May 30, 2011

PERSEDIAAN BERPUASA BUAT IBU MENYUSU, APA KATA ANDA??!!!

Kepada ibu-ibu yang menyusu, kini pastinya sudah mula risau untuk menghadapi bulan Ramadhan. Apalagi jika bukan risau mengenai susu merudum. Jangan risau... apa yg perlu anda kena buat adalah gerak gempur... tambahkan kekerapan pumping dan jangan ponteng memerah semasa hujung minggu!!!

Oleh itu, ini ialah sedikit panduan bagi ibu-ibu untuk menghadapi bulan puasa nanti. Malah, boleh sahaja dipraktikkan sekarang bagi ibu-ibu yang sedang mengqada' puasa, mahupun sedang bertungkus lumus membuat stok EBM buat persediaan bulan Ramadhan nanti.

Jadual pemakanan tambahan Shaklee di bulan Ramadhan/ berpuasa.

Waktu Sahur:
(1) Makan nasi atau apa jua juadah sahur.
(2) Makanlah sekurang-kurangnya 3 biji kurma.
(3) Tambahkan minuman Performance Drink dan ESP (gabungan terbaik).
(4) Makan 3 biji Alfalfa

Waktu Berbuka:

(1) Berbuka dengan juadah berbuka. Lebih afdal di dahului dengan kurma.
(2) Tambahkan minuman Performance Drink dan ESP (untuk dapatkan hasil terbaik).
(3) Makan 2 biji Alfalfa.

Sebelum tidur:

(1) Amalkan minum segelas ESP.
(2) Makan vitamin lain iaitu 1 biji Vita-Lea, B complex dan Vitamin C.

Inilah jadual paling mudah untuk diamalkan. Hanya bancuhkan 1 sudu besar ESP dan 1 sudu besar Performance ke dalam 250 ml air. Boleh buat lebih pekat mengikut citarasa si ibu.


Vitamin ini membantu badan ibu sentiasa bertenaga dan tidak kehausan sepanjang berpuasa. Terdapat pendapat yang mencadangkan pengambilan 100plus sepanjang berbuka namun minuman ini berkabornat dan boleh menggangu sistem perut di mana boleh menyebabkan si ibu dan anak menyusu mengalami keragaman perut jika diambil dalam kuantiti yang banyak.


Selain daripada pengambilan vitamin, saya sangat-sangat menggalakkan ibu menyusu untuk mengambil kurma, terutama sewaktu bersahur. Pernah saya terlewat bangun untuk sahur, dan tidak sempat mengamalkan aturan seperti yang dicadangkan untuk waktu sahur di atas. Lantas saya makan beberapa biji kurma yang mampu, dan beberapa gelas air masak. Punyalah risau akan keletihan sepanjang hari.


Walaubagaimanapun, dengan izin Allah, dan mungkin saya dok ulang di fikiran,
"aku tak letih, aku tak lapar, susu banyak, susu banyak...", Alhamdulillah, bukan setakat dapat menjalani puasa dengan tenang sambil menyusu, siap boleh alih perabot dalam rumah dan memasak dengan bertenaga sekali. Jelas sekali, selain perlukan makanan yang memberikan tenaga, mind-setting juga penting.
 
sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 15oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 15oz EBM juga.

Namun, perbezaan yang ketara ialah, anda akan menjadi lebih letih dan dehidrasi kerana proses berpuasa + pengeluaran susu tersebut. Apabila terlalu letih dan tidak bertenaga, ini yang menjejaskan mood anda, seterusnya memberi impak pada penghasilan susu. Sebab itulah perlunya anda mengambil makanan yang boleh mengekalkan kesegaran anda sepanjang hari seperti kurma, oats, dan supplements - terutama ESP dan Performance Drink.
 
credit:-  Momma Mia
 

 Kombinasi terbaik!!
Inginkan resepi terbaik utk membancuh keduanya... pls email me!! 
 
BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 019-3789778

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... 
 



DOA UNTUK IBU MENYUSUKAN BAYI MEREKA


"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN..."

Rajin-rajin la baca doa2 nie yea for ibu-ibu yang BF anak...InsyaALLAH..berkesan...juz bear in your mind....banyak mane pon effort kite buat untuk banyakkan susu badan..."REZEKI SEMUANYA DATANG DARI ALLAH SWT..."


