March 30, 2009

NEWS (2)

mama dalam keadaan sedih, mlm tadi mama dah alam keguguran sendiri dirumah.. mama masuk bilik air nak tukar tuala wanita sebab darah dah banyak sgt, mase tgh2 tukar tue, janin mama keluar... mama nangis, mama xtau nak buat ape... mama amik keputusan basuh janin tue bersih2 dan balutkan dgn kain putih... mama minta baba tanamkan janin tue.. mama xkan buang janin tue begitu saja.. mama sedih sgt nie... klu x umairah mesti akan dapat adik dlm ujung tahun nie... tapi xde rezki... xpelah Allah tue Maha Adil... insya-Allah mama akan ade rezki lain...

March 29, 2009

NEWS

hai blogger, mama kali nie ade berita sedih yg nak dikongsikan bersama-sama blogger diluar sana... atau di alam internet nie... sebelom mama meneruskan menaip panjang lebar baik blogger amik atau jadikan ini sebagai contah atau teladan utk kiter semua nanti...

mama dah lepas datang bulan dlm 2 mggu, mama cuba buat ujian kehamilan sendiri tetapi keputusan negatif, jadi mama igt haid mama tukar tarikh, pada selasa mggu lepas ade officemate mama nie bawakan tapai pulut utk kekawan kat office mama baru mkn dua bungkus jerk dah keluar darah, mama igtkan darah haid jadi mama pun teruskan memakan tapai dgn kekawan...
tapi yg pelik yerk dah tiga hari darah asyik keluar sikit demi sikit, jadi mama dah naik panik terus ari jumaat mlm sabtu tue pegi double check ngan doktor.... doktor sahkan mama dah mengandung 6 mggu, tapi peratus keguguran mama tue tinggi.... doktor kasi ubat kuatkan rahim , tetapi esok yerk darah turun dgn banyak macam datang haid... sehingga ari ini, darah still mengalir dan doktor ckp klu ari rabu nie darah xberhenti lagi, doktor suruh lakukan proses cuci... mama sedih sgt... nie semua berpunca dari mama, disebabkan mkn tapai tue kandungan ini yg jadi mangsa yerk... maafkan mama... mama sedih sgt.. doakan mama xde ape2 yerk blogger2 diluar sana...

buat kaum wanita yg diluar sana tolong jadikan pengalaman mama nie sebagai teladan anda semua...

March 27, 2009

PENAT YERK








ari nie ade jcard kat bukit raja.. penat yerk mama... penat pun abis gak ler duit baba dekat xxxx.xx ampun yerk baba, tgk semua nak.... nantie mama upload gbr... hmmm taulah yerk macammane shopping dgn umairah niekan.. dahler org ramai...igtkan nak tgglkan kat babysitter suruh jaga, tapi sian lark kat anak mama nie.... ari2 mama ngan baba balik lambat... aduh penat yerk...

March 23, 2009

PERKAHWINAN CIK SITI


nieler bende alah yg disukai oleh umairah mase gie jaya jusco lepas kenduri tue.. klu boleh xnak turun..die igt kuda kot... alahai anak mama...

nieler kekawan lame mama... miss kat korang... mama dok merajuk ngan si baju cyan tue... benggang mama...

nie ler pengantin2 yerk.. si baju merah cik siti dan si baju putih adik yerk.. mama suka make-up dorang cantik....

nie budak dok naik turun pelamin, bunga2 telur kat tepi tue die xheran yg die heran si tangga pelamin tue... xpeler anak sape? anak mama jugak kan...

si kembar nie pun dok amik gbr, agak yerk nak amik sikit berkat ler tue kot.. xpe cepat2 dapat jodoh naa...


masa nie pengantin gah tggu si suami tercinta, cantikkan dorang...

berposing lagi, sian baba dok jadi tukang tangkap gbr


sebelom bertolak berposing dibawah pokok jambu sebentar...

last 2 weeks mama ada jemputan kahwin kawan mama mase sekolah menengah dulu.. 15.03.2009 cik siti nie bersanding sekali ngan adik die shafiqah... ari sabtu ari tue kawan mama ain aini twin tumpang coz dorang xtau macam ner nak gie ke batu laut.. syok tau umah kawan mama nie dekat ngan laut.. sape org banting mesti tau batu laut nie dekat ngan morib.. name pun batu laut mestiler ade laut kan, betul x? biler tgk org kahwin nie terigt dulu mase mama kahwin alah malu2 kucing gitu.. hah lepas kahwin semua dah hilang dah malu tue.. tapi mama enjoy ler gie kenduri kahwin nie cozz dapat jumpe member2 lame... yg pasti yerk member2 mama pun membina badan... hahahhahaha ada antara kawan mama tgk badan mama terus ckp " ape dah jadi ngan ko skrg nie?" mama gelak jerk ler jawap senang ati ade suami ngan anak.... lepas balik dari kenduri baba ajak jejalan kat jaya jusco bukit tinggi, nak tau ape umairah buat jom layan pic naaaaaaaaaaaaa....... mama malas nak taip2 banyak2 baik korang layan jerk pic2 yg tertera... dan rakaman tue yerk... thanks...
video

March 02, 2009

HAPPY BIRTHDAY TO MAMA

HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BITHDAY TO YOU,
HAPPY BITHDAY TO MAMA,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..

ALLAH SELAMATKAN KAMU,
ALLAH SELAMATKAN KAMU,
ALLAH SELAMATKAN MAMA,
ALLAH SELAMATKAN KAMU..

1st march nie ari jadi mama... hmm xde ape yg menarik yerk.. cuma mama bertambah usia lagi... hahahha.. baba belanja mama satay kat pendamaran klang, sedap satay yerk harga RM0.60 sebatang tapi besar2 dan kuah yerk pun sedap jugak.. no cake..cake mama dah muak ler... tgkler esok balik keja lu rasa nak mamam cake ajak baba gieSR ler.. mama suke giler cake2 kat sane.. mama nie pun minat buat cupcakes, & cake cuma xtau ler biler nak mula jinak buat bisnes nie.. insya-Allah maybe one day dan biler abis study nantie.. skrg nie masa terhad biarler buat satu2 dulu.. rezki tue ada jerk dimana-mana...

WISHLIST MAMA SWEET ........?
* nak jadi isteri dan mama yang terbaik untuk suami ngan anak2 mama
* nak belajar sungguh2 supaya apa yg diinginkan semua yerk tercapai
* semoga keluarga mama sihat dan bahagia selalu..
* dan semua perkara2 yang baik dalam hidup mama dan keluarga mama...

OKLAH NIE SAHAJA ENTRY KALI INI........

SYUKUR ALHAMDULILLAH & HADIAH


alhamdulillah umairah mama dah sembuh dah cuma tggl hidung berair jerk, hmm umairah mama nie sgt suka ngan basikal, klu jejalan tue dlm keta die suka tgk luar.. klu lah kat satu tpt tue die ternampak kedai basikal die mesti buat permintaan cam nie ( mama nak,nak,nak @ baba nak,nak,nak) siap tunjuk kat situ lagi suruh kiter berhentikan keta dan beli... tapi umairah nie dah dapat pun basikal yerk.. hmm mahal betul2 basikal kanak2 skrg nie kan.. klu nak yg tahan lama,lasak dan bla..bla..bla.. mesti ratus ke atas ler... xpeler baba dah belikan kan pun utk umairah xkira ler berapa harga die janji umairah suke.. so nie ler basikal yg dipilih oleh umairah yerk... alhamdulillah at the same time baba dimurahkan rezki by Allah s.w.t... company baba kasi PB kat staff... hmm jelous mama kat baba...

video
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...