April 30, 2009

SUNWAY LAGOON

habis susu tggu mataku pejam


lepas mamam minum susu... masa utk tido.... penatler mama

umairah dpt kawan baru... salam kenal

nak..nak..nak

lunch nasi beriyani laksa shack
masa utk membuat pesanan

tangan mama ngan umairah

kenangan

bergbr sebelom keluar

minum lagi

umairah nie mmg suke minum 100plus so die dah penat mama belikan ler 100 plus... mama minum skit jerk tau.. yg lain umairah abiskan

lepas mandi mesti tgk muke.. mana tau ada jerawat ke...

bersiap2 utk mandi nak lunch kat pyramid...

main air jugak


main air lagi.. dok tgk bebudak lain


bermain air... dan dok cari mama
sian umairah masa nie.. mama terlupa nak pakaikan kasut... so die terjengkit2... sian leleh air liur tue.. huhuhuhu

tgk2 saja....

auntie ckp umairah bakal jadi ahli fikir.. lu fikir sendiri lah

masa utk bermain....

comot yerk umairah

sengih2 anak mama ngan auntie

masa utk memilih donut...

Helloz Blogger..... mama dah lama giler xupdate blog nie... buzy dok keja then balik mlm ngan class mama yg sangat penuh.... then balik umah terus tido... kekadang sian umairah.... balik keja pun xleh main ngan baba & mama.. padahal ukan yerk keja jawatan besar pun.. tp alhamdulillah... okiesler jom kiter tgk ape last weekend umairah ngan mama yerk project...

Auntie maryam yg baik hati nie belanja mama ngan umairah gie Sunway Lagoon... pepagi lagi ari sabtu ari tue dah kuar umah terus gie office baba kat jalan raja chulan... then auntie amik mama ngan umairah kat office baba.. baba ade keja skit nak buat.. tue sebab ler mama ngan umairah ikut baba pepagi ke menara boustead... then auntie pun spai xdeler lambat mana pun coz auntie from umah sewa kat taman melawati... then we all terus memecut ke sunway... 1st mesti ler breakfast.. apelagi klu bukan kat pyramid... breakfast jco donut ngan iced cholacate ler... then lepas tue baru bermain di sunway lagoon...

lepas puas bermain, kitaorg lunch kat pyramid mamam nasi beriyani from laksa shack.. biasalah during weekend nie semua penuh kedai2 makan kat situe.. jejalan,,,jejalan dan jejalan,,, baba call kata dah spai time utk balik... xsempat pun nak tgk2 barang yg berkenan dihati utk dibeli... mama pun cam xcaya jerk x beli barang.... hahahhahahah......... memula nie mama just kasi tgk pic jerk dulu tau... coz arit ue mama terlupa nak bawa camera.. nasib baik auntie maryam bawa camera, later will upload the movie yerk.......

April 17, 2009

COME...COME.. PLEASE VOTE FOR ME

Hai All,

umairah masuk contest baby, just nak minta jasa baik u all to vote for umairah....Klu ade rezeki memang ler.... nak tau macam mane nak vote please clikck kat link tue then baca rahan pass tu vote yerk...


between
umairah is no 28



http://damiaqish.blogspot.com/2009/04/vote-for-them-baby-cute-contest.html


THANK YOU TO ALL





April 15, 2009

BABY CUTE CONTEST & PLEASE VOTE TQ


BEST TENTANG UMAIRAH

* anak yg pandai...huhuhu...babysitter ckp die dah kenal 12 ekor kucing kat umah tue...

* anak yg cergas & active suke menari-nari klu pegi shopping mall xkiraler giant,tesco,jaya jusco dan terbaru di sacc mall..pantang dgr music..

* anak yg rajin... klu mama atau babysitter suruh buat ape2 mesti die buat contoh macam kemas bakul main atau beg make-up die...amik penyapu sapu dapur... hahahhaha

* anak yg manja dgn baba die.. 1st ape2 pun mesti baba dulu....

* anak yg pemurah dgn senyuman... dllll ler.... mama xnakler angkat bakul sendiri...