Dan juga amalkan membaca surah al-Hujurat & al-Kautsar sedari mengandung lagi dan selepas melahirkan antara amalan-amalan yg bagus untuk mommies yg breastfeed anak...Sambil2 tu niat dalam hati semoga ALLAH swt murahkan rezeki kite, anak kite & banyakkan susu kite...Baca dan cuba fahamkan melalui tafsir laaaaagi bagus! Cume effort kene lebih sket la ye kawan-kawan... =)



Lagi satu amalan yg bagus untuk mommies yg BF anak, amalkanlah membaca surah al-Baqarah ayat 60. Sambil baca ayat tue letakkan tangan pada breast, usap2, and doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak kite & supaya kite mampu provide susu yg cukup pd anak kite hingga sekurang-kurangnye umurnye 2 tahun...


Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu", (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah mengetahui tempat minumnya masing-masing. (Dan Kami berfirman): "Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi".

Lagi satu, amalkanlah berzikir dgn kalimah YA MATIN (Maha Sempurna KekuatanNya) 70 kali setiap hari. Waktu yg paling bagus adalah pada waktu malam dan subuh. Anda juga boleh bacakan zikir tersebut dan hembuskan ke dalam segelas air lalu diminum. Yakinlah...insyaALLAH susu badan kita akan bertambah jika kite istiqamah dgn amalan yg tersebut di atas....

Sumber from

- Harlinda @ http://harlindahalim.blogspot.com/search/label/DOA for BF Mom
- http://alinalan.blogspot.com/
BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 019-3789778

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... 




SHAKLEE VIVIX:- RAHSIA SIHAT DAN CANTIK PELAKON NUR KASIH INI

Mama nak share sorry sikit nie... ari tue mase mama pegi shaklee mama rasa terkejut sangat coz ade org beli shaklee vivix nie sampai 120 botol.. dahsyat kan.. baru nie pun shaklee vivix nie ade keluar kat harian metro.. memang bagus lah.. walaupun mama xtry lagi.. antara sebab mama x try shaklee vivix nie sebab mama masih menyusukan puteri iman lagi.. so jom baca rahsia pelakon ini...



Bagi peminat-peminat drama bersiri hebat yang kini telah pun difilemkan dan sedang berlangsung di pawagam, pasti sangat familiar dengan watak Aliya, isteri kepada Ustaz Aidil. Gadis lemah lembut berhemah tinggi, yang lahir dari kalangan orang berada dan pernah seketika cemburukan Nur
Winking smile
ayu-raudhah-bertudung

Ayu Raudhah, pelakon jelita adik kepada Rozita Che Wan ini, dalam salah satu tipsnya, mengambil minuman VIVIX daripada Shaklee sebagai suplemen harian beliau. 
 
yoursupermom_vivix

Antara lain tips-tips yang diamalkan oleh Ayu Raudhah sendiri:
Tips kecantikan wajah
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai
Tips kesihatan rambut
- menggunakan daun bunga raya
Tips kesihatan tubuh badan
- menjaga pemakanan
- melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)
- mengamalkan sirap Shaklee (Vivix)
VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.
Walaubagaimanapun, pengambilan VIVIX adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi.
Harga sebotol VIVIX ialah RM380. Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut tentang VIVIX dan membuat pesanan.


Credit:  www.yoursupermom.com

so korang bayangkan lah berapa RM die terbang semata nak dapat kebaikan vivix...

BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 019-3789778

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja...




18SX:- TANDA-TANDA ISTERI TAK CUKUP PUAS...

Sensasi tajuknya, tapi saya fikir ini perkongsian yang bagus sebagaimana testimoni hot ALFALFA BERSAMA VITAMIN E Winking smile

Jom baca!!

