November 22, 2011

OSTERMATRIX MEMBANTU DALAM MENAMBAH SUSU IBU JUGAK

Apa kata mereka tentang Ostematrix?..Di bawah ini sebahagian testimoni2 ibu menyusu yg dipetik dari FB tertutup ekslusif khusus buat customer kami.










Credit

Kalsium adalah komponen penting dalam susu ibu. Tubuh ibu juga akan kekurangan kalsium kerana berkongsi keperluan kalsium dengan bayi. Jadi, jika anda menyusu, anda memerlukan kalsium tambahan. Kalsium yang baik, adalah mudah diserap tubuh dan memberi kebaikkan pada pembinaan tulang. Malah, ibu yang menyusu akan dapat menambah pengeluaran susu dengan rutin mengepam yang baik. Tambahan lagi, ibu akan merasa lebih segar dan mudah bangun dengan pengambilan Ostematrix Shaklee ini.

Anda tak percaya? Cubalah dapatkan Ostematrix Shaklee yang banyak manfaatnya.Ostematrix Shaklee mengandungi kalsium yang mudah diserap tubuh, jadi sesuai dan harus diambil oleh individu berikut

1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya. 
2. Mereka yg allergy pengambilan bahan2 tenusu seperti susu. 
3. Mereka yang selalu mengalami sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum. 
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur. 
5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari. 
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi. 
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki. 
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan. 
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.


credit


Cubalah set Eu Four Pack baru yang mengandungi Ostematrix, Vitalea, B Complex dan Vitamin C

Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau sms kan kepada saya 019-3789778 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.




MENGURUT PAYUDARA SEBELUM MEMERAH ATAU PAM SUSU

Sebaik baiknya sebelum memulakan sesi mengepam susu atau perahan dengan tangan lakukan urutan payudara seketika. Urutan payudara yang sekejap ini mampu merangsang pengeluaran susu dan melancarkan sesi perahan. Ia juga mampu menjimatkan masa kerana susu lebih mudah diperah.

Sebelum mula mengurut payudara pastikan tangan anda dicuci bersih dahulu. Sebaiknya tekapkan payudara dengan kain yg direndam air suam seketika. Jom kita mulakan urutan payudara ini;)

1. Message
Gunakan jari telunjuk dan jari tengah, urut secara membulat bermula dari ketiak ke aerola. Lakukan serentak. Tangan kiri, payudara kita, tangan kanan payudara kanan.

2.Stroke
Gunakan kelima-lima jari dan tekan ke arah payudara secara lembut sahaja. Selain itu, boleh juga menyikat payu dara dengan sikat yang berigigi lebar dari ketiak ke aerola.

3.Shake
Posisikan badan condong sedikit ke hadapan, goyangkan dada dengan perlahan-lahan. Daya graviti akan membantu melancarkan pengeluaran payu dara.

Sekarang bolehlah mulakan sesi perahan anda, dengan tangan atau dengan pam elektrik.

credit : -  www.mysupervitamins.com




November 21, 2011

BARU 2MGGU DAH NAMOAK KESAN PD KULIT MUKA. APA YG DIAMALKAN OLEHA MEOW2 (pharmacist by profession)


Inginkan kulit muka yang bersih...?? Jom cuba & alami sendiri kesannya... Jika nak cantik lagi 10tahun akan datang, kene mulakan dari sekarang.. 

Berminat?! Email or sms alin untuk dapatkan harga yang istimewa... 

credit:- mommamia




November 20, 2011

TESTIMONIAL :- MASALAH KEPUTIHAN WANITA ADALAH MASALAH BESAR

Seringkali masalah keputihan mengganggu mana-mana wanita..Mana tak, bila keputihan terlalu banyak jadilah kegatalan pada alat sulit, berbau busuk dan macam-macam lagi. Walaupun ia sebenarnya satu masalah 'besar' jika tidak dipedulikan..Almaklumlah mahu berjumpa doktor dan memberitahu masalah ini sememangnya agak memalukan bagi sesetengah wanita. Wanita di luar sana, jangan biarkan masalah keputihan anda berlarutan okay...
credit
Adakah anda mengalami masalah berikut?
  • Kegatalan pada kemaluan?
  • Selalu keluar cecair berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
  • Ketidakselesaan apabila 'bersama' suami?
  • Terpaksa memakai panty-liner setiap hari?