NAPE UMAIRAH KENA MMG
* sebab mama memang suke giler dgn baby tight nie



Note: kepada sesiapa berminat boleh klik kat sini: http://damiaqish.blogspot.com/2009/04/baby-cute.html

PONEY SALE

heylozzzzz blogger... smlm mama gie poney sale kat SACC Mall Shah Alam, hmm tapikan mama rasa macam xberapa menarik.... tapi duit stilllllll habis dalam ratus gak ler.... wah duitku abis ditengah bulan.... so sesiapa yg berminat boleh ler kesana sale starting 13/04/2009 to 22/04/2009... mama xde amik gbr pun... lepas tue si umairah buat asyik comellllll kat situe... umairah buat asyik menari-nari biler dgr muzik kat sane... org semua tgk die.... hehheheheh

April 12, 2009

TGK NIE

berlari kat mama..

hah baru nak turun

mama marah die buatxtau jerk...

tau ler dah ade basikal.. tapikan setiap kali balik umah nenek nie,,,,,, si umairah nie mesti suruh angkut basikal nie ke hulur ke hilir... die igt besar kot kereta baba ngan mama die... dah ler nak letak barang pass tue basikal lagi... uisk..uiskkk anak mama nie... nie perangai umairah nak betulkan basikal die...ukan takut jatuh.... aiyaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh anak mama nie...

BUTIK AVON

malas saya nak pandang camera

sengih2 jgn xsengih

tersengih2 anak mama sorang nie

biasalah klu gie sinie mesti temankan mak mertua mama lah apalagi.. sebenar yerk yg nak beli barang ukan mak mertuaku tapi suamiku yg punya... hahaha jgn fikir bukan2...sebenar yerk kawan baba kat office tue yg order barang ngan baba... die tau mak mertua mama nie jual avon.. yg mama xtahan tue kakak2 tue order baju dalam kat baba.. nasib baik ler mama kenal kakak2 kat office baba tue.. klu x hangin mama satu badan dapat tau baba belikan baju dalam org lain... hahahhaah.......jom tgk asyik umairah kat sane...tapikan gbr gelap skit.. tak tau nape

BERBAJU KURUNG

suke suki main tisu kat kedai tom yam nie

ngada-ngada suruh senyum nak tangkap gbr die malu2 kucing

nak jelir lidah ler ape lagi

gumbira rasa yerk hati dapat lepas main kayu begini...

aritue mama terletak kurang baju umairah kat dalam bakul... jadi babysitter umairah nie pakaikan ler si umairah nie baju kurung anak die.. meh ler tgk pic..mase nie lepas amik umairah terus mamam kat luar...

April 07, 2009

MY 1ST SALE BLOG

hellozzzzz blogger diluar sane, mari2 melawat atau singgah ke blog mama .... just buat bisnes kecil2 sahaja utk mencari extra income...http://untung09.blogspot.com/
thanks....

UJUNG MGGU YG BEST + PENAT

mggu nie, mama penat skit.. last jumaat ari tue balik office terus balik kampung amik nenek ngan atuk.. spai kampung dalam kul 8 lepas solat maghrib terus patah balik klang.. singgah meru umah acu lepas tue terus balik umah mak kat banting... esok yerk pulark lepas breakfast keluar pi banting nenek ngan mak nak shopping barang dapur dan beli kain.. hajat hati nak ke kedai emas tapi xsempat... balik umah dah kul 2 ptg terus semua tido kepenatan spai asar.. termasuk ler si umairah nie... ahad pulark pepagi lepas sarapan kat umah mak, kitaorg balik klang... mama nie nak buat mkn petang sebab acu, pak long umairah nak datang umah so mama balik terus dok memcari barang nak masak... mama masak laksa, jelly buah dan air panas nescafe jerk... tapi penat yerk dan seronok tgk org makan dan datang umah kiter... isnin pulark atuk ade appointment ngan doctor.. umairah pun same kena cucuk sebab dah setahun 5 bulan... pass tue baba bawa mama ngan nenek ke kedai emas... buat ape nak tau... buat xtvt buang duit.. emas mahal skrg... so sesape ade emas lebih nak trade in baik buat skrg.. okler mama penat nie.. nak tido esok nak keja... gbr cam biasa ler akan di upload kemudian masa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...