Berikut adalah tanda-tanda “ISTERI TAK PUAS”
1. Mukanya ditumbuhi jerawat
2. Garang semacam seperti maki pada anak anak dan suami
3. Tiada motivasi
4. Kuat cemburu.
5. Suka perhiasan emas banyak (alternatif hiburkan diri)
6. Suka menyibukkan diri dgn benda lain
7. Malas nak bergaya depan suami
8. Malas nak layan suami
9. Mudah pening
10.Suka tidur siang


Berikut tanda-tanda *ISTERI CUKUP PUAS*
1. Mukanya berseri-seri
2. Jadi lembut dan mesra
3. Bermotivasi dalam hubungan
4  Kurang cemburu.
5. Tidak suka perhiasan emas banyak
6. Suka menyibukkan diri bersama suami dan anak2
7. Suka goda suami
8. Suka layan suami
9. Cergas
10.Susah tidur siang


Berikut tanda-tanda “ISTERI TERLEBIH PUAS”
1. Mukanya berseri seri dan ceria
2. Jadi lembut dan mesra serta sopan
3. Bermotivasi tinggi
4. Anda akan disuruh kahwin lagi. (setuju poligami)
5. Benci melihat emas banyak atau perhiasan
6. Badannya kurang bermaya
7. Suka goda suami
8. Suka layan suami
9. Asyik keletihan
10.Senang tidur siang


Sumber1: Emel (Siti Noraini, Butterworth)
Sumber 2: http://hamil.mustaffa.org/tanda-tanda-isteri-tak-puas-cukup-puas-terlebih-puas
Sumber 3: www.yoursupermom.com




 
BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 019-3789778

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja...




May 24, 2011

ANDA NAK TAHU KENAPA RAMAI YANG PILIH SHAKLEE??? JOM BACA SEMINIT FAKTA INI...


Alhamdulillah, sambutan kepada full pack Shaklee semakin menggalakkan. Kebanyakan yang telah mencuba Trial Pack kami (vitamin yang dicadangkan untuk kegunaan 30 hari) akan meneruskan pembelian pakej penuh. Tidak kurang juga first-time customer yang terus berminat untuk membeli pakej penuh.

Ribuan terima kasih di atas kepercayaan kalian!!!

Sejujurnya, saya lebih suka menggalakkan anda membeli pakej penuh, tidak kiralah anda regular customer mahupun first time customer (a big welcome!). Ianya jauh lebih berbaloi, menjimatkan dan boleh tahan lama, ataupun di kongsi seisi keluarga. Apepun, pilihan di tangan anda.

Jom baca seminit fakta kenapa ramai memilih vitamin Shaklee?
  • Shaklee ESP 850 oz HANYA RM121 (ia mengandungi ke semua asid amino yang diperlukan oleh badan dan ianya adalah non GMO soy!!!)
  • Multivitamin @ Shaklee Vitalea Iron-Formula RM120’s HANYA RM71 (60 sen sebiji, dan hebatnya 2 biji vitalea bersamaan dengan zat hidangan 40 jenis lauk!!!)
  • Shaklee Vitamin C 500mg 180’s HANYA RM74 (40 sen sebiji, dan hebatnya sebiji vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 setengah biji oren!!!)
  • Shaklee B Complex 120’s HANYA RM43 (35 sen sebiji, dan hebatnya vitamin B shaklee lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh badan!!!)
  • Shaklee Alfalfa Complex 330’s HANYA RM43 (15 sen sebiji, dan hebatnya Alfalfa ini dihasilkan dari pucuk dan bukannya daun yang sudah tua!!!)
Hidup ini penuh dengan pilihan, kan? Anda berhak mendapatkan yang terbaik dari kalangan yang terbaik.

Jadi, sudahkah anda memilih Shaklee sebagai pemakanan tambahan anda & seisi keluarga? jom lihat promo May 2011. Tinggal 8 hari sahaja lagi... Jangan lepaskan peluang untuk memenangi Pump Modu dan Avent juga!


p/s : Harga yang dinyatakan adalah harga untuk Semenanjung Malaysia sahaja, tidak termasuk kos penghantaran rm10,



BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.


ANAK BARU LAHIR AKAN MENGEMPENG DI AWAL KELAHIRAN?

Untuk pengetahuan bakal - bakal ibu atau sesiapa yang baru menjadi ibu, sebenarnya bayi yang baru lahir atau berusia sebulan ke bawah memang normal la kalau kerap menyusu. Purata kekerapan bayi yang baru lahir menyusu ialah 8-12 kali sehari. Qaireen dulu kadang2 belum sampai 2jam dia dah nak susu.


