September 21, 2011

MAKAN-MAKAN FREE 17/9/11


EFB ada buat makan-makan free pada 17/9/11, EFB jemput rakan-rakan yg terdekat,family,client shaklee, dan few bloggers.. yg mana xdpt jemputan minta maaf yerk coz x sempat nak berjemput sangat coz iman demam  dan segala urusan terbatas sangat...klu ikutkan hati memang nak cancel last minit sebab iman xberapa sihat..tapi xsampai hati coz everything dah order... kecuali makanan lah coz memang xpernah order semua masak sendiri..


makan-makan free tahun nie,menu yerk adalah seperti dibawah yerk:-
  • nasi beriani
  • ketupat pulut (baba yerk feberet)
  • ayam masak cabai
  • sambal goreng jawa (campuran tempe,paru,hati,tauhu kering,sohun,kentang)
  • dalca sayuran
  • arca buah
dan makanan ringan dan semesti yerk kuih raya..tapi sayang gambar makanan langsung xdisnap... heheehehe



alang2 buat majlis hari raya, mama dan baba pun buat acara potong kek utk iman sumaiyyah yg hari jadi yerk jatuh pada 5/9/11 dan aina umairah 5/10/11...nak jimat cost lah katakan...


iman sumaiyyah yang xde mood... asyik nak ngempeng okies...



gambar2 tertamu yg berjaya disnap... layan jerk ler yerk... heheheh



lagi dan lagi....



lastly gambar kawan2 rapat..this year dorang xboleh bantu ayu masak2 coz masing dah kawin kecuali yg free hair tue... hehheheh penat ayu okies...

sebelum tamat ayu dan family nak ucapkan terima kasih kepada sedara mara, kawan2, client shaklee dan blogger yg baru mengenali ayu kerana sudi meluangkan masa pada hari tersebut yerk..insyaallah klu ade rezeki lagi ayu jemput korang lagi yerk.. tq luv u all



BIASA TAPI IMPAK LUAR BIASA..JENG..JENG

" Saya sangat suka dengan ESP dan Ostematrix Shaklee. Selepas saya amik dua ni selain set B, breast saya senang bengkak. Alfalfa tak serasi dengan anak saya, dia senang cirit. kalau saya amik lebih dari 2 biji.

Ini komen seorang pengguna set B.
Pada mulanya beliau cuma seorang pengguna set B. Tetapi kerana kawan-kawannya dah mencuba ESP dan ada yang dah makan Ostematrix, kawan ni teruja dan membeli.

Saya pun terangkan seperti yang pernah saya nyatakan sebelum ini bahawa komposisi utama dalam susuibu ialah protien dan kalsium diikuti oleh semua zat mineral yang lain untuk pembesaran dan pertumbuhan si anak.

Bagi yang tak tahu, protien diperlukan untuk bina sel. Sel membentuk organ, seterusnya dari organ terbentuklah sistem. Kalsium diperlukan dalam pembentukan saraf dan tulang serta darah. Zat mineral lain diperlukan dalam proses pertumbuhan dan pembesaran.

Hakikatnya susuibu adalah yang terbaik kerana ia satu pengikat kasih ibu dan anak, kesinambungan pengaliran makanan selepas anak dilahirkan. Bertambah hebat jika ia cukup dengan nutrisi yang diperlukan oleh si anak untuk membesar.

Kata kawan saya seorang doktor :


" Perasan tak, syarikat  susu formula berlumba-lumba untuk menambahkan formula ke dalam susu mereka yang kononnya bagus untuk otak anak dan kesihatan si manja? Susu formula yang mahal, yang bertaraf gold dikatakan kaya dengan banyak folik asid, zat besi, carotene yang bagus untuk pertumbuhan otak dan pembesaran anak.  


Jadi kenapa ibu yang menyusu tidak mahu berusaha memastikan susuibu yang disalurkan kaya dengan nutrisi dan bagus untuk pembesaran otak anak dan pertumbuhannya? Susuibu adalah terbaik dan adalah lebih baik apabila si ibu menjaga pemakanannya."

