August 24, 2008

SUNWAY PYRAMID


























yehaa...yehaaa.. last sabtu mama bawa umairah jumpa kwn mama MAK CIK MARYAM.. heheheh.. kitaorg gie sunway saje jerk for shopping date.. auntie maryam bawa adik die sekali.... wah ramai tol org dtg shopping kat situe.. auntie belajan umairah mkn nando's.. cedap..cedap... xtvt kitaorg yerkler... mkn jco donut hazel dazzel yg lelain ler... passtue jalan sinie jalan sana... abiskan duit then bla..bla..bla... umairah dapat macam2 bende free like balloon from badut, cotton candy ... pass penat jalan mkn jap pass tue umairah pe lagi kepenatan tidoler... okler nie antara pic2 yg kat mall tue yerk..







August 22, 2008

SAYUR,DAGING UMAIRAH







baby sister : ayu! umairah yerk sayur,kentang,ayam,ketam semua dah abis..

mama : ok, nantie ayu belilah lepas blik dr melaka..

baby sister : ayu boleh x mak cik minta cuti ari nie isnin nie?

mama : oklah lah, lagipun ayu ari isnin umairah ade appointment ngan doctor.

baby sister : oh ye ke, mak cik ukan ape mak mertua acik buat kenduri lah...

mama : xpelah acik lagipun nizam cuti boleh jaga umairah... oklah acik blik dulu yerk time
kasih jaga umairah.. nanti ari selasa ayu beli barang mkan umairah yerk...

kesimpulan yerk ari isnin tue kebetulan mama pun mc sbb rase nak demam jerk.. pass bawa umairah check up, mama gie klinik nor azizan then pass tue beli ler barang keperluan umairah nie.. tgkler gbr tue umairah skrg nie dah xnak dok kat stroller, pass tue klu gie beli barang dapur die nak dok kat dlm trolley ukan yerk kat tpt yg disediakan tue.. xpeler bedudak kecil nie mmg macam tue kan.. janji die sihat dah alhamdulillah dah.

SHOPPING TIME AT NILAI 3








lepas blik dr kenduri kat melaka.. kita org semua singgah nilai 3.. oyang perempuan yg nak pegi, disebabkan nak antar nenek blik bukit chaggang banting, kebetulan memang lalu kat situ baba bawa ler kiter org semua ke nilai3.. pass solat zohor bermulalah shopping 2 nie... hmm oyang beli 3 carpet ngan 1 tikar buluh... dahsyat tue.. kebetulan nie ari ahad so ramai ler yg datang kesini.. dorang semua ukan yerk kira panas ke ramai ke yang penting shopping.. lagi pun dorang nie kebanyakkan datang semua dr sebelah utara dan pantai timur tue.. biase ler ikut rombongan2 nie... umairah ngan aiman ape lagi org gah dok pilih carpet die dorang sesedap jerk main kat ats carpet tue buat cam playground lah pulak... mama pun beli tikar& brooch baba yg kasi beli tue, nenek lark biasa ler beli ape lagi klu xkain ngan tudung...

MAMA & BABA





nie pulak gbr mama ngan baba... nie banyak gbr baba coz mama malu dah nak amik gbr.. maklumler mama dah gemuk sgt nie.. maklumler lepas pantang ari tue pantang nampak makananlah pulak.. jgn comment ape2 yerk dediam tau... malu nie....

KENDURI....







nieler pic2 mase kat umah pengantin....

BERKEJAR - KEJARAN...







pass main d' pantai kitaorg semua bermlm di hotel.. ukan xnak tido umah pengantin tp penuh... biase ler klu anak beranak nie ramai pass tue lark ade anak kecil nie.. kena ler cari skit tpt yg selesa.. lagi pun xjauh mane pon umah pengantin ngan hotel nie.. dlm lima atau sepuluh minit jerk... mlm tue kiterorg sewa apartment dua bilik.. so baba ngan tok cu share ler... nieler ade yerk aski kejar-kejaran nie.. nie ialah cousin baba yg paling muda.. name die mohd aiman haikal.. tp mama selalu panggil die aiman jerk.. kira yerk nie pak cik umairah ler.. klu ikut pangkat... si aiman nie ngan umairah nie suke main atas katil.. aiman dah 2 thn so die boleh melompat2 atas katil si umairah nie pun boleh tahan jugak die dok bergolek kesana kesini jerk.. maklum ler seronok ade kwn kan...

D PANTAI PUTERI



umairah mama nie main air laut yerk.. alah nape nangis sayang takut yerk???.. jgn ler takut kan baba ngan oyang lelaki tue ade... nie ler antara reaksi2 umairah mase 1st time baru nampak laut, biasa ler bedudak macam nie ler..

August 21, 2008

TESCO MELAKA







dah spai dah melaka.. baba spai sesat nak gie umah pengantin tue... atleast jumpa jugak umah yerk.. yeler mane xsesat last baba gie chinese new year last yerk.. mase tue umairah dlm perut mama lagi.. pass jumpe umah dorang mkn2 solat kitaorg terus shoot gie tesco nie.. baba nak beli pampers ngan krim badan umairah yg dah abis.. babysister puyak stock yg abis... nenek ngan oyang perempuan sempat shopping baju kat 1st lady... mama seperti biasa jerk ler... mencuci mata...

TRIP TO MELAKA


gbr nie mase nak kuar umah nak gie melaka... oyang yer sedara anak die nak kahwin, so pe lagi kiter gie ler melaka nie.. yg best yerk umah dorang nie tul2 mengadap ngan pantai puteri... dulu name nie glamour ngan tanjung kling.. umah dorang tul depan laut tue... dua tiga minit jerk nak main kat pantai tue.. best....

SINGGAH UMAH MAK & PAKLONG...




Ari ahad aritue mama ngan baba xde plan.. so ajak ler si umairah nie mandi kat umah mama t... saja jerk datang ziarah umah doarang... kak tasha ngan kak wani ape lagi... asyik main jerkler ngan umairah nie.. dorang geram ngan budak kecik sorang nie...

FARIHA VS UMAIRAH



nie pulak mase gah mkn kek.. tp umairah nie asyik nak main jerk.. cuba ler tgk tue..












mase birthday pak su, mama belikan kek... jadi mama jemput fariha dtg umah opah utk majlis potong2 kek.. umairah ape lagi klu dah dapat kawan makin ligat ler.. nie antara gbr2 yerk... mari kiter lihat...

August 20, 2008

MINTA MAAF...

assalammualaikum , mama nak minta maaf kpd kekawan mama yg lame sgt tggu blog nie utk di update kan.. lately mama busy sgt.. dgn bebanan keja,study dan pelbagai lah.. kat umah ade internet ngan lattop pun jarang buka sebab banyak keja umah nak kena settle kan.. minggu berganti minggu last 2 mama tgk blog mama nie dah lame xupdate.. minta maaf yerk semua.. terima kasi kerna sudi membaca blog ini.. oklah sekarang nie mari 2 tgk perkembangan terbaru umairah ok..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...