Jangan Anggap Remeh!!!
Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu...
Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.
Gambar Diatas Menunjukkan Contoh Faraj yang dijangkiti kulat
Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.
Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita.
Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.
Rajah diatas menunjukan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj.
  
Apa Vitamin Shaklee dapat membantu?
Apa kata yang dah cuba Shaklee Feminine Set (Set F)?
Apa kata Dilla?
1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!
2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.
3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
credit
........................................................................

Benar! Alfalfa Shaklee sememangnya membantu!
Alfalfa tumbuhan 1001 fungsi, bukan untuk ibu yang menyusukan anak je tauu!! Antara fungsi alfalfa yang wajib anda tahu dan ingat :
  • 1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • 2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • 3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • 4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • 5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • 6. Merawat arthitis
  • 7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  • 8. Merawat athma
  • 9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  • 10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
  • 11. Meneutralkan asid dalam badan
  • 12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  • 13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  • 14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  • 15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  • 16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • 17. Meningkatkan stamina seorang suami
  • 18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  • 19. Membuang angin dalam badan
  • 20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
So, kepada kaum wanita yang mahu asetnya sentiasa terpelihara, kami ada menyediakan Euphoria Feminine Set yang terdiri daripada gabungan Vitamin E dan Alfalfa.
Fungsi kedua vitamin ini untuk kewanitaan kita :
  • Vitamin - Anti oksida, anti penuaan, menyokong dan mempercepat pembaik pulihan otot & baik untuk jantung, dan ada yang menggelarkannya sebagai sex vitamin!
  • - Baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi seperti Kacip Fatimah (perapat!), membantu melancarkan kitaran haid, dan banyak lagi kebaikan Alfalfa (seperti dinyatakan di atas). 
Harga untuk set ini ialah RM212 (Semenanjung) | RM230 (Sabah dan Sarawak)*. Namun, sebarang pembelian melalui saya akan mendapat special price. Boleh hubungi saya secara personal ya! 
* Harga telah termasuk pos.
credit:- mommamia

Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau sms kan kepada saya 019-3789778 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.




November 19, 2011

SHAKLEE VITAMIN E BANTU HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN KULIT MAKIN LICIN

Kepada customers saya yang masih belum join group khas customers Shaklee di Facebook, jangan lupa inform saya ya!

Testimoni ringkas "FANTAS-THE-BEST' vitamin E Shaklee (daripada group tersebut)

Sy amalkn Set B dan ESP. Mungkin sbb kurang air, alfalfa dlm set b sbbkn muka sy jadi berjerawat. Maka penuhlah mukaku dgn parut2 jerawat...hehe. Alkisahnya, sy tambahkn Vit E dlm aturan supplemt n vitamin2 sy. Selepas 2 minggu mmg sgt ketara kesannya. Alhamdulillah parut mmg hilang sikit demi sedikit. Skrg rasa licin je. Tp tula xde plak terpikir nk snap pic sebelum n selepas...huahuahua.
Nak kulit cantik macam Puan Adilah? Satu lagi testemoni by Bonda Sha
"sepanjang hari kulit rs gatal2 sbb byk mkn mcm2..lps tu teringat nk try sapu vit E,alhmdulillah dgn izin Allah trus ilng rs gatal...terima ksh,ya Allah..gembira sgt.lps ni mmg vit E kne beli byk2 la sbb nk pecahkn n sapu kt tmpt alergik n muka selain mkn sebiji hari2..."


 Boleh dapatkan sebotol atau pun secara customized packing dgn harga yag mampu milik

EXTRA tau jika anda rajin makan vitamin E (dan suami juga) sebab .. ehem .. ehem ..

Your Sex Vitamin

"Most men who take vitamin E for at least a week notice more sexual energy, harder, longer lasting erections, more pleasure when touched, stronger libido, and more powerful and frequent orgasms.'
"Most women who take vitamin E for at least 3 months notice stronger sexual desire, more engorgement, sensation, better lubrication, and intense climaxes."

credit.

Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau sms kan kepada saya 019-3789778 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.



November 18, 2011

BAGAIMANA MENGATASI JERAWAT

Apa itu jerawat? Jerawat adalah masalah kulit yang disebabkan oleh lebihan produksi kelenjar minyak (sebaceous gland) yang menyebabkan saluran folikel rambut dan pori-pori tersumbat.  Selalunya jerawat mudah tumbuh di bahagian muka, dada, belakang dan bahu (http://id.wikipedia.org/)

Jerawat sering muncul  antara umur 14 – 19 tahun yang dipengaruhi oleh perubahan hormon pada remaja lelaki dan juga perempuan.


Dari hasil penelitian menunjukkan sebanyak 85% populasi mengalami jerawat pada usia 12-25 tahun, 15% populasi mengalaminya hingga usia 25 tahun. Jika tidak diatasi dengan baik, gangguan jerawat adalah hingga usia 40 tahun.


Penyebab jerawat sering disalahtafsir. Ramai yang menganggap jerawat disebabkan oleh faktor kebersihan dan pemakanan. Misalnya makan kacang, coklat… boleh menyebabkan jerawat. Sebenarnya faktor2 di atas boleh memburukkan lagi keadaan, tetapi bukan punca jerawat.


Beberapa faktor penyebab munculnya jerawat antara lain:

  • ----> Stres
  • ---->Faktor keturunan dari orangtua
  • ---->Hormon : Salah satu faktor penting yang menyebabkan timbulnya jerawat adalah meningkatnya produksi hormon testosteron, yang dimiliki oleh tubuh lelaki maupun wanita. Hormon testosteron yang terdapat dalam tubuh lelaki maupun wanita menyebabkan timbulnya jerawat dengan merangsang kelenjar minyak (sebaceous gland) untuk memproduksi minyak kulit (sebum) secara berlebihan.
  • ---->Kelenjar minyak yang hiperaktif
  • ---->Bakteri di pori-pori kulit
  • ---->Iritasi kulit
  • ---->Anabolic steroid
(*credit to ghs)

Cara mencegah jerawat:

--->Cuci muka dengan pencuci yang halal dan kurang bahan kimia
--->Kurangkan penggunaan syampu atau minyak rambut yang berminyak.
--->Makan banyak buah-buah, sayur dan air secukupnya.
--->Dapatkan rehat secukupnya.
--->Supplement yang membantu untuk mencegah jerawat:
  • B Complex – membantu menstabilkan hormon dan emosi
  • Vitamin C – menjaga kesihatan kulit  
  • Vita Lea – vitamin dan mineral lengkap, antaranya membantu dalam metabolisma gula. Jika anda ada masalah dengan metabolisma ini, anda terdedah kepada jerawat.
--->Supplement untuk merawat Jerawat:
  • Vitamin E – membantu mengurangkan parut
  • Zinc Complex – melegakan ketidakselesaan akibat jerawat dan menyembuhkan kulit yang rosak
  • GLA Complex – menyembuhkan kulit yang rosak

credit:- mommamia


Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau sms kan kepada saya 019-3789778 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.


