January 29, 2013

IMAN SAYANG CERAI SUSU JUGAK AKHIRNYA

Apa Iman cerai susu???

Sedih sangat bila berlaku proses cerai susu iman... cerita yerk bermula begini, sebenar yerk xde niat atau terfikir nak ceraikan susu si iman nie, tapi sejak ayu mengandung anak ketiga nie dah masuk 25 minggu nie.. Iman sendiri yang taknak lagi susu badan ayu. Mungkin die rasa lain kot rasa nya sejak dah ada adik dalam perut ibu die kot :)

dulu pernah jugak ayu terfikir, macam -macam cara nak ceraikan susu iman nie biler die dah dua tahun. Macam-macam cara dah catit hehhehe antara nya:-

1. Sapu nescafe
2. Sapu Asam Jawa
3. Berpura2 ckp sakit
4. Kurangkan menyusu tapi kasi makan lebih heheh
 5. Lain2 lain lagi

Tapi xsampai hati nak buat, cuma masa memula mengandung ari tue mungkin disebabkan perubahan hormon, kat cik B tue ada rasa pedih2 sikit bila si iman nie nak menyusu.. Selalu jugak keluar ayat cam nie:-

Mama:- Aduh iman sakit mama :) buat mimik muke nangis
Iman:- Sian mama, tapi still continue menyusu..

Tapi bila dah masuk 3 bulan mengandung iman mmg xnak langsung dah menyusu badan..terus tukar ke susu formula..Atleast die xtolak susu formula..tapi tue lah rasa sayu jerk..

Dalam pada dah tak menyusu tue, tapi die ada tabiat luar biasa sikit hehehhe, walaupun iman dah tak menyusu.. tapi ada perangai die biler nak tido heheh:-

Nak Tahu Apa????

Sebelum iman tido  ayu kena baring dengan iman macam menyusukan die.. Cik B kena tunjuk kat die kasi die amik bau sebelum tido.. klu xkasi bau iman xkan tido punya kecuali klu betul2 penat bermain baru die tido sendiri.. kelakar kan.. hehhe tuelah kenangan manis yang tak dapat dilupakan, sebab tabiat tue sampai sekarang die apply..syarat kena bau dulu hehehhehe

So bagi ayu, ibu-ibu menyusu diluar sana xperlulah nak lakukkan macam2 proses cerai susu, sebab lama kelamaan anak kiter sendiri akan berhenti..cuma masa yang menetukan sama ada cepat atau lambat.. :)





Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui
*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778












January 25, 2013

IMPIAN AYU 2013

Selamat hari jumaat buat semua, pasti hari ini ramai yang bercuti panjang sebab minggu nie thaipusam jatuh pada hari ahad jadi secara automatic isnin public holiday... Bagi ayu pulark, tiada istilah public holiday sebab ayu berkeja sebagai WAHM ( Work at home Mom) so sentiasa memcari peluang untuk mendapat sesuatu dengan lebih bermakna.

Ok seperti sedia maklum, ayu adalah pengedar sah Shaklee, jadi ayu nak ceritakan impian ayu dengan kalian semua.. Harap tahun 2013 nie, adalah tahun yang paling bertuah buat kami sekeluarga.


Kenapa hendak capai IMPIAN AYU BERSAMA SHAKLEE?
ok sebelum ayu berhenti keja, ayu dah dapat rasa income sampingan ayu bersama shaklee.. masih igt lagi bonus pertama ayu masa tue baru RM30 +++ hehehhe, lepas tue bulan kedua dapat bonus dalam RM100++ then makin lama makin meningkat. Kebetulan pulark kami suami isteri keja di Kuala Lumpur, anak dijaga oleh pengasuh di Klang.. Jadi bila umairah naik sekolah.. Suami ayu suruh ayu berhenti keja dan cuba buat shaklee secara fulltime. Bermakna ayu still bekerja tapi hanya dari rumah.. Alhamdulillah, sekarang nie dah dapat merasa income Shaklee 4 angka.. Sekarang Shaklee adalah Pendapatan Utama Ayu, In Sha Allah, tahun ini akan merasa 5 angka pulark seterus yerk di ikuti dengan 6 Angka.. Memang tak sangka duduk rumah boleh dapat income sebanyak tue..Dan yang paling seronok bila dapat bonus ayu boleh bayar zakat yg besar berbanding masa makan gaji dahulu.. Tenang rasa sampai pegawai kaunter zakat tue tanya apa ayu buat duduk rumah boleh bayar zakat yang besar. Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah S.W.T semua tue. ameen :)

