July 29, 2012

GEMBIRANYA MEREKA KETIKA BERPUASA DENGAN SHAKLEE

Seronok betul ayu baca forum terttup khas untuk pelanggan kami, mereka gembira dan berpuas hati dengan hasil dan keberkesanan Shaklee ketika berpuasa.. Nak tahu apa yang mereka consume??? Jawapannya 3 Gems... Jom tengok apa yg terkandung dalam 3 Gem nie.. mereka ibu yang berkejaya yang sokong penyusuan susu ibu. Dan menjaga kesihatan mereka unutk tunaikan tanggujawab sebagai pekerja, ibu, isteri dan yg palin penting sebagai hambaNYA

Apa yang terkandung dalam set ini?
1) Soy Protein Isolate Powder (nama baru bagi Energizing Soy Protein)
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

2) Meal Shakes
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Meal Shakes Shaklee juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

3) Performance Drink
Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Jom tengok testimoni-testimoni mereka:








DISCLAIMER
*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com

July 26, 2012

IBU HAMIL JOM MINDSET AWAL-AWAL, ANDA SUDAH BERSEDIA?

Hari ini ayu nak bererita tentang set ibu yg mengandung. Kenapa nak share? Sebab dulu ayu adalah salah seorang ibu yg alami HB yg rendah mase kandungkan iman. Doctor advice amik sayuran hijau, hati dan kerang..tp manalah lalu kan nak mkn banyak-banyak.. so perkara yg paling mudah ayu consume shaklee vitalea...dan penyusuan susu ibu secara exclusive bukan semudah ABC...jadi kiter kena betul-betul mindset dari kiter mengandung lagi..

Dan juga awak selalu terima pm @ email tentang ibu-ibu baru yang mengalami masalah penyusuan. ayu rasa simpati dan berharap yg mereka pun boleh berjaya seperti ibu-ibu yang lain. Sekarang ini ramai ibu yang berkerjaya boleh menyusukan bayi mereka secara exclusive.

Antara soalan- soalan dan keluhan yang biasa ayu di terima: -

* Puan, saya x cukup susu macam mana nie?
* Baby saya hisap, tapi saya rasa breast saya xde susu?
* Saya dan perap susu saya, tapi sikit jerk dapat?

Ayu berkongsi pengalaman sendiri. Jika ibu-ibu semua anda berkemampuan ambillah suplemen ketika hamil dan teruskan sampai berpantang. Bila ayu baca luahan-luahan hati ibu tentang susu drop, lesu, mual ayu jadi kasihan sebab ayu pernah melaluinya ketika zaman umairah.

Memang betul konsep perbanyakkan susu ialah Demand And Supply,kekerapan mengosongkan payudara tapi tahukah ibu-ibu kesihatan diri kita selalu terabai. Jangan fikir ambil suplemen susu banyak tetapi apabila kita ambil suplemen kita sebenarnya memberi penghargaan kepada badan kita agar kekal sihat dan bertenaga.

Bila ibu sihat dan bertenaga, ibu akan ceria dan InsyaAllah penghasilan susu akan lancar, bukan itu sahaja, bayi juga mendapat manfaat kerana ibu salurkan yg terbaik untuk anak bahkan ibu dapat layan suami dengan baik dan mampu beribadat dengan sempurna.

Makan suplemen dengan ilmu InsyaAllah hasilnya dapat dimanfaati bersama. Jangan ambil suplemen semata-mata nak tambah susu sahaja takut hasilnya mengecewakan. Untuk jangka masa panjang pada ibu yang konsisten ambil suplemen, wajah ibu tidak mudah dimakan usia dan ayu pasti suami akan teruja dengan ibu-ibu heheheh.. Tepuk dada tanya selera lah kan :)

sharing dari puan hazra tentang set mengandung nie, beliau sekarang sudah 5 bulan..syukur sangat beliau tanamkan niat awal-awal utk menyusukan bayi beliau...






Apakah Set Ibu Menyusu?

Khas untuk ibu-ibu yg mengandung di luar sana. Ni ada checklist vitamin-vitamin yang sesuai untuk kesihatan ibu dan tumbesaran bayi dalam kandungan.


1. Multivitamin ( Vita-Lea)
Berfungi meningkatkan mental alertness dan ketahanan terhadap jangkitan. Membantu fungsi pemakanan dan pencernaan. Penting untuk pertumbuhan dan kemampuan reproduksi. Ia juga mempunyai sistem penyerapan bioaktif untuk memastikan penigkatan penyerapan asid folik kritikal.