 
 Pada minggu-minggu pertama mungkin ibu-ibu akan merasakan bayi menyusu agak kerap dan keadaan ini akan meletihkan ibu. Ia adalah perkara normal sebelum bayi menunjukkan pola penyusuannya selepas usianya sebulan. Malah perkara ini harus diterima positif oleh ibu kerana ini menandakan keperluan bayi untuk menyusu tinggi maka ia akan menghantar isyarat ke otak bahawa penghasilan susu ibu harus ditingkatkan. Susukan bayi sebelum dia menangis. Pada hari-hari awal kelahiran, biasakan rutin menyusu setiap setengah jam. Ingat lagi entry mama sebelum ini. atasi susuibu kurang di awal kelahiran?

Sesetengah ibu yang baru melahirkan berpendapat bahawa susunya tidak mencukupi sebab itu bayi asyik melekap lebih-lebih lagi apabila orang di sekeliling pun sentiasa bertanya soalan seperti itu. Mama dulu pun dah pernah kena, mmg kadang - kadang tu tak tahan kita mendengar. "eh anak ko ni lamanya menyusu" 

Kita harus tahu tentang konsep demand and supply dalam proses menghasilkan susu. Jangan risau selagi bayi menyusu susu akan tetap terhasil, abaikan sahaja soalan-soalan sebegini dan tak perlu nak stress untuk berhujah panjang lebar untuk meyakinkan pendapat orang lain bahawa kononnya susu kita tidak cukup.

Mama faham sekiranya ibu - ibu akan mula terasa sakit badan disebabkan keletihan dan sebagainya. So pastikan ibu - ibu dapat rehat yang secukupnya, kalau boleh biarlah suami atau ahli keluarga yang buat kerja rumah. Bila anak tidur ibu pun tidurlah juga, ini kerana masa bayi tidurlah ibu dapat berehat! sekiranya ibu tidak dapat rehat dengan secukupnya, ia akan mengundang stress dan tekanan lantas mengganggu proses penghasilan susu.

Breast anatomy
Sekiranya sterss, hormon - hormon yang dikeluarkan semasa stress itu tadi akan menyebabkan hormoh oksitosin dihalang pengeluarannya. Hormon oksitosin ini merupakan hormon yang penting untuk pancutan susu keluar dan bertindak pada otot yang mengelilingi sel di alveoli lalu menolak susu dari alveoli ke duktus untuk dikeluarkan melalui puting.

Pastikan juga si ibu memperbanyakkan minum air masak dan makan makanan yang berkhasiat untuk menampung keperluan kalori yang hilang semasa proses penyusuan. Pengambilan vitamin,kalsium dan zat besi seperti waktu hamil juga digalakkan. Kalau orang tua bising kita minum banyak air masak. Better buat macam ni. Isi air masak dalam bekas, lepas tupperware lepas tu minum sikit - sikit. Janganlah minum sekali gus banyak - banyak.



Sekiranya ibu - ibu sudah berniat dan berazam dalam diri untuk menyusukan bayi sebaik sahaja lahir maka kita seharusnya bersedia dari segi mental dan fizikal. Redha dan ikhlaskan diri sekiranya terpaksa melalui keadaan yang meletihkan dan sebagainya. Memang pelbagai dugaan dan rintangan yang harus kita lalui, Sememangnya seorang ibu itu diciptakan untuk menjadi tabah maka rungutan takkan menyelesaikan masalah. Bersabarlah dan banyak berdoa disamping teruskan usaha dan jangan sesekali untuk merasa bersalah atau putus asa jika gagal menyusukan anak sepenuhnya. 

Sebenarnya bayi kita yang suka melekap dan kerap managis itu, sebab mereka baru nak sesuaikan diri dengan keadaan persekitaran. Ialah 9 bulan dia di dalam perut kita. Dulu dunianya sempit, gelap dan sunyi..kini lapang, cerah dan begitu bising! Dia memerluakan tempat untuk dia berasa tenang dan nyaman. Sebab tu dia mahukan dakapan dari kita, tambahan pula bila dapat mendengar degupan jantung ibu kita, tentu dia berasa selamat.

credit





BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.
 