November 17, 2011

MASALAH KULIT KRONIK,BERJERAWAT MENANAH AKIBAT RESDUNG.. JOM BACA KISAH AIZAT




Buat pengetahuan semua, gambar diatas adalah gambar adik Iffa sendiri, Aizat namanya. Adik iffa mengalami alahan kulit yang sangat teruk sehingga menyebabkan mukanya dan beberapa bahagian kulit di kaki di tumbuhi jerawat yang besar dan menanah.  Masih Iffa ingat, Aizat pernah berselipar ke sekolah kerana tidak boleh menyarungkan kasut sekolah akibat nanah di kaki yang sgt teruk dan berbau. Jika dilihat memang rasa geli tapi Iffa sangat bersimpati dan runsing kerana ia menganggu Aizat yang ketika itu sedang menumpukan perhatian di Sekolah sebagai pelajar Ting 5. 
Pelbagai rawatan modern telah dibuat, ubat dimakan kesannya berkurang tetapi bila habis ubatnya, kembali seperti biasa.. Kata doctor kerana sinus a.k.a resdung. iffa juga pernah membawa Aizat untuk berbekam membuang darah kotor.. kasihan rasanya ditoreh2 dibahagian jerawat itu..bagi yang tidak pernah berbekam pasti ngeri melihatnya. Namun alhamdulillah, Iffa berjaya mencari penawar buat adik Iffa
Kerana yakin keberkesanan produk Shaklee Iffa telah susunkan jadual pemakanan untuk adik bagi beberapa produk tertentu. Apakah produk-produknya? Bagi masalah kulit seperti Aizat (Berjerawat, nanah/resdung dan berminyak serta sensitif), Ini adalah Supplement yang Iffa syorkan buat anda:
  • Shaklee Vita - C
  • Shaklee Vita - E
  • Shaklee Alfalfa Complex
  • Shaklee Vanilla Meal Shake
Berapa lama masa diambil utk menampakkan kesan? Bagi Aizat, bulan pertama mengambil Set diatas telah mula memberikan kesan positif dimana, kulit yang bernanah mulai kering. Kini Aizat telah consume Meal Shake untuk bulan ke-3 (3 canister) dan kulit Aizat semakin cerah (tidak lagi kusam), semakin licin, tidak lagi tumbuh jerawat (jika ada sgt terkawal katanya pada Iffa ketika berjumpanya baru-baru ini). Makin ramailah girlfriend yang datang kan adik sayang...Hati - Hati ya =)
________________________________________________

Bagi yang berminat untuk mendapatkan Set ini, saya juga menyediakan ia didalam bentuk Loose Pack atau mudah dipanggil

Euphoria Mini Pack selama sebulan
 Shaklee Vita - C : 30 tabs
Shaklee Vita - E : 30 caps
Shaklee Alfalfa Complex : 90 tabs
Shaklee Vanilla Meal Shake : 1 canister

Manakala untuk Full Pack (for 4-6 months)
Shaklee Vita - C : 180 tabs 
Shaklee Vita - E : 120 caps 
Shaklee Alfalfa Complex : 330 tabs 
Shaklee Vanilla Meal Shake: 1 canister

credit:-mommamia

Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau sms kan kepada saya 019-3789778 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.


November 16, 2011

REMINDER!!! APA YANG PERLU ELAK BILA MAKAN VITAMIN SEKALI GUS...

Ramai yang suka komplen kata vitamin ni tak sesuai dengannya. Tak bestlah. Tak serasilah. Sebenarnya vitamin semulajadi insyaAllah mudah serasi dah tiada masalah untuk sesiapa saja. Vitamin pilihan yang semulajadi adalah lebih baik daya serapannya. Memang ia mengambil masa kerana perlu memperbaiki dari dalaman dahulu. Oleh kerana itu jugalah, fullpack selalu didatangkan untuk tempoh 4 bulan demi memastikan pengguna menggunakan sesuatu jenis vitamin secara berterusan untuk kesan yang optimum.

Sebelum inia saya akan mencadangkan kepada pengguna untuk ambil vitamin pada pada waktu malam atau selepas makan malam kerana nutrien lebih mudah menyerap pada pada waktu tidur kerana badan sedang berehat. Namun, kalau kita boleh berdisplin, sesetengah vitamin lebih sesuai di makan pada waktu-waktu berbeza. Jangan lupa untuk mengambil air kosong mengikut berat indivitu itu demi mengelakkan healing crisis dan melancarkan proses pemulihan. Untuk info, setiap 25kg manusia, memerlukan 1L air. Bagi yang mengambil vitamin dan ibu menyusu, keperluan air adalah lebih lagi.
 


Semasa mengamalkan pelbagai jenis vitamin, TIDAK DIGALAKKAN!!

