April 15, 2010

DECISION MAKING .... AIYOOO


komer -komer... nie ukan nak citer pasal umairah anak mama nie, nie nak citer pasal masalah lah yg melanda fikiran mama nie.. apa yang korang semua tau, mama adalah isteri , ibu dan pekerja yg makan gaji jerk dari majikan.. lately nie i'm thinking off nak quite
keja jerk tp mama kena fikir banyak bende sebelum mama berhenti keja...

 

Antara perkara-perkara yang mama kena fikir... Insya-Allah hari raya tahun nie akan ade kehadiran adik umairah , dan dah pasti semua expenses will increase. Second! boleh ke mama nak duduk umah jaga anak sedangkan mama nie mmg perempuan yg klu boleh nak sentiasa ade duit kat tangan jerk, yerkler klu duduk umah xkeja ape suami kasi tuejerk ler yg  kiter ada... Tiga! Mampu ke mama nak jadi fulltime housewife ???? dan macam2 lagi lah... persoalan2 nie lah yg buat mama 50-50 nak berhenti keja..

 

dan yang paling memeningkan kepala ialah buat apa mama sambung belajar klu the end up fikir nak jadi fulltime housewife???? sian kat baba sponsor mama yerk class,exam paper semata nak mama dapat jawatan yg bagus dan income yang sedap.... baba umairah mmg xkisah mama nak berhenti keja, baba akan sokong apa jua keputusan yang mama buat... aiyooo pening,pening,pening dan pening....

 

walau apa pun, bukan dalam masa terdekat lah mama nak berhenti keja.. maybe lepas bersalin kot tue pun belum tentu lagi.. ntah -ntah akan tetap keja dan keja spai tua...  huhuhuh kena fikir masak-masak sebelum buat apa2 keputusan....betul tak???.... nak buat yg terbaik mmg susah betul x kekawan semua???????...

 

oklah kiter tutup lah pasal masalah yg melanda mama tue... anyway mase mama dok belek2 folder gbr  tiba-tiba terjumpa gbr umairah yg comel nie.. huhu perasan yerk mama nie ade anak yang comel konon.. so mama buat new entry beriklankan gbr anak dara ku yang tercinta.. komer semua jgn terpedaya yerk nie adalah gbr2 umairah mase umur die 1 year plus... ukan gbr yg terbaru... gbr baru akan diupload kemudian dgn entry2 yg lebih menarik lagi okies... 

 dah penat dah mama menaip... so ini jerk entry utk kali nie.. thanks you all sape yang sudi baca eijam's family blog...

April 12, 2010

Tupperware oh Tupperware 01/04/2010 to 15/05/2010

Salam semua,

jom baca citer i pasal tupperware nie... memula i mmg xminat tupperware nie... tp sejak hubby tercinta hadiahkan i freeze mates set tupperware i dah jatuh cintan dgn bende alah nie.. mula2 i beli utk pakai sendiri jerk tp lama kelamaan myfrenz pun terpikat jugak... kebanyakkan yg beli dgn i adalah regular customer.. tupperware mmg xdinafikan ler harga die boleh memcekik anak tekak tp die berkualiti giler plus lifetime warranty tau.. so now tupperware nie dah boleh jadi my 2nd income ler... setakat nie alhamdullilah dlm setiap keluar cataloq i akan dapat dlm ratusan ringgit lah.. klu cataloq tue menarik i pernah dapat gak dlm ribuan tau.. so klu ade sesape yg berkenan tupperware nie boleh contact i yerk.. kire nie cam part time bisnes i ler... harga i mmg xletak sape nak beli boleh ler email i dan i akan kasi tau harga...  AKU SUDAH TANGKAP CINTAN NGAN BENDE ALAH NIE...

P/S:
1. dah lama xberupdate blog, update jerk terus ckap pasal bisnes..cam ler org nak belikan... tp xcuba kiter xtau betul x? hahahahhahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...