IMPIAN AYU 2013:-
* Income 5 Angka
* Kehidupan yang lebih bermakna
* Zakat yang besar utk membantu mereka yang susah dan kurang bernasib baik
* Menjadi hamba Allah yg lebih sempurna
* Isteri dan Ibu yang boleh membimbimg anak menjadi yang terbaik
*Bahagiakan keluarga tercinta
*Kesihatan dan Keselamatan yang lebih terjamin

Tapi dalam kiter ada impian, kiter tak boleh terus angan2 untuk capai impian klu tanpa berusaha..Jadi kiter perlu usaha..

Antara tips yang ayu amalkan:-
1. Konsisten dan istiqamah dalam solat kiter sebagai hamba yang lemah mengadap Allah S.W.T solat yang sangat penting yang patut dijaga. Seperti Solat Taubat,Solat Dhuha, Solat Tahaujjud.

2. Basahkan kan bibir kiter dengan zikir-zikir yang tenangkan jiwa

3. Kawal emosi dan sentiasa bersangka baik dalam segala segi

4. Usaha dan Usaha, dan Usaha.. In Sha Allah akan dapat hasil nya nanti.. wallaupun bukan sekarang satu hari nanti akan tiba.

Dan tidak semesti yerk Shaklee sahaja, dalam apa2 bidang pun perlukan usaha yang sangat kuat dan kena cekal dalam setiap cabaran untuk kiter capai impian kiter.

In Sha Allah semoga impian ayu ini menjadi kenyataan... Ameen


JOM DAPAT SPECIAL PRICE DARI SAYA 






JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778






SALAM MAULIDUR RASUL

Buat Semua pengunjung yang sudi datang terjah blog Eijam's Family, kami ingin mengucapkan

SALAM MAULIDUR RASUL

IMAGE CREDIT BY GOOGLE







 
JOM DAPAT SPECIAL PRICE DARI SAYA 





JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778


January 19, 2013

UNIK DAN POPULAR YERK ESP SHAKLEE

Wah tajuk entry kali ini hebatkan, tapi itulah hakikat nya,setiap bulan ESP ( Energizing Soy Protien) produk paling popular dan terhangat di pasaran.. walaupun tidak ada tawaran harga promosi, mesti setiap bulan ESP lah yang paling meletup gitueeeeee...


Tahukah anda Shaklee????
Shaklee syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya?  Energizing Soy Protien (ESP) ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai ujian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin tinggi yang pernah dihasilkan.


Shaklee hanya menggunakan kacang soya non-GMO (non-Genetically Modified Organism), iaitu kacang soya yang bebas daripada pendedahan perubahan genetik,  daripada proses pemilihan benih sehingga kepada proses pengeluarannya.


ESP sungguh istimewa kerana selain diperkayakan dengan 5 sumber vitamin dan 4 mineral semulajadi, ia menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.


Bukan hanya itu,  Shaklee ESP juga sangat sesuai untuk mereka yang menghadapi diabetis kerana kandungan indeks glisemiknya yang rendah.  Kadar G.I (Glycemic Index) Shaklee ESP adalah serendah 39 sahaja!  G.I yang rendah memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan kita.  Mengekalkan pasras gula dalam darah yang rendah amat PENTING dalam proses pengurangan berat badan dan untuk penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.