May 20, 2011

PANDUAN MEMERAH SUSU

Credit cara-cara memerah susu dari http://www.momschoice.com.my/

Bagi ibu-ibu yang bekerja, 2 minggu selepas melahirkan bayi adalah waktu terbaik untuk mengumpulkan stok susu sebagai persediaan apabila mula bekerja nanti. Jangan bersedih hati sekiranya hasil susu yang dipam sedikit sahaja, sebaliknya teruskan mengepam dengan mematuhi rutin mengepam setiap hari (3-4 kali dalam tempoh bekerja 8 pg – 5 ptg). Susu yang dipam pada waktu yang berbeza boleh dicampur tetapi perlu disejukkan terlebih dahulu. Sebagai contoh hasil susu yang dipam pada 24 haribulan dan 25 haribulan boleh dicampur selepas beberapa jam diletakkan dibahagian sejuk peti. Barulah susu yang dicampur tadi diletakkan di tempat sejuk beku.

Memerah dengan tangan
- memerah dengan tangan adalah pilihan terbaik jika perlu memerah susu pada hari-hari 1-3 selepas kelahiran
- basuh tangan dengan bersih sebelum memerah
- sediakan bekas yang bersih dan steril
- lakukan pemerahan di tempat yang bersih, tenang dan selesa
- boleh dilakukan dalam keadaan duduk atau berdiri dalam keadaan yang selesa
- buat sedikit urutan pada payudara dan rangsang/gentel puting payudara untuk memberi rangsangan (refleks oksitosin atau let-down reflex)
- melihat gambar bayi juga boleh membantu menghasilkan refleks
- tuam panas payudara beberapa ketika juga boleh membantu menghasilkan refleks penghasilan susu - buat pegangan “C” pada payudara, letakkan ibu jari di sebelah atas payudara berdekatan areola manakala jari telunjuk di bahagian bawah (utara dan selatan)
- tekan payudara ke belakang ke arah dada
- perah/picit dengan lembut menggunakan ibu jari dan jari telunjuk, picit selama 2 saat dan lepaskan
- teruskan memicit sehingga susu keluar
- perah ke dalam bekas yang bersih dan steril
- buat berulang kali sehingga tiada lagi susu keluar
- tukar posisi jari ke bahagian lain mengikut pusingan semua bahagian payudara (timur-barat, tenggara-barat laut, barat daya-timur laut)
- ulang proses memerah sehingga tiada lagi titisan susu
- tukar ke payudara yang satu lagi
- urut kedua-dua payudara dan mulakan sekali lagi
- perah setiap payudara 5-10 minit secara bergilir
- setelah selesai memerah, sapukan beberapa titik susu ke atas puting dan keringkan puting payudara

Memerah dengan pam payudara
- baca panduan penggunaan pam dan panduan pembersihan peralatan mengepam sebelum menggunakannya
- basuh dengan bersih dan sterilkan peralatan mengepam
- basuh tangan dengan bersih
- duduk atau berdiri dalam keadaan yang selesa
- rangsang puting payudara untuk menghasilkan refleks oksitosin (let-down reflex)
- posisikan puting payudara ke dalam corong breast shield
- mula mengepam pada kelajuan hisapan paling rendah (jika menggunakan pam elektrik/bateri)
- boleh laraskan kelajuan hisapan mengikut keselesaan
- pam kedua-dua belah payudara secara bergilir-gilir
- masa mengepam antara 10-20 minit (berbeza mengikut individu)


Panduan-Panduan Lain
1. Memerah susu ibu perlu dilakukan dalam keadaan tenang, selesa dan tidak menyakitkan
2. Urutan dan rangsangan pada puting payudara perlu untuk mencetuskan refleks oksitosin (let-down reflex)
3. Memerah dengan kerap adalah lebih berkesan untuk meningkatkan penghasilan susu ibu berbanding memerah dalam tempoh masa yang lama dalam satu sesi pemerahan
4. Pilih pam yang sesuai sama ada pam manual, atau pam elektrik, atau pam elektik yang boleh menggunakan bateri, single pump atau double pump
5. Pam yang baik adalah pam yang mampu meniru gaya hisapan bayi (baby mimic suction)
6. Patuhi rutin mengepam setiap hari (3-4 kali dalam tempoh bekerja 8 pg – 5 ptg)
7. Memerah susu pada waktu malam juga dapat meningkatkan penghasilan susu ibu
8. Ibu juga digalakkan memerah susu pada sebelah payudara sambil bayi menghisap payudara yang satu lagi


BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.