2. Kalsium ( Ostematrix)
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Menolong mengurangkan perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.


3. Omega 3 ( Omega Guard)
Mengandungi rangkaian 7 jenis asid lemak omega-3 semula jadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA penting untuk perkembangan fungsi -fungsi otak bayi dan anda.


4. B-Complex (dengan Asid Folik )
Mengandungi 8 jenis vitamin B yang lebih berkesan apabila bertindak bersama dalam meggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular. Diformulakan bersama asid folik yang mencukupi untuk merendahkan risiko mengandung bayi dengan kecacatan otak atau korda spina.


5. Vitamin C
Melindungi sel , penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel2 tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat besi di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.


6.Protien (Energizing Soy Protien)
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protien yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.

DISCLAIMER
*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/SMS/Whatsapps: 019-3789778

July 25, 2012

HIRA SCHOOL SPORT DAY



Hira school sport day,.Sebenar yerk hari sukan nie dah lama berlangsung tp biasalah ayu kan busy mama... so xnak cerita panjang-panjang just update report bergambar sahaja heehehe...Sedia maklumkan umairah sekarang dah sekolah so mestilah ade acara sukan-sukan niekan... okies nie masa pagi2 spai lepas pendaftaran... umairah with iman....


lepas kasi sarapan sesi suai kenal dengan kekawan umairah sementara nak tggu acara bermula... cam biasa iman always peramah...;)


bersedia sedia nak lafaz ikrar... umairah happy mood



sesi lafaz ikrar sebelum bermula acara sukan...




acara yg mudah dan biasa utk kanak2 tadika hehheheh


dapat tempat kedua... gud job sayang umairah


 jeng...jeng..jeng.. nie ler yg saya menang...

TAMAT


July 21, 2012

SALAM RAMADHAN AL MUBARAK 2012

Di kesempatan ini, Ayu @ Eijam's Family Blog 
ingin mengucap ...

 
Let’s join us for RAMADHAN SALE
Diskon penghapus dosa besar2an s/d 100% utk semua jns dosa
Tin9ktkn ibadah wajib, sunnah, perbnyk istigfar dan shdaqah
Lebih heboh lg, ikuti DOOR PRIZE lailatul qadar
Selamat berpuasa maaf lahir batin







Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/SMS/Whatsapps: 019-3789778 



July 17, 2012

NAIK ANAK RAMBUT BARU... DAN TAK HAUS LAGI DENGAN PERFORMANCE DRINKS


Kali nie ayu nak kongsikan pengalaman seorang pengguna yang consume Zinc, Esp dan Performance drinks... Beliau mengalami masalah keguguran rambut.

Jika seorang wanita ibu baru lepas melahirkan cahaya mata, pasti mereka alami masalah keguguran rambut. Rambut gugur selepas bersalin adalah antara dilema yang dihadapi oleh para ibu. Kata orang tua, bila bayi dah mula menyembur, rambut pun mula gugur. Ada juga yang mengaitkan keguguran rambut selepas bersalin dengan penyusuan ibu. Benarkah?



Zinc dikatakan bertanggungjawab serta terlibat di dalam melebihi 100 proses enzim badan. Enzim ialah kimia-kimia penting yang menjadikan asas kepada fungsi-fungsi tubuh badan. Enzim membantu mengawalselia (regulate) semua proses –proses biokimia badan. Umpamanya enzim berkerja dengan sel darah merah untuk memindahkan carbon dioxide dari tisu-tisu ke paru-paru, proses pengeluaran tenaga dan Synthesis Protein (pembinaan protein) dan metabolisma.



Sukacita saya mahu berkongsi dengan para pembaca antara tanda-tanda KEKURANGAN ZINC:-
- Deria rasa dan bau hilang atau menurun sensitivitinya.
- Terdapat tanda putih di bahagian kuku jari.
- Kurang selera/ tidak boleh mengawal selera.
- Muka kelihatan pucat.
- Ketidak suburan atau mandul (Infertility)
- Mudah/ sering di serang infansi
- Kulit bermasalah – Jerawat, jeragat, jangkitan kulit,
- Keguguran rambut


Zinc boleh musnah disebabkan oleh
• Stress
• Merokok
• Peminum
• Berpeluh yang banyak
• Kekerapan seks

