February 26, 2017

MENANTI SAAT KELAHIRAN ANAK KE EMPAT

assalammualaikum dan salam sejahtera..

Baru ada mood nak update balik "Eijam's Family Blog" nie. Bukan apa blog nie memerlukan masa yang agak lama dan masa kerajinan tiba untuk update new entry ..  Banyak betul yang nak di kongsi kan dalam blog "EFB" nie.  Cerita lama  dan cerita baru. Harap sikap rajin berpanjangan dan penyakit MALAS pergi jauh2 dari kamus hidup mama ayu.. huhuhuhu..

Tapikan, ada lagi ke yang sudi baca blog "EFB" nie.. Harap masih ada yang setia bersama "EFB" nie.. Mama Ayu sekarang nie sangat active di #Facebook & #Instagram jerk.. sebab cepat dan mudah..
Oklah hari nie Mama Ayu nak share something, sekarang nie Mama Ayu sedang menanti saat bersalin anak ke empat. Due date Mama Ayu jatuh pada 6 March 2017, tapi Mama Ayu tak tahu lah kali nie baby keluar cepat ke lambat. heheheh 


Sebab sebelum nie anak2 Mama Ayu:-
Si Along - bersalin 40 weeks 5 days..
Si Angah - bersalin 39 weeks ngam..
Si Alang - bersalin 41 week 7 days hampir nak kena induce tapi bila serah diri kat hospital dah buka 5cm, syukur alhamdulillah..
Si No 4 - jeng..jeng.. tak tahu bila.. sekarang nie dah 39 weeks 

Macam biasa, persiapan nak terima bakal anak keempat nie xdelah macam anak pertama. Mana yang boleh pakai Mama Ayu continue jerk.   


Sebenarnya hari nie Mama Ayu nak share set bersalin yang Mama Ayu amalan kan sejak dahulu kala 
sambil check stock yang nak kena top up. yerkler dah #39weeks nie.. masih xde tanda2 baby nak keluar .. 

kalau nak tahu Mama Ayu nie sangat susah nak minum air rebusan akar kayu tau.. Mama Ayu cuma minum air ibu kunyit jerk.. itu pun sampai tutup2 hidung tau..   

setiap orang sistem tubuh die tak sama.. so masing2 boleh ikut cara masing2 yang mana mereka rasa selesa.
Tapi ramai kata kalau nak consume shaklee nie mahal.. sebenar nya klu kiter tengok balik satu set boleh tahan berbulan2. 

Ada customer Mama Ayu yang lagi 3 bulan nak bersalin diorang budget beli sikit2.. Dan ada jugak customer Mama Ayu yang beli sekali gus.. ikut budget masing2.. dan tak de paksaan dalam membeli..
Mama Ayu memang amalan kan shaklee sejak awal kehamilan lagi.. set berpantang sekali gus untuk set menyusu.

tapi sila BERINGAT ibu2 kena tahu konsep penyusuan.. Sebab ada salah faham bila consume shaklee penghasilan susu meriah.. Tapi sebenar nya ilmu penyusuan yang penting.. Shaklee hanya sebagai usaha sahaja.. 

oklah jom baca apa yang ada dalam set berpantang shaklee.. 

Mama Ayu bagi simple penerangan sahaja..

 


Utk bersalin normal/czer boleh amik set asas bersalin + ESP.

Set asas ada:
Vitalea 120bj (2bln) - multivitamin & zat besi utk elak tumpah darah
B complex 120bj  (4bln) - utk tahan sakit, elak stress dan meroyan & menenangkan emosi.
Vitamin c 180bj ( 3bln) - utk antibodi, bantu luka cpt bercantum sbb ada kolagen
Tambahan:
Ostematrix 120bj  (1 bln) - utk lawas perut dan kalsium utk tulang & gigi
ESP 850g (1bln setengah) - utk protin bagi luka cantik, cpt baik luka dan bykkan susu badan + kulit cantik
Alfalfa 330bj  (1 bln setengah) - utk milk booster, kecutkan rahim, buang angin, ketatkan miss v
tahan lama kan vitamin shaklee kecuali ostermatrix dan esp ... 

bagi yang nak dapatkan #shaklee boleh hubungi atau whatsapp 019.378.9778
#shakleebyeijamsfamilyblog
 
Oklah cukup lah entry kali nie .. 

Di kesempatan ini Mama Ayu ingin memohon beribu kemaafan jika ada salah silap yang sengaja atau tidak sengaja sepanjang perkenalan kita dalam dunia blog nie. Maafkan Mama Ayu tau..

Doakan semua urusan bersalin Mama Ayu dipermudahkan oleh Allah S.W.T ameen 

Terima Kasih bagi yang sudi singgah dan luangkan masa kalian membaca blog "EFB" nie 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...