May 18, 2011

LEPAK TIME BERSAMA SISTA MJ


okies lama rasa yerk xupdate citer pasal family,kekawan,anak-anak dan bla..bla..bla lah... so apa kata kali nie mama nak citer pasal tue semua.. tp xlarat lah nak type panjang lebar.. so laporan bergambar jerk ler.. jom aargh apa tunggu lagi... jeng..jeng..jeng...




sebenar yerk mmg dah lama plan nak jumpe sista mj nie, bayangkan last jumpe mase mama yerk bowling event tue pun bulan dec 2010 okies.. punya ler lama giler.. last2 dah tak tahan nafsu nak berchit chat with sista mj.. kami ber jumpe ler ari tue.. hehehe ari tue pun  16/04/2011 okies.. tgk lah punya berzaman nak perah picca2 utk di update diblog..hehhehe



 seperti biasa klu mama keluar ngan kawan anak-anak harus ler dibawa.. tak tinggal punya..lagi pun kan sista mj bukan nak jumpe mama sgt tapi nak jumpe budak berdua nie.. hehhe 1st time keluar bawa anak dua org.. alhamdulillah iman xbanyak kerenah..tp yg banyak kerenah si kakak.. yerkler org dah ligat tahu serba serbi..semua die nak cuba buat.. tapi nasib baik si sista mj baik hati menjaga anak-anaku dengan penuh kesabaran...hehehhehe



umairah dapat new shirt from sista mj... from melbourne okies... thanks auntie yam hehehh



xtvt - xtvt bershopping yang xberapa nak shopping.. coz penat bawa anak spai xlarat nak shopping just cuci mata jerk..hehehhe tp ade shopping  sikit 2...




okiesler sekian tamat sudah entry untuk kali nie.. maaflah penat nak nak menaip..layan picca jerk sudah... jazzzzzzzzzzzzzz

WOW SHAKLEE ESP

click for large view




Lagi kesan esp shaklee. Testimoni nie datang dari seorang cikgu yang mengajar di segambut. Tahniah Puan Norli.




BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.

TAK SIA-SIA PUAN SABARIAH CONSUME FULL PACK SET BERPANTANG DAN MENYUSU SHAKLEE

Syukur alhamdulillah, hari semakin hari shaklee dapat diterima oleh kaum ibu dan jugak orang ramai yang inginkan kesihatan,kecergasan, dan sebagai.. kiter sebagai khalifah mestilah berusaha.. memang betul klu makan ubat pun boleh mati,boleh sakit. tapi apa salah yerk kiter berusaha untuk sesuatu yang lebih baik. Itu jugak adalah salah satu dalam ajaran atau tuntutan oleh Allah S.W.T.



Kali nie testimoni dari Puan Sabariah, beliau merupakan kawan sekerja mama, apa yang membuatkan beliau hendak mencuba product shaklee???... Antara sebab utama beliau  ingin menyusu kan anak beliau secara exclusive dengan susu ibu yg terbaik khasiat nya. Kedua sebab beliau teruja tengok mama punye result dan keberkesanan shaklee.

Kini alhamdulillah beliau selamat melahirkan putera sulung beliau. Dan beliau jugak mendapat kesan yang positif seperti ibu-ibu yg telah mencuba shaklee.. jom baca testimoni beliau.


click for large view


apa yang beliau dapat dgn consume shaklee?
1. Berat baby naik dengan cantik
2. Susu bertambah
3. Kulit cantik berseri2..


BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.