RISIKO KEKURANGAN ZINC:-
Kekurangan zinc boleh menyebabkan penyembuhan luka menjadi lambat – penyembuhan akan berlaku dengan cepat sekiranya sel baru lagi kuat dapat dibina untuk mengganti sel yang telah rosak dan musnah
Kehilangan deria rasa dan bau – ia mengubahkan kimia air liur (saliva). Akibatnya apa yang di rasa dan dihidu terasa berlainan / pelik berbanding dengan orang normal. Ia juga memberi kesan pada otak untuk memproses maklumat-maklumat untuk deria rasa dan bau. Kesannya ia akan mempengaruhi cara makan dan minum --akhirnya menyebabkan individu itu hilang selera (anorexia), dan Bulimia
Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility)
Selain itu kekurangan zinc boleh mengakibatkan ruam (Rashes),pembesaran yang tak optimal (kerdil), rambut mudah gugur,masalah buah pinggang, masalah hati, penyakit usus dan rheumatoid arthritis .

Secara ringkasnya dapat saya nyatakan

Zinc sangat penting dari pertumbuhan sel sehingga ‘sex maturation’, membantu mengukuhkan system pertahanan badan dan membantu dalam deria rasa dan bau ( taste & smell)

Apabila system pertahanan kuat ia membantu mencegah batuk (colds), selsema(flu), sakit mata (conjunctivitis), rheumatoid arthritis, lupus (sejenis sakit kulit), fibromyalgia, sclerosis, AIDS...
Zinc juga memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif dan yang nyata zinc membantu pengeluaran insulin – sangat berguna bagi pengidap kencing manis

Berkesan untuk kebanyakan sistem badan. Ia berguna untuk pengeluaran tenaga – B6 diperlukan untuk proses pengeluaran tenaga dari makanan. Zinc membantu merawat acne – jerawat/jeragat, kebakaran kulit (burns), eczema, psoriasis (sakit kulit – bersisik), kekuatan rambut, scalp, penglihatan (vision loss people over 50 years), tinnitus (ringing in the ear), osteoporosis ( kekuatan tulang), haemorrhoids, ulcers
and also inflammatory bowel disease


Siapa sebenarnya yang memerlukan zinc? Pada hakikatnya semua orang dan terutama kanak-kanak yang membesar , mereka yang berumur lebih 55 tahun ke atas, ahli sukan,orang yang Diet (Dieters),penyalahggunakan arak dan drugs, perempuan mengandung dan yang menyusukan anak, pengamal pil perancang, mereka menjalani pembedadahan,kulit terbakar dan kecederaan (severe burns or injuries), mereka yang menghadapai stress yang berpanjangan, berkerja di tempat panas dan pekerjaan yang menyebabkan individu itu sentiasa berpeluh


SUMBER ZINC

Kita boleh memperolehi zinc daripada daging – kambing juga lembu, oyster, ikan haruan, kuning telur, makanan tenusu ( Dairy Products), kekacang, gandum hitam dan juga bijiran seperti oats. Bagi mereka yang mempunyai kekangan untuk mengambilnya dari sumber asli boleh mendapatkannya dalam bentuk tablet.




Jom kiter tgk testimoni beliau:

click for large review




Oh ya tidak lupe jugak testimoni beliau dan suami yg sukakan performance drinks.. supplement wajib bulan puasa.




Apakah Performance Drink?
Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.

    * OptiCarb pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
    * Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan
    * Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar

Siapa yang digalakkan untuk mengambil Performance Drink?

    * Anda yang berkerja di bawah matahari terik
    * Anda yang sentiasa lesu dan lemah badan
    * Ibu mengandung atau menyusu
    * Anda yang demam dan selesema
    * Anda yang selalu bersenam dan bersukan termasuk ahli sukan
    * Anda yang mengidap penyakit kencing manis

DISCLAIMER
*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/SMS/Whatsapps: 019-3789778 





July 16, 2012

UMAIRAH SUDAH BESAR


syukur alhamdulillah, dari hari  ke sehari nak update tentang cerita ceriti anak2 tp tidak berkesempatan, makne tak yerk asyik sibuk berfacebook jerk.. hehhehehe...Ok jom layan cerita kali nie, cerita tentang puteri sulong ayu yg gemar bertudung sejak sekolah nie... ... tp ikut mood die ler, kejap pakai kejap buka hehhehe.... so jom kiter layan gambar terbaru si umairah nie posing...




nie gambar anak dara umairah tengah makan anggur sementara nak tunggu mushroom soup die spai... klu ke pizza huts mesti makan soup spai tiga mangkuk ok.... pizza mmg die tak mkn.... so kami mmg akan order garlic bread lebih dan soup...

okies next pic....


nie gambar anak dara tgh termenung hehhehehe... syukur alhamdulillah ibu dapat lahirkanmu umairah... ibu sayang kamu..



