dan bahaya vitamin sintetik, mungkin sebab kita tak tahu pun vitamin tu ada yang sintetik, ada yang semulajadi.

Macamana nak faham perbezaannya?

Sebelum tu, vitamin ni boleh dibahagikan kepada 3 kategori: sintetik, organik & semulajadi.


Analoginya seperti di bawah:


(1) Vitamin Sintetik umpama buah plastik





(2) Vitamin Organik umpama jus buah dalam pek






(3) Vitamin Semulajadi umpama buah sebenar






Nampak kan bezanya? Vitamin sintetik umpama buah plastik, sama rupanya macam buah sebenar, dan namanya pun ikut buah sebenar tu. Kalau rupa macam epal, kita akan panggil epal bukan limau.


Vitamin organik pula sama macam jus komersial, dibuat dari buah sebenar, tapi menjalani pelbagai proses dan akhirnya banyak nilai buah sebenar yang telah hilang. Pernah tak terfikir yang jus buah yang berlainan jenama punyai rasa berbeza juga? Anda yakin ke itu memang 100% jus asli? Tak lain tak bukan cuma penipuan label je…


Jadi, pilihlah vitamin anda dengan bijak. Ingat, buah plastik lebih murah dari buah sebenar, dan mungkin kita boleh dapat free. Tergamak ke nak makan buah plastik?


credit Mommy Lyna


Tapi baru2 ni ramai pulak dealer2 yg menipu dan amik kesempatan kat customer jual vitamin shaklee terutama VITAMIN C 500MG SUSTAINED RELEASE direbranding dan dijual pada harga dua kali ganda lbh mahal dari harga runcit 





 para pembaca yg bijaksana silalah menjadi customer yg bijak membeli dengan bertanya kpd empunya dealer info ttg brand produk,status halal ke tak,no kkm vitamin tersebut..jgn kerana nak cantik maka melaburkan duit yg byk utk dptkan vitamin tersebut. Tak salah beli vitamin tu sbb produk Shaklee memg bagus sbb vitamin semulajadi.

MASIH TERIMA PRE ORDER VITAMIN C CONTACT SAYA


Dapatkan harga lebih menarik hanya dari saya




JOM DAPAT SPECIAL PRICE DARI SAYA 







* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...