LAGI KESAN POSITIF DARI PUAN FAZILAH TENTANG SHAKLEE

Kesan pengambilan triple M oleh Puan Fazilah, beliau merupakan client tetap mama.. buat permulaan beliau consume set b dan vitamin e.. dan baru-baru nie beliau consume triple m. so apa tunggu lagi jom baca testimoni beliau tentang triple m.

click for large review






 klu kalian nak tahu lebih lanjut tentang kebaikan ostemartix (kalsium) dan esp sila scroll down. Mama ada jelas kan dengan lebih details lagi.. oh ya klu anda belum baca testimoni Puan Fazilah sebelum nie anda boleh terjah DISINI


SHAKLEE OSTEMATRIX


Komprehensif, Terbukti Secara Klinikal dan Mudah Ditelan

Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis***
Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.  Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.*
OsteMatrix Membekalkan:
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Kaplet bersalut yang mudah ditelan
  • Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet.  Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.
Kalsium sahaja tidak mencukupi
Negara Amerika Syarikat merupakan kadar tertinggi dalam penggunaan tenusu dan pengambilan kalsium, namun mereka merupakan kadar tertinggi dalam osteoporosis.
 
Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar.  Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron,  zink, tembaga dan mangan. 
 
Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan  yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.
Penyerapan Yang Terbukti Secara Klinikal
Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilakan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.
***Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. 


4 biji Ostematrix memenuhi  keperluan kalsium harian (1000mg) kerana setiap tablet Ostematrix mengandungi 250mg nutrien yang diperlukan. Ostematrix SHAKLEE bukan aje kalsium, malah mengandungi magnesium, Vitamin D, zinc dan banyak lagi.

Harga sebotol Ostematrix 120 caplets ialah RM49.00 bagi Semenanjung Malaysia dan RM52.00 Sabah/ Sarawak TIDAK termasuk kos penghantaran

 
Energizing Soy Protein – Vanilla  

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga. Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.

Tahukah Anda?
Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Perbezaan Shaklee
Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Harga ESP 850GRAM ialah RM121.00 bagi Semenanjung Malaysia dan RM124.00 Sabah/ Sarawak TIDAK termasuk kos penghantaran



BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.







ORANG YANG SENSITIF PERLUKANNYA..







Dari kecil lagi ibu biasa dengar...oh tak bagus makan B complex nanti gemuk. Sebab perkataan ini dah didengari banyak kali maka ianya akan tersimpan di dalam memori di bawah sedar kita dan ianya akan menjadi sesuatu yang paling menakutkan terutama apabila badan kita menjadi besar kononnya akibat vitamin B complex tadi.
Hakikatnya vitamin B adalah vitamin yang dikenali sebagi vitamin starter plug yang menukarkan gula menjadi tenaga. Apabila makanan  ini tidak ditukarkan sepenuhnya menjadi tenaga, maka risiko kencing manis dan risiko masalah kegemukkan mudah berlaku.
Ramai yang beranggapan bahawa mereka tidak memerlukan B complex. Antara penyataan yang biasa kita dengari ;"Oh saya tidak stress." atau "Saya hanya surirumah, mana ada stresss". Hakikatnya keperluan B complex bukan sekadar untuk memastikan kita mampu menangani stress atau tekanan sebaik mungkin, tetapi ia memberi pengaruh yang besar kepada perasaan dan sikap kita secara tidak langsung.

Tahukah anda kekurangan B complex dalam badan boleh menyebabkan anda menjadi seorang yang sensitif, terlalu defensive, minda yang tertutup, keletihan, mudah marah dan mudah merajuk, emosi yang tidak stabil dan paling ketara ialah kemurungan atau kata lain depressed.Selain itu, tanda kekurangan vitamin B ialah sembelit, mudah panik, darah gemuruh, dan kurang selera makan.

Namun tahukah anda B complex dan Vitamin C adalah vitamin yang sangat fragile dan mudah rosak?
B complex dan Vitamin C mudah rosak apabila kita terdedah terlalu lama dalam matahari, apabila kita marah juga menyebabkan dua vitamin ini mudah rosak, pengambilan gula dan kafien yang tinggi, mereka yang mengambil pil perancang keluarga memerlukan keperluan B complex yang tinggi, pengambilan ubat penahan sakit seperti antibiotik boleh memusnahkan b complex yang sedia ada.

Ketidakseimbangan emosi ditambah rasa keletihan yang berlebihan memeng memberi kesan kepada penghasilan susuibu secara tidak langsung. Bila mood tak baik ditambah keletihan akan mengganggu mood ibu nak memerah dan keletihan membuatkan kita memerlukan rehat yang lebih lama dari biasa.