BERKIRA , MALAS ATAU SEKADAR ALASAN?

Ramai ibu2 diluar sana kini mengambil inisiatif untuk menyusukan anak mereka dengan lebih bersemangat dan dedikasi. Ada beberapa bakal ibu juga turut bernekad untuk menyusukan anak yang bakal lahir nanti...alhamdulillah. Namun semuanya memerlukan ilmu bukan sekadar niat semata-mata. Ilmu penyusuan , ilmu pemakanan , dan banyak lagi.
Memasang niat memang sangat sangat mudah tapi untuk melaluinya memerlukan banyak pengorbanan.

Si ibu perlu tahu bagaimana untuk menyimpan stok susu, untuk menyediakan stok susu, cara penyimpanan, pemakanan yang memeberi kesan kepada susu, penjagaan makan si ibu serta banyak lagi. Bak kata orang, banyak yang perlu tahu... Masa terbaik adalah sewaktu mengandung, banyakkan membaca mengenai penyusuan susuibu akan sangat membantu si ibu menguruskan penyusuan kepada si kecil.

Namun saya bukanlah hendak menulis mengenai ilmu penyusuan sahaja tetapi kepada skop yang lebih luas iaitu pemakanan si ibu agar penyusuan dapat dijalankan dengan jayanya. Ramai ibu2 diluar sana yang hanya bergantung kepada pemakanan asas harian semata-mata. Bagi mereka ini sudah memadai bertambah pula jika si ibu sihat tubuh badan. Meraka memandang remeh tentang keperluan supplement yang diperlukan oleh tubuh. Rata-rata survey saya mendapati si ibu2 ini menyatakan bahawa pemakanan mereka seharian sangat banyak dan pastinya memadai. Mereka ini lebih tertumpu kepada cara meningkatkan pengumpulan stok susu kepada si kecil berbanding kualiti susu itu sendiri.

Saya mempunyai seorang teman ini, di dalam peti sejuknya mempunyai hampir 80 botol susu sejuk beku sebagai stoknya. Setiap hari si teman ini sibuk mencari apakah cara lagi boleh menambahkan stoknya. Si teman ini cukup bangga kerana sentiasa berusaha memperkayakan stok susuibu dalam peti sejuk bekunya. Apa yang saya perasan tentang si ibu ini, anaknya kerap demam manakala adakala apabila selsema lambat juga si kecil untuk sembuh. Maka apabila saya bercerita tentang kepentingan vitamin beliau masih tidak percaya kerana katanya susuibu sendiri sudah cukup berkualiti.

Mana datangnya kualiti? Adakah dengan pengambilan makanan harian yang asas sudah melayakkan kita berkata demikian? Pernahkah si ibu terfikir apabila si ibu itu mengambil makanan harian, zat itu perlu diserap ke dalam tubuhnya terlebih dahulu dan kemudian baru kepada anaknya melalui susuibu? Memandangkan kita adalah ibu yang menyusukan anak maka zat dari makanan akan dibahagi kepada dua cabang...satu kepada tubuh si ibu dan kedua kepada susuibu. Jika tubuh si ibu menyerap 50% maka selebihnya akan diberi melalui susuibu untuk si anak tadi. Apabila ini berlaku, sebab itu kita digalakkan mengambil supplement asas dalam diet harian kita.Supaya badan kita dan susuibu tadi mendapat cukup vitamin serta susu yang terhasil tadi akan lebih berkualiti.

Memang kita mengambil pemakanan yang lengkap setiap hari, sarapan, makan tengahari tambah dengan minum petang makan malam serta supper, tapi ini semua belum cukup. Mengapa? Ini disebabkan banyak faktor kekangan untuk kita mendapatkan makanan yang seimbang. Dalam sehari badan kita memerlukan 12 vitamin dan 7 galian. Dalam sehari juga badan kita memerlukan sekurang2nya 500mg Vitamin C.Jika si ibu yakin dengan makanan hariannya tapi supplement boleh mendapatkan ini semua tiada masalah tapi percayalah banyak faktor yang membuatkan kita tidak berupaya melengkapkannya.