Sebagai umat ISLAM,  pemakanan yang HALAL amat dititikberatkan.  Sesetengah kacang soya diproses atau dicuci dengan alkohol yang mana prosesnya membuatkan kandungan isoflavon yang sangat bermanfaat HILANG.  Namun, usah ragu-ragu dengan Shaklee ESP kerana Shaklee hanya menggunakan kacang soya yang dicuci dengan air untuk mengekalkan kandungan isoflavones, genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.



1. Apa itu ESP?
Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk susu ibu? 
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein tapi dalam kuantiti yang sedikit. Kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah mengikut individu masing-masing. Juga ikut budget. Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Yang penting, kekerapan penyusuan harus setiap 3-4 jam dan sehingga payudara dikosongkan, barulah peningkatan susu berkesan.

3. Berapa harga ESP?
Harga ESP bagi semenanjung ialah RM150 manakala bagi Sabah Sarawak ialah RM155.
(Sila hubungi saya utk mendapatkan harga istimewa). 


4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP? 
Dengan pengambilan 3 sudu sehari, ESP boleh bertahan sehingga 1 bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP? Siapa yg boleh mengambil ESP?
Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.

Sesuai untuk semua:

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama.. no more heavy breakfast.

3. Ibu-ibu yang menyusu: Membantu membanyakkan dan mengekalkan supply susu disamping pengambilan air yang cukup dan proses pengepaman yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri..WOW!

dan lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yg berdiet, nk tambah tenaga…anda, sy, kamu dan dia yg sihat dan ingin kekal sihat..InshaAllah.
6. Apa rasa ESP? 
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak mnyukai rasa soya, ada pelbagai resepi lain ESP

7. Jika saya order hari ini, bila saya boleh terima?
InshaAllah penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kpd kawasan.

8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protein ke? 
Boleh mengambil kedua-duanya jika berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikkan lain lagi yang berbeza.

9. Apakah kebaikan lain ESP?
  • Membantu pembentukan sel baru.
  • Baik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
  • Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak jadi boleh share dengan anak yang setahun ke atas dan seisi keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
10. Bagaimana nak order ESP?
Anda cuma perlu hubungi saya dan saya akan uruskan pesanan anda dengan kadar segera.


TAK PERCAYA ESP BEST??? JOM BACA TESTIMONI KLIK DISINI:- 
 
 
 
 
 
JOM DAPAT SPECIAL PRICE DARI SAYA 





JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778
 





January 15, 2013

ANDA ADA MASALAH ANGIN DALAM BADAN.. JOM CUBA INI


Peppermint-Ginger Plus Shaklee 
 
Pernah melalui kencing yang tidak lawas? 
Atau asyik ke tandas tetapi pengaliran air kencing tersekat dan rasa amat sakit?Ini biasanya dikaitkan dengan masalah kencing kotor atau jangkitan kuman pada pundi kencing.


 


Jika dalam perubatan tradisional, pesakit digalakkan minum air bali, atau minuman rebus bawang Jawa. Walaupun demikian, salah satu produk yang bagus diamalkan ialah Peppermint-Ginger Plus.

Pasti ramai yang tak perasan kehadiran salah satu produk Shaklee yang sangat bagus. Ianya adalah peppermint ginger.

Saya membawanya ke dalam handbag saya bersama-sama kemana jua saya pergi. Saya suka letakkan 2-3 biji di dalam teh O panas bila minum di kedai.

Apa kebaikan produk ini?

Paling mudah untuk saya describe mengenai produk ini ialah : Nyaman dan Melegakan

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Bagi yang mempunyai masalah kencing tak lawas boleh cuba amalkan minuman ini sehari 2-3 kali. InsyaALLAH ia membantu dalam melawaskan masalah buang air kecil.

Ia boleh ditelan begitu sahaja atau dibancuhkan ke dalam minuman air panas atau teh o.

 
JOM DAPAT SPECIAL PRICE DARI SAYA 





JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778




JOM HADIAHKAN VIVIX UNTUK IBU BAPA TERSAYANG

Perbualan telefon (15/1/2013) antara ayu dan mak cik nie sangat menyentuh hati.. baik yerk mak cik nie menceritakan masalah beliau, dan ingin membeli sebotol vivix utk ibu yang terlnatar sakit akibat jatuh bilik air.