Mungkin ada sesetengah melihat , alah vitamin jek pun....tetapi tanpa disedari vitamin ini tidak kita titikberatkan dalam makanan seharian. Sebagai contoh asid folik, memang ada dalam banyak makanan, tetapi adakah pengambilan itu benar-benar mencukupi untuk keperluan badan kita seterusnya untuk diberi/ disalurkan kepada anak tadi melalui susuibu?  Begitu juga dengan zat besi, adakah anda pastikan makanan harian anda kaya dengan zat besi?

Tepuk dada tanya selera. Pada pendapat saya secara peribadi : memberi anak susuibu bukan salah satu jalan jimat tetapi lebih kepada ikatan kasih sayang dan hati anak yang dibentuk dari darah ibu sendiri. Saya sendiri menyusu anak lebh dari dua tahun, namun saya membelanjakan duit saya kepada vitamin supaya anak saya membesar dengan baik dan mengharap agar hatinya mudah dibentuk.

Saya pegang pada kata-kata : Duit boleh dicari, dan setiap anak dilahirkan dengan rezekinya....banyak keinginan saya dulu saya bantutkan kerana duit saya habiskan kepada vitamin, tetapi bila mereka dah besar dan menyusu dengan lengkap, memberi satu kepuasan pada saya. Segala keinginan saya lenyap dengan kepuasan :)


Balik pada diri ibu....anak adalah anugerah terindah. Bayangkan berapa ramai pasangan yang telah lama berumahtangga yang masih berusaha mendapatkan anak. Maka kita yang dah ada, hargailah setiap saat bersama anak.

credit

Boleh email kepada saya di nr_yu86@yahoo.com atau nhmi2011@gmail.com atau sms kan kepada saya 019-3789778  untuk konsultasi percuma.




IIMAN DAH SETAHUN

syukur alhamdulillah, genap setahun ayu jadi exclusive breastfeed mom, dan iman pun dah setahun pada 5/9/2011.. semoga rezeki susu iman sentiasa berkekalan dan ada untukmu nak.. ayu terlalu gembira kerana iman membesar dengan susu ibu,baba(suami ayu)sentiasa support ayu dalam penyusuan susu ibu.terlalu gembira semoga dapat diteruskan ke tahun kedua pulark amin..


saidatulnissa iman sumaiyyah syairulizam
semoga iman menjadi anak yang solehah dan cerdik pandai yerk sayang..
mama dan baba sentiasa doakan kejayaan umairah dan iman..
amin




September 14, 2011

DULU 3 SKRG 6 HEBAT KAN

Dua tiga hari ni saya hanya sempat jawab sms / whatsapp customer tentang penyusuan. Bagi yang hantar email tu saya harap kalian bersabar menunggu balasan email saya. Namun bagi yang ingin mendapatkan jadual pemakanan vitamin, sekiranya kalian mendapatkan vitamin dari pengedar lain, jangan lupa minta panduan pemakanan vitamin supaya anda akan mendapat keberkesanan vitamin itu.

Ramai ibu yang masih consufe set mana yang nak dicuba, so saya buatkan ringkasan :

Set Minima
Euphoria Breastfeeding Set [ set B]

Set Medium ialah
1.Euphoria Breastfeeding Set + ESP atau
2.Euphoria Breastfeeding Set + Ostematrix








Set Optimum
Set Tripple M





Harga memang berbeza, namun memadai saya katakan , sekiranya pengambilan set Medium juga banyak membantu.

Antara testi menarik untuk di kongsi:


dan ramai para ibu yang menyusu sukakan package Triple M


Ini bukan mustahil.Sekiranya anda mengikut tips yang saya berikan....insyaALLAH anda juga boleh dapat hasil begini :)
Hubungi saya 019-3789778 untuk pesanan anda arini!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...