Faktor2 kekangan:
1. Ada ramai pasangan suami isteri yang bekerja, mereka kerap makan diluar. Makanan ini biasanya terdedah dengan pengawet, perasa dan pewarna.

2. Cara masakan kita sendiri hakikatnya penyebab kepada kurangnya zat yang dapat kita serap.Membasuh sayur terlalu lama dibawah air yang mengalir boleh menjejaskan vitamin dan zat yang terdapat dalam sayur. Menggoreng ikan sendiri boleh merosakkan banyak protien didalam ikan tersebut.

3. Mampukah kita mengambil sekurang-kurangnya 7 setengah biji oren sehari untuk mendapatkan 500mg vitamin C?

4. Ada yang memasak menggunakan tambahan cik Aji, dan tidak boleh hidup tanpanya.

5. Ada kajian mengatakan untuk mendapatkan cukup zat memerlukan 40 hidangan makanan agar 12 vitamin dan 7 galian dapat badan nikmati. Mampukah kita untuk mendapatkannya?

6. Kebanyakan makanan yang berprotien tinggi di dapati dalam telur, ayam dan daging sedangkan makanan ini mempunyai kandungan lemak yang sama tinggi. Boleh makan ikan untuk menggantikannya namun kekangan harga ikan itu sendiri membuatkan ramai kita yang memilih daging, ayam dan telur.

7. Susu boleh diambil bagi mendapatkan sumber kalsium, tapi berapa ramai yang tahan untuk minum 8 gelas sehari untuk mendapatkan cukup kalsium untuk tubuh? Bagaimana dengan mereka yang alah pada susu?


Ini antara faktor mengapa si ibu perlu mengambil vitamin bermula dari sewaktu mengandung, melahirkan anak seterusnya untuk menyusukan si comel.Maka vitamin apa yang paling minimum perlu kita ambil jika mengandung dan menyusu anak? Jawapannya ialah

Multivitamin
Multivitamin yang seimbang perlu ada iron(zat besi) , folic acid ,biotin selain vitamin utama serta galian yang lain. Ini kerana ianya membantu dalam pembentukan darah atau sel dalam tubuh selain diperlukan oleh si kecil bagi tujuan pembesaran.

B complex
Ianya perlu terdiri daripada 8 kumpulan B iaitu Vitamin B1, Vitamin B2,Vitamin B3, Vitamin B6, Folic acid, Vitamin B12, Biotin dan Panothenic Acid.Vitamin B complex ini berperanan memberi ketenangan hormon, mengurangkan rasa keletihan kepada si ibu, mengurangkan rasa stres, baik untuk perkembangan fizikal dan mental si anak.

Vitamin C
Sudah sedia maklum Vitamin C merupakan salah satu vitamin yang bertindak sebagai antioksidan di dalam tubuh. Ianya sangat penting untuk meningkatkan antibodi baik kepada si ibu mahupun si anak. Seandainya anak mula rasa badannya panas atau tanda2 demam, si ibu memerlukan banyak vitamn C agar susuibu tadi mempunyai kandungan vitamin C yang tinggi untuk badan bayi melawan penyakit.Tanda panas itu sendiri akibat demam, selsema atau batuk adalah disebabkan antibodi di dalam tubuh si anak sedang melawan dengan virus yang menyerang tubuh. Oleh kerana itu, jika si ibu mengambil cukup vitamin C insyaAllah si anak akan cepat sembuh.

Protien
protien sangat penting untuk pembentukan sel. Maka ianya tidak boleh diambil ringan. Si ibu yang mengambil protien minuman sebagai tambahan kepada diet harian akan menghasilkan susu yang berlemak serta sangat bagus untuk perkembangan si anak tadi.

Set Asas yang di syorkan kepada ibu yang mengandung, selepas bersalin dan menyusukan anak.

Bagi yang kurang berkemampuan untuk mendapatkan yang bagus, si ibu boleh mendapatkan vitamin dari hospital atau klinik kerajaan, yang penting pengambilan vitamin itu tidak dipandang enteng.

Buat pengetahuan si ibu, vitamin ini boleh diambil bersama suami tersayang, tiada masalah. Set Wellness3 juga saya rekomen bagi ibu yang mempunyai budget tersendiri namun ianya lengkap dan seimbang.



Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. Harga yang sangat menarik !
Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nr_yu86@yahoo.com
Gmail : nhmi2011@gmail.com
Call/SMS/Whatsapps: 019-3789778 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...