Perbualan:-
Mak Cik:- Assalammualaikum, maaf ayu acik kacau awak waktu2 begini..
Ayu:- Takpe acik saya memang free pun sekarang nie, Knp mak cik boleh saya bantu?
Mak Cik: Mak acik terjatuh bilik air, sekarang nie pihak hospital suruh bawa balik rumah, sebab mak acik boleh terlantang dan mengiring jerk, tapi xoleh duduk, sebab tulang die patah.
Ayu:- Saya cadangkan sahaja mak cik, tapi tak salah kiter memcuba berusaha untuk sesuatu yang lebih baik.. ada saya cadangan vivix mak cik, tapi harga die agak sedap didengar..
Mak Cik:- Takpe ayu, xkira lah harga die berapa acik sanggup beli, janji mak acik ada nampak perubahan. 
Ayu:- Ok acik terima kasih nanti kiter jumpe ayu kasi vivix tue kat acik.
Mak Cik:- Ok terima kasih banyak2 ayu.. kiter jumpe nanti..

Berakhir perbualan dengan beliau, mak cik sanggup berhabis demi ibu tercinta.. betul ayat ini ayu setuju sangat.. " SEORANG IBU MAMPU JAGA SEPULUH ANAK, TAKKAN SEORANG ANAK TAK MAMPU JAGA SEORANG IBU" terus ayu doakan semoga urusan mak cik ini di permudahkan.. Berkat doa beliau, minta2 mak kepada mak cik dapat perubhan selepas consume Vivix.. 


Ok disinie ayu sharekan sebar sedikit tentang vivix..

Vivix ni juga dikenali sebagai magic potion.

Apa kandungan Vivix ni?
1- Anggur Muskat
Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.
2- Elderberi
Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.



3- Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

4- Lobak Ungu
Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.
Amaran!
Produk ini tidak boleh diambil oleh ibu mengandung dan ibu menyusu.








1.Testimoni perkongsian dari ummu ainan tentang ibu beliau yg kena strok
Assalamualaikum selamat petang..

 Hari ni sangat happy sebab dapat tahu promo bulan September jatuh kepada VIVIX.. OOoooo Yeeeaaah.. Suka sebab dah start bagi kat mak.. Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

 Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

 Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

 Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

 Ubat yang mak makan sekarang
 1) Nootropil
 2) Amiodarone
 3) Simvastatin
 4) Warfarin

 Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

 Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan..







2. Testimoni Penlihatan semakin kabur akibat kencing manis

credit: norita idris
Kak Norita Idris ini mempunyai pengalaman tentang Vivix, dimana ibunya mempunyai Penglihatan semakin kabur akibat kencing manis dan kini boleh melihat semula.
 
Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak kata, apa yang beliau rasa adalah…matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak bisa melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat mengemudi.

Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit tbermasalah akibat kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix saja. Pada mulanya mak makan setengah sendok teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sendok besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume. Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah, mak saya bisa melihat semula ….tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.

Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari…selagi ada daya usaha.
Mudah-mudahan mak dapat menunaikan umrah dengan lebih baik, insyaALLAH.

Diceritakan Kembali Oleh Kak. Norita Idris-Serawak

JOM DAPAT SPECIAL PRICE DARI SAYA 





JEMPUT LIKE FAN PAGE SAYA
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
OH YA!!!
Saya menyediakan jadual pam, panduan makan dan konsultasi untuk penyusuan bagi yang mendapatkan produk ini dari saya.Hubungi pengedar anda untuk tips esklusif apabila anda mendapatkan produk Shaklee untuk penyusuan!




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui

*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778

MENGAPA DAN JANA INCOME BERSAMA SHAKLEE

Salam Selasa, cam biasa waktu2 begini memang surimah @ WAHM cam ayu nie  memag akan duduk depan desktop menjalan kan aktivi memberi konsultasi kepada yang bertanya, membalas setiap email dan pm mereka.

