September 26, 2009

RAYA SAKAN 2009

antara aksi awek yg cun... huhuhu

merenung nasib badan... wakaka..

nie awek cun yg ayu sungguh... jgn termuntah okies...


nie mak cik baba yg dok kat kuala kangsar...

yg tudung purple tue acu, baju pink tue my MIL, tudung itam tue nenek dan yg gbr besar tue anak dara si acu tue...

dipagi hari..tgkler rambut dak tenit nie masih basah lagi...


uisk ade lagi dok berposing....

nenek ngan atuk kesayangan baba...

umairah dgn sepupu-sepapat die...

sape xkenal nie.. memang ler korang...huhu

nie pulark mak mertua haku... huhuh nenek si umairah tue...

nie gbr acu perempuan belah baba.. kire mak cik baba yg bongsu ler.. nampak muda kan.. umur dah 40-an tau... huhuh anak2 dara die pun cantik2.. sape berkenan mailer masuk meminang huhu

nie kes xde keja.. gah tggu org dok bersiap.. mama pun berposing ler sekejap.. tp xbest ler tang pipi haku nie.. biler ler nak kurus...
anak baba ler katakan.. asyik melekat jerk.. jelous mama di buat yerk.. huhuh tapi kekadang tue best gak.. boleh rileks skit...


uisk.. cam ner raya korang semua.. wah mesti bestkan..... huhu yg mama nak citer.. nak suruh korang jerk yg layan gbr2 yg sempat disnap nie.. huhuh mesti anak2 korang banyak kutip duit raya kan.. so ape lagi jom layan... huhuh

September 16, 2009

JUST 4 U - RAYA 2009 (EF) CARD

KEPADA :

PENGIKUT2 EIJAM's FAMILY BLOG..SILAKAN SUDI-SUDI AMIK CARD RAYA HAK CIPTAAN SENDIRI NIE YERK.. KLU X AMIK TEMPEK KAT BLOG KORANG MAMA MERAJUK..


SEMPENA BULAN BAIK NIE, KAMI SEKELUARGA INGIN MINTA MAAF ZAHIR DAN BATIN JIKA ADE SEGALA TERSALAH APE2 PUNYERk..

SEMOGA RAYA TAHUN NIE MEMBERI KITER SEMUA KEBERKATAN DAN DAPAT MENYAMBUT DENGAN MERIAH YERK..

SAPA2 YABG BALIK KAMPUNG TUE BERHATI-HATI DIJALAN RAYA NAA...

LOVE U ALL...

CARD FROM BLOGGER's


from : PN IENA

September 15, 2009

BUKA PUASA - FAMILY and CLOSE FRENZ


pada suatu hari.. cewah tue intro jerk tue.. rindu ler mama nak update blog nie dah berhabuk blog mama tanpa di update kan.. huhu cam korang nak baca kan.. cewah... okiesler nie n3 pasal makan2 kat umah mama, dah param lame dah nie..... ukan xsudi nak jemput korang tau cuma bende nie buat last minute ngan jemput family dah dua tiga kerat jerk close frenz.. lalala nak tau x ape menu hari tue? okies jom nengok list nie.. mama pun rasa cam xcaya jerk mama yg masak semua nie mama tukang masak jerk yg tukang membantu mama sesi memotong menyediakan bahan semua my fren yg kat gbr tue dorang tue tau.. kawan mama masa sek men cum anak babysister umairah.. huhu..okiesler dah terpesong pulark.. jom tgk list menu
BERBUKA PUASA 06 SEPTEMBER 2009:
  • NASI PUTIH
  • LAKSA PENANG
  • UDANG MASAK LEMAK CILI API WITH CENDAWAN
  • KERANG REBUS WITH AIR ASSAM
  • PUDDING CARAMEL
  • BLUEBERRY CHEESE CAKE - auntie maryam sponsor
  • AYAM GORENG REMPAH
  • SAYUR CAMPUR
  • AIR SIRAP
  • KUIH MUEH - my MIL sponsor







masa nie sian kat umairah.. mama sibuk kat dapur die pun sibuk masak kat depan tv.. sian anak mama xterurus ari tue.. huhuh








tgk ler asyik umairah... macam 2 ade kan....

September 10, 2009

CUTE SLEEPING BABY CONTEST


NAMA: SAIDATULNISSA AINA UMAIRAH BINTI SYAIRULIZAM
DOB: 05 OCTOBER 2007
POB: HOSPITAL BESAR TENGKU AMPUAN RAHIMAH,KLANG
NAMA IBU: NUR HIDAYU MAT ISHAK

huhuh mama nak rajinkan diri ler cam bloger2 yang lain... so mama try lah masuk CSBC contest nie... okies jom kiter bercerita sal gbr nie yerk.. gbr nie diambil masa mama tgh dlm akhir 2 menhitung hari nak abis pantang... mase nie puteri mama dalam dua bulan plus minus lah... huhu umairah nie sejak kat hospital lagi mmg tido mengiring ngan meniarap.. mama mmg suke tgk umairah tido sebab mase tue mama nie asyik dok cium2 die spai die nangis... insya-Allah klu umairah ade rezki memang ler contest nie yerk huuhu.. so sape blogger yg ade anak tue come and join CSBC contest nie, mai ler meriahkan contest nie...
ape yerk yg special yerk sal owner nie????...owner blog nie name die BAITI @ MIZZ ZIZEE, seorang ibu yang beranak satu nama anak die SHEENA.. mama suka blog die kemas,menarik,cantik dan yg paling best colour blog die ade pink ngan baby blue.. mmg sesuai layout blog die, lepas tue kan glamour lagi follower jerk dah ade seramai 150 setakat nie, plus pulark visitor die ade 6880... glamourkan... dan xluper jugak owner nie pun ade sale blog tau iaitu SMOOCH ONLINE BOUTIQUE so ape lagi jom kiter tgk2 online blog die kot berkenan ke...


"CUTE SLEEPING BABY CONTEST"bermula dari 03 Sept 2009 hingga 18 Sept 2009hadiah menarik & istimewa bakal diterima oleh pemenang& 5 penerima saguhati istimewa
Syarat penyertaan :
1. Penyertaan terbuka kepada semua para2 ibu n blogger.. - EIJAM's FAMILY KAN BLOGGER
2. Perlu lah menjadi FOLLOWER Love My New Life dan add my link nie di bloglist anda - DONE
3. Buat entry contest bersertakan 1 gambar ur baby anda yang sedang tidor yang paling cute,chomel sekali... - DONE
4. Terhad untuk satu penyertaan sahaja (kang rabun juri nk pilih pemenang..huhuhu) dan umur bayi ketika itu hendakla dalam lingkungan usia 3 - 12 bulan - DONE
5. Perlu disertakan dengan NAMA BABY, BIRTH DATE, PLACE OF BIRTH & NAMA IBU - DONE
6. Kemudian add banner contest kat side bar beserta ngan link contest nyer skali - DONE
7. Nyatakan skali aper yang special tentang blog Love My New Life - DONE
8. Sila tinggal kan link peyertaan anda di comment yerk.. -DONE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...