  • Mengambil ALFALFA bersama-sama VITAMIN E kerana ia boleh mengganggu penyerapan alfalfa.
  • Mengambil supplement zat besi (Iron) bersama-sama Ostematrix kerana zat besi boleh mengganggu penyerapan kalsium. Walau bagaimanapun kini zat besi sudah dilengkapi ke dalam VITALEA Shaklee. Oleh itu jika boleh, ambil kedua2nya pada masa berlainan untuk mengelakkan gangguan penyerapan di antara kedua-duanya.
  • Pengambilan vitamin disarankan pada waktu selepas makan bagi membantu penyerapan. Ambillah vitamin & mineral dalam kadar yang telah dicadangkan, kerana pengambilan vitamin/mineral yang berlebihan, terutama vitamin larut lemak boleh membahayakan kesihatan kerana ia disimpan di dalam badan dan boleh menjadi toksik.
YANG DIGALAKKAN pula adalah
  • VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.
  • VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak
  • Ostematrix (Kalsium) : Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur, kalsium dikatakan ada fungsi yang sama.
  • Lecithin : Diambil bersama2 vitamin larut lemak lain.

Sekiranya anda merasakan praktik anda mengambil vitamin sekarang berjalan lancar dan membuahkan hasil, sila teruskan. Namun jika tidak memuaskan, anda boleh cuba mengambilnya mengikut cadangan di atas. Walaubagaimanapun, ia bukanlah muktamad dan masih bergantung kepada tubuh badan kita. Boleh try and error mana yang sesuai dengan tubuh masing-masing.





November 15, 2011

AKU TERIMA NIKAHNYA.......11.11.11


11.11.11 sure ramai yg bernikah heheheh, bagus-bagus jom kiter mendirikan  masjid bende baik buat apa ditanggh2 betul tak hehehe? okies akhir yerk bernikah jugak adik ipar i nie.. dah spai seru die nak jadi suami org.. semoga jadi suami yg soleh hehehhe.. so apa lagi malas nak citer panjang2 jom kiter layan gambar jerk heheheh


mak mertuaku yg bertudung hijau lumut, birasku yg bertudung merah hati, dan dua anak buahku bertudung coklat dan hitam..dan semesti yerk puteriku umairah hehehe.. masa nie tgh menunggu tok kadi ..


umairah dgn sepupu die, suke ler ber pok pek pok pet berduaamboi bukan main lagi...


masa nikah nie cuma ade mas kahwin dan barang batal air sembahyang jerk sebab masa tunang ari tue dorang dah bagi semua dah .. cantik gubahan mas kawin tau..menarik  k


kiter ngan biras kiter pun nak berfoto jugak yaaaaaaaaaa... oh yerk mase nie si iman tgh tido dengan lena gitue... so boleh ler bergedik2 berfoto2 bagai :)


 syukur alhamdulillah dah sah jadi pasangan suami isteri, masing2 salam mak mertua



 sesi malu2 pulark.. tersenyum jerk pengantin


 gambar family pihak lelaki dan pihak perempuan


 anak sedara nak bergambar dengan pengantin heheh

 

iman baru bangun tido.. muke pun masam jerk biler bergambar


i pun nak berposing dengan en suami heheh.. maklum ler kan hari ulangtahun perkahwinan kami yg ke 5 jeng..jeng..jeng


 nie gambar family abang ipar i.. kesian abang ipar i biras i terlupa bawa baju melayu heheehe
 

 family EFB pun mestiler ada ... tuan blog lah katakan...

dah abis dah bergambar hehehe, kepada adik ipar i, selamat pengantin baru, semoga hubungan korang berdua berkekalan hingga akhir hayat... yang best yerk mak mertua i, die punyer menantu semua huruf bermula dengan huruf A ( ATI,AYU DAN ANA) heheehe




November 11, 2011

OSTERMATRIX BOOSTER TERBAIK SELAIN ALFAFA





Ramai ibu yang bertukar milk booster halba a.k.a fenugreek terutama apabila en suami mula menegur bau badan isterinya kurang enak. Ditambah apabila si ibu mendapati anaknya tidak serasi dengan susubadan setelah si ibu mula consume  halba. Ramai yang memilih jalan singkat dengan menukar kepada Alfalfa dan Energizing Soy protien untuk dapatkan hasil yang lumayan dan segera namun akhirnya ibu itu mengalah kerana tidak mampu mengatasi masalah tekanan dari luar disebabkan faktor bebanan kerja serta keletihan yang melampau.