Hakikatnya semua kitra perlukan vitamin ini. Antara kekurangan ketara yang boleh dikesan adalah kulit wajah nampak kusam. Maka keperluan B complex ini tidak boleh dinafikan dengan cara hidup hari ini yang pastinya jauh beza dengan zaman dahulu.

Mari kita lihat kesan pengambilan vitamin ke atas seorang ibu ini :






Beliau berkongsi pengalaman beliau, adakah benar berbeza apabila seseorang itu amalkan supplement dengan mereka yang tidak. Mungkin ada yang berpendapat, dengan masak sendiri setiap hari semua zat mencukupi? Sedarkah kita zat makanan mudah hilang dengan cara masakan, cara penyimpanan dan cara penyediaan kita sendiri sudah membuatkan banyak zat hilang begitu sahaja?

Bukan semua mampu beli vitamin, namun kita ada kelebihan untuk dapatkan dari klinik kerajaan. Namun rasanya jika mampu membeli pam yang  terbaik, barangan bayi yang terbaik, tidak salah untuk kita dapatkan vitamin yang lebih baik dan waktu yang sama memberi vitamin subsidi kerajaan kepada mereka yang benar-benar memerlukan. Renung-renungkan.....


Apabila keperluan vitamin ini dipenuhi, maka secara tidak langsung memberi kesan yang besar pada kesihatan individu tersebut. Bagi ibu yang menyusu, apabila badan sihat, kita juga mudah uruskan rumahtangga, menunaikan tanggungjawab seorang isteri kepada si suami, membuat sesi perahan dengan baik, sentiasa bersemangat waja dan bertenaga.

 
BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.

KEPENTINGAN VITAMIN UNTUK IBU DALAM PANTANG

Apakah yang terkandung dalam set C atau set Bersalin sebenarnya? Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu

  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc
Kini dengan Promo Mei, pembelian trial pack set c akan mendapat 60 biji Alfalfa PERCUMA!

Apakah keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini? Ibu coretkan secara ringkas demi memudahkan kalian atau bakal ibu khususnya mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin ini.

Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.


B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.


Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.


Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.


Alfalfa
Ianya boleh diambil di dalam pantang terutama bagi ibu2 yang mempunyai masalah susu lambat dihasilkan. Alfalfa berfungsi mempercepatkan penghasilan susuibu. Namun perlu diingat kerana pengambilan yang berterusan tanpa sesi perahan atau penyusuan secara langsung oleh bayi boleh menyebabkan duktus susu tersumbat dan akan menyebabkan ibu demam teruk. Maka pengambilan alfalfa memerlukan pengambilan air yang sekata dan seimbang serta sesi perahan atau penyusuan secara langsung yang berterusan dan konsisten akan mendapat hasil susu yang diharapkan. insyaALLAH.

Berapakah harga trial pack set C?
Harganya cuma RM100 termasuk penghantaran. Ianya adalah untuk 40 hari makan dan boleh diamalkan sebaik sahaja hari kelahiran.

credit


Untuk pengetahuan anda semua, mama di dalam pantang tiada pengambilan sebarang jamu pun cuma yang mama amik set c nie..sebab apa sebab nak menyusu kan anak secara exclusive.


BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.



MEREKA MENYUKAINYA !!!! ANDA BILER LAGI???

Pengambilan supplement dikatakan dapat membantu ibu2 sihat, gembira , ceria serta mampu mengawal tekanan. Ditambah hebat bagi ibu yang kerap mengosongkan payudaranya maka lebih banyak susu yang dihasilkan. Bahagia bila baca testimoni mereka!






credit


BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.

SHAKLEE HANYA USAHA

Shaklee hanya sebahagian dari usaha untuk ibu sihat, dapat mengawal tekanan, gembira dan terus berjuang menyusukan bayi. Apa pun Shaklee tidak membanyakkan susu ya. Ibu perlu kerap mengosongkan payudara untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak!



 


BERMINAT?? Nak order boleh email nr_yu86@yahoo.com or sms ke 013-6772007. 

Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan menggunakan ID: 846826 untuk pembelian pada harga ahli... do let me know via sms or email untuk penghantaran special gift (pembelian melebihi RM200). Set2 trial pack tidak dijual dicawangan hanya melalui online sahaja... untuk PROMO MAY  klik SINI. Penjimatan berganda-ganda.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...