September 29, 2010

PENGALAMAN BERSALIN KE-2 - IMAN

 SAIDATULNISSA IMAN SUMAIYYAH

alhamdulillah mama selamat melahirkan baby girl pada 5 sept 2010 pada hari ahad pukul 8.50 pagi.. baby girl yang agak semangat.. berat baby 3.4kg.. huhuh jom baca pengalam bersalin mama yang kelakar ...


04/09/2010: Balik huahuahua dari umah mak cik kul 1 pagi.. spai umah sempat lagi main tenet dulu sebelom masuk tido... tido dengan lena spai berdengkur2 kot... rileks jerk tido still xde rasa sakit atau tanda2 lagi...

05/09/2010: Pukul 7.00 bangun pegi bilik air buat bisnes kecil jerk.. lepas tue lepak kat sofa jap..igt nak buat breakfast..tp rileks ler dulu.. coz mata still ngantuk...

05/09/2010: Pukul 7.30 terasa sakit lain macam jerk... lepas tue terasa makin lama makin sakit..then kejut hubby suruh mandi cepat coz terasa macam nak bersalin.. mama pun mandi jugak.. then siap2 angkat umairah masuk keta terus pegi umah babysister..baba tanya nak pegi hospital mana.. mama jawab sungai buloh..

05/09/2010: Pukul 8.00 spai umah babysister terus baba angkat umairah.. masa nie mama dah sakit tahap maksimum dah.. sian kat baba coz kena marah ngan mama sebab dia tanya mama nak air selusuh ke xnak.. mama jerit kata xnak... konon2 igt nak minum mase masuk dewan bersalin..dalam perjalanan mama suruh pegi hospital depan umah jerk.. hospital klang jerk..

05/09/2010 : Pukul 8.30 spai hospital masuk  jerk kat wad kecemasan khas untuk ibu bersalin naik atas katil..,doctor xsempat nak check berapa cm dah buka.... mama terus teran sekali jerk... baby terus keluar.. yg kelakar tue mama cakap sakit..sakit..sakit.. doctor jawap sakit kenapa pulakr baby dah keluar pun... mama macam xcaya jerk.. doctor pesan macam nie boleh bersalin tiap2 tahun yerk.. huhu kelakar kan xsempat nak masuk dewan bersalin dah siap bersalin kat situe jerk.. lepas proses jahit dah siap..nasib baik luka skit jerk.. so jahit pun sikit terus masuk wad.. baba pun xcaya coz die pegi parking keta lepas drop mama kat wad kecemasan ,spai wad kecemasan nurse suruh die register wad then tengok2 mama keluar bawa baby huhu... mak cik yg mama lepak umah die malam sebelom tue pun terkejut mama dah selamat bersalin..die pun suruh mama tahun depan bersalin lagi.. huhuh semua xcaya.. mak mertua siap ckp lagi nape dah sakit xcall mama.. abis tue dah sakit pagi.. igtkan bersalin petang ke.. masuk wad pagi petang dah boleh keluar coz mama ngan baby okies...air selusuh pun xminum

korang semua nak tau tak baby kali nie semua lebih kurang dengan umairah lah.. macam tau2 jerk nak dapat tarikh yg cantik .. tgk yerk 

UMAIRAH : Lahir lewat seminggu daridapa due date die sepatut yerk lahir 30/09/2007 tapi lambat so keluar 05/10/07 pada pukul 9.50 pagi.. sakit pun sejam lebih jugak.. seminggu sebelom raya jugak..

IMAN : Lahir awal seminggu daripada due date die sepatut yerk lahir 10/09/2010 tapi cepat so keluar 05/09/2010 pada pukul 8.50 pagi..sakit pun sejam lebih jugak.. seminggu sebelom raya jugak..

Kesimpulan yerk.. mama bersyukur sangat pada Allah s.w.t kerana memudahkan proses bersalin mama pada masa melahirkan umairah atau pun iman..  semoga anak2 mama nie memjadi khalifah yang solehah,cerdik pandai, taat pada ibubapa dan yang paling penting taat pada Allah s.w.t

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...