Jom Baca Testimoni Ini:-

 clik utk enlarge image
testimoni daripada Puan Mazary

 clik utk enlarge image
testimoni daripada Puan Fazilah

Ini terjadi apabila si ibu cukup rehat, cukup keperluan kalsium...dan paling penting ibu ini tahu apa yg perlu dia lakukan sbg meneruskan perjuangan susuibu untuk anaknya.

Mengapa alfalfa dikatakan milk booster sebenarnya?
Ini kerana alfalfa mengandungi sumber protien dan kalsium serta galian lain yang diperlukan oleh tubuh si ibu untuk menghasilkan susuibu. Namun kandungan protien dan kalsium yang terdapat di dalam alfalfa adalah pada takat minima sedangkan ibu yang menyusu memerlukan protien dan kalsium yang lebih memandangkan ia diperlukan oleh tubuh ibu sendiri untuk membina darah dan memastikan ketumpatan tulang disamping keperluan penghasilan susuibu demi perkembangan dan pembesaran anak yang dikandung ataupun disusukan.

Namun tidak dinafikan, pengambilan Alfalfa adalah tidak digalakkan untuk diteruskan oleh ibu menyusu sekiranya ia memberi mudarat pada bayi terutama apabila mendapati bayi cirit birit serta ibu mempunyai masalah tidak lawas membuang air besar. Maka option lain bagi ibu yang tidak mengambil alfalfa adalah pengambilan kalsium yang mencukupi disamping pemakanan  harian diet yang kaya dengan protien.

Tahukah anda?

Protien
Tahukah anda komposisi utama dalam susuibu adalah protien diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? semasa menyusu keperluan protien meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protien, ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Protien tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang. Bagi yang mahu mengambil supplement, pastikan anda mengambil protien yang ditulis sebagai non GMO soy kerana struktur genetik soya tidak diubah dan ianya selamat untuk jangka panjang.

Kalsium
Ramai yang memendang remeh tentang pengambilan kalsium. Kalsium hakikatnya bukan sahaja penting ketika hamil malah snagat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan yang pertama, bayi bergantung sepenuhnya pada susuibu. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan. Jadi sangat digalakkan jika si ibu meminum sekurang-kurangnya 500ml  susu [ kaedah paling senang sukat] atau apa-apa produk tenusu bagi memenuhi keperluan kalsium. sekiranya anda mengambil supplement kalsium, pastikan ianya mengandungi magnesium serta vitamin D agar penyerapan yang baik berlaku dalam badan. Kalsium tablet yang tidak mengandungi kandungan magnesium mahupun vitamin D boleh memberi risiko batu karang di dalam buah pinggang.
Cubalah Ostematrix Shaklee! anda akan rasa perbezaannya!!!!

Vitamin
Disamping itu, ibu yang menyusu memerlukan penjagaan makanan yang seimbang yang mana pengambilan vitamin dan garam mineral lain turut perlu dititikberatkan sebagai contoh vitamin A [ biasa terdapat dalam beta carotene], zat besi, folik asid, vitamin C , B complex demi memastikan keseimbangan kesihatan si ibu, susuibu yang dihasilkan dan ia turut membantu dalam penghasilan susuibu.

Air.
Elemen ini sangat penting dalam diet ibu yang menyusukan anaknya. Badan memerlukan cecair yang secukupnya. Oleh kerana itu ibu menyusu perlu minum air secukupnya. Minumlah berkadaran agar tidak menjejaskan tugas harian. Kita mempunyai 24 jam sehari...maka minumlah dengan istiqamah. Air sangat penting untuk penyerapan vitamin oleh tubuh.

Berita baik!!!!!!!!!!
Euphoria menyediakan pack menyusu yang baru iaitu yang mengandungi :

Multivitamin, B kompleks, Vitamin C serta Kalsium [ Ostematrix]. Set ini diberi nama sebagai                         " Eu - Four  Pack ". Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh. Harga untuk set ini ialah RM296* . Untuk promo pelancaran, ada tawaran istimewa.

