January 19, 2009

11 JANUARY 2009














hari nie ade lah hari yang paling sibuk buat mama ngan umairah.. bangun pagi nak pegi help university nak uruskan pasal study mama kat sana.. then lepas tue janji ngan auntie maryam die nak ajak umairah jejalan kat jusco bukit tinggi dari kul 1.30 hingga pukul 6 lebih.... hmm ntah ler ape bende mama,umairah ngan auntie maryam buat kat jusco tue spai berjam2.. yg pasti mama mmg nak belanja auntie maryam.. baba seperti biasa lah xnak ikut xtvt shopping2 dok umah layan you tube ngan basuh baju ngan kemas umah skit... kat jusco makan2 dah pasti, passtu lark auntie nak belikan umairah beg, ukan mama xbelikan beg utk umairah tapi mama punya besar skit dr saiz badan umairah.. auntie nak beli ngam2 jerk ngan badan umairah.. macam umairah nie nak masuk sekolah lah pulark.. hehheh.. ape2 pun terima kasih kat autie maryam coz belikan umairah barang2 ok.. lain kali boleh beli lagi.. jimat duit mama.. utk auntie maryam klu baca post nie jgn marah yerk, nanti cepat tua, lepas auntie antar mama ngan umairah balik umah, mama cepat siapkan barang nak keluar gie kenduri kawan mama mase kat tadika dulo2 nak mendirikan umah tangga...mama cepat2 mandi bersiap.. tapi agak yerk anak bertuah nie boring sementara nak tggu mama siapkan die, die capai lipstik mama then die nak pakai ler pulark... nantie korang tgk ler anak dara mama nie bersolek yerk.. naik angin mama die main lipstikku.. ape2 pun mama,umairah ngan baba ingin mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU , semoga korang kekal ke akhir hayat dan dikurniakan zuriat2 yg comel2 belaka... ngan mama nak ucapkan terima kasih jugak kat kawan mama mase tadika jugak mak cik emi sebb temankan mama mlm tue.... nampak yerk kegemokkan kiter sudah bertambah... hahhahha.. okler penat dah menaip nie ... mari kiter tgk gbr pulark...

JUSCO & NENEK







heyloooooooo.. ari tue umairah,mama & baba ajak nenek jejalan kat jusco bukit.. kitaorg nie name jerk duk dekat ngan jusco nie tapikan jarang pegi asyik pergi jusco bukit raja jerk.. hmm mama beli handbag, nenek pun beli handbag siap buat jcard member lagi, baba beli kemeja, umairah beli botol susu ngan ngan baju tido.. mainan xde baba xkasi beli.. nak tau kenapa sebab umairah nie bukan nak main sangat mainan yg berlambak kat umah nie.. die lagi suke bende 2 yg bukan utk dimain... so xdeler membazir duit baba.. hahahah... oklah enjoy yerk tgk gambar2 family eijam nie yerk...

January 02, 2009

FELDA SUNGAI TENGI












felda nie kampung baba umairah... kitaorg balik sebb nenek sebelah tue anak die buat kenduri kahwin.. lagipun mase mama ngan baba kahwin dulu nenek nie datang lagipun pengantin 2 kawan baba jugak masa kecik2.. dulu mase kecik baba duduk ngan nenek kat felda nie ler.. nie kire oyang umairah ler.. kami sekeluarga mmg selalu balik tgk nenek nie.. lagipun atuk akan ade check 3 bulan sekali kat kl.. jadi baba ler yg ulang alik bawa atuk ngan nenek nie.. xpe lagipun bukan org lain.. tapikan yg xbest yerk.. mama demam ler pulark.. so kitaorg xpegi pun kenduri umah sebelah cuma tgglkan jerk angpau kat nenek sebab mama demam panas, jadi baba kena bawa mama gie klinik.. klinik kat umah nenek nie xde klinik swasta cuma ade gov jerk, mane nak buka kan ari ahad.. klinik paling dekat ngan ngan umah nenek nie ialah tangjung malim ngan batang berjuntai jerk.. jadi daripada nak pegi klinik kat bj nie baba ajak kami sekeluarga balik terus klang... so tgk ler gelagat umairah tue kat kampung yerk... yg baju hijau di hening pagi ambil udara segar baju merah lark sebelah petang......

CERIA..CERIA...CERIAKU









umairah mama nie baru 1st time bawa gie taman.. klu xde cousin die datang umah alamat yerk xpegi langsung ler umairah nie ke taman.. siap bawa bola lagi tue nak main ler katakan .. cousin umairah nie sibuk dok ajak mak & pak ngah die nie gie taman.. lepas tue request pulark tue nak gie taman dekat ngan jusco bukit tinggi konon yerk dgn harapan lepas main kat taman nak pegi jusco ler tue...hehehhe... umairah suke sangat siar2 kat taman petang tue yerk ler ramai kawan.. cuma die ade perangai kedekut skit mase gah main bola.. yerkler tuekan bola die, so budak 2 pun kan ramai ade ler seorang budak cina nie nak main bola same2 ngan umairah tapikan lain jadi yerk.. nak tau ape die... REBUT BOLA ler ape lagi... hmm biaseler tue budak2 mane tau ape2 pun.. puas mama pujuk umairah tapi die xnak jugak.. yg die tau nak main ngan cousin dan baba die jerk.. pass penat main kasi tiga2 kanak2 nie minum air masak basuh tangan then baba belanja ais krim... pass tue ape lagi... blik umah ler mandi...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...