Ok kali ini, ayu nak sharekan sebar sedikit mengapa shaklee menjadi pilihan ayu sebagai supplement. Dulu, ayu xpernah terfikir nak makan supplement sebab ayu nie jenis orang yang takut makan ubat atau2 sewaktu dengan nya... Kegagalan menyusu kan anak pertama hanya bertahan sehingga 6 bulan, buatkan ayu rasa menyesal kenapa lah ayu tak boleh teruskan penyusuan susu ibu secara exclusive walaupun bekerja.

Jadi alhamdulillah, biler mengandung anak kedua (iman) Ayu berusaha mencari ilmu tentang penyusuan dan milk booster terbaik untuk menjayakan penyusuan buat ibu yang bekerja... Dan alhamdulillah memang sngat membantu dalam penyusuan dan pada masa yang sama tingkatkan kesihatan badan kiter.. Bak kata orang " MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT" dan ayu pun hanya berkongsi sebar sedikit tentang shaklee..dan kini tidak takut akan ubat lagi hehehhehe


MENGAPA SHAKLEE
Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa  
*SELAMAT, 
*BERKESAN  
*SEMULAJADI.

 


INFO SHAKLEE

Peneraju dalam produk kesihatan dan pemakanan sejak 1956, Shaklee terus kekal menjadi juara secara saintifik disokong oleh produk terpilih berbanding perubahan yang berisiko.Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam penyelidikan dan pembangunan produk yang lengkap dan percubaan-percubaan klinikal. Setiap tahun, kira-kira 83,000 ujian makmal dan ujian-ujian jaminan kualiti dilaksanakan terhadap produk nutrien dan bahan-bahan sahaja!
Produk-produk Shaklee merupakan hasil satu proses mendalam bagi kajian saintifik dan penilaian penyedlidikan pihak ketiga dan juga kajian klinikal bebas oleh kumpulan Pakar Sains Kesihatan kami. Shaklee juga merujuk kepada Lembaga Penasihat Saintifik, satu kumpulan kebangsaan yang merupakan ahli sains yang diiktiraf oleh peneraju dalam Institusi akademi dan perubatan.
Setiap hasil yang dikeluarkan perlu menjalani taraf kecemerlangan. Setiap produk mesti memberikan dos bahan-bahan yang tepat berdasarkan kajian klinikal. Setiap produk juga perlu dihasilkan oleh bahan-bahan yang tulen dan diformulasi untuk menghasilkan produk yang konsisten. Shaklee menggabungkan bahan sumber alam dan aplikasi sains terbaik serta tidak menggunakan jalan pintas.

FALSAFAH PRODUK SHAKLEE

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.  
Misi Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Shaklee membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang dikeluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.


JANA INCOME DENGAN SHAKLEE


Cerita bab income ini, memang teruja dan tak disangka yang kini ayu sebagai WAHM ( Working at Home Mom) macam tak percaya yang akhirnya ayu berhenti keja dan hanya bekerja dri rumah dengan bergantung pada income utama dari shaklee..

Dalam shaklee, konsep yerk begitu mudah" WHO WORK HARD AND SMART, YOU WILL GET BIG REWARD FOR YOUR SELF " 4/5/6 angka lagi you ....

Jadi ayu justkan kebaikan share pada semua, terpulang kepada mereka yang menentukan samada henda memcuba ataupun...

Paling best bila jadi WAHM nie:-
* Masa dengan anak begitu banyak
* Tiada waktu yang terhad
* Utama sekali banyak masa beriadah pada yang Allah S.W.T

Sekiranya anda diluar sana Work From Home  bersama SHAKLEE boleh hubungi ayu




Untuk maklumat lanjut dan konsultasi sila berhubung dengan saya melalui
*NUR HIDAYU (AYU)
*SHAKLEE DISTRIBUTOR ID:- 846826
*EMAIL: nhmi2011@gmail.com
*Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com

*SMS/CALL/WHATAPPS: 019-3789778
 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...