Hubungi saya untuk makluman lanjut!

Apa yang menarik dengan  Eu-Four Pack ini?
Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.
 
Dapatkannya untuk kesejahteraan diri dan keluarga!

* Harga runcit WM.

credit:- www.anukuwiraku.com

Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau sms kan kepada saya 019-3789778 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.








11.11.11 GENAP 5 TAHUN SUDAH....AMIN

Sebelas haribulan sebelas tahun dua ribu sebelas aka 11.11.11 pasti ramai yg pilih tarikh keramat ini utk dicatatkan sebagai kenagan terindah.. tak kira yg hendak mendirikan rumahtangga, yg hendak bertunang dan yang hendak bersalin secara czer bagi yang sedang sarat mengandung nie dan lain-lain lg.. al-maklum ler tarikh yang cantik lah katakan.. dan besok jugak adik ipar i akan membina masjid bersama pasangan  tercinta beliau di kampung jawa, klang  hehheehe acara bermula  selepas solat jumaat....




dan Eijam's Family pun tidak ketinggalan nak sambut tarikh nie jugak hehehhe, syukur alhamdulillah tidak terkata, perkahwinan kami pejam celik pejam celik dah tahun kelima rupa yerk.. bersyukur tidak terhingga kerana masih lagi merasai nikmat yang dikurniakan oleh Allah S.W.T  ini. Banyak dah kami lalui rona-rona hidup bersama xkira pahit,manis, masin dan macam2 lagi lahh... Hanya kami jerk yang tahu bagaimana rasa yerk.. hehehe okies ler xnak sedih2 ayu nak happy jerk..

sempena ulangtahunperkahwinan kami yang kelima, ayu nak doakan supaya hubungan ini berkekalan sehingga ke anak cucu... berbahagia selalu dan dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah.. semoga  perjalanan hidup kami sebagai suami isteri diredhai dan diberkati oleh Allah S.W.T.. dan jadikan puteri-puteri kami diantara puteri2 yang cerdik pandai, hormat org tua, solehah dan yang paling penting taat pada Allah S.W.T amin...


tiada apa yang lebih bahagia melain kiter sekeluarga... 
HAPPY FOREVER  EIJAM'S FAMILY

November 01, 2011

BAGAIMANA HENDAK DAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE

Ramai yang email saya bertanya bagaimana nak jadi ahli Shaklee dan utama menyertai biz Euphoria Shaklee. Ada dua cara :


 1. Melalui email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com

2. Walk in di mana2 branch atau HQ Shaklee dan letakkan nama saya Nur Hidayu Mat Ishak  dan ID 846826.

Sekiranya anda menggunakan cara kedua, sila sms kan saya no ID anda dan sertakan email supaya saya dapat masukkan anda dalam latihan tertutup kami.


Our Branch OfficeBusiness Hour
Contact Person
Kuala Lumpur

31, Jalan 2A/27A, Section 1,
Wangsa Maju Setapak,
53300 Kuala Lumpur.
Tel:603-4142 6442
Fax:603-4149 6313


Monday to Friday:
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m. 
Ida
Branch Supervisor

Penang

A-2, Jalan Todak 1,
Pusatbandar Seberang Jaya,
13700 Perai.

Tel:604-397 4325
Fax:604-397 4324


Monday to Friday:
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Cannie Teoh
Branch Supervisor

Ipoh
32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel:605-241 8260
Fax:605-241 8263


Monday to Friday:

10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m.


Eunice Lau
Branch Supervisor

Johor Bahru
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.

Tel:607-352 5188
Fax:607-352 4188


Monday to Friday:
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m.


Fiona Chow
Branch Supervisor

Kota Bharu 

319, Section 25, Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.


Tel:609-747 8688
Fax:609-747 7711


Monday to Friday:
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m.




Kota KinabaluLot 7, Tkt Bawah, Lorong Lengkuas,
Wisma Damai, Jalan Damai, Luyang
88300 Kota Kinabalu.
Tel:6088-272 087
Fax:6088-272 089


Monday to Friday:

10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m.



Amir Bin Kissi
Branch Supervisor

Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau sms kan kepada